پخش زنده
امروز: -
مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیردانشگاه علوم پزشکی دزفول : تغییر سبک زندگی موثرترین راهکار کاهش بیماریهای غیر واگیر است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیردانشگاه علوم پزشکی دزفول اظهار داشت: شیوع و بروز چشمگیر بیماریهای غیرواگیر، به ویژه در دهههای اخیر، سبب بروز نگرانیهایی در سیستم سلامت کشورهای مختلف و دستاندرکاران نظام سلامت دنیا شده است.
پروین ژولا افزود: سازمان جهانی بهداشت، تاکنون برنامههای متعددی برای پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر Non Communicabale Diseases (NCD)، ارایه کرده است. ژولا خاطر نشان کرد بیمار یهای غیرواگیر از اصلیترین عوامل مرگ و ناتوانی در دنیای امروز به شمار میروند.
همچنین بیش از ۷۰ درصد کل مرگهای جهان بعلت بیماریهای غیرواگیر میباشد.
مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیردانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: بر اساس بار بیماری ها، ۸۰ درصد علت مرگهای زودرس و معلولیتها و ناتوانیها در کشور ما ناشی از بیماریهای غیرواگیرهستند که این امر نیاز به توجه بیش از پیش به مقوله بیماریهای غیرواگیر در کشورهای در حال توسعه و به ویژه کشور ما را دو چندان میکند.
ژولا در خصوص برنامه راهبری سازمان بهداشت جهانی در خصوص بیماریهای غیر واگیر افزود: استراتژی سازمان جهانی بهداشت برای کنترل بیماریهای غیرواگیر، اولویت دادن به چهار بیماری قلبی عروقی، انواع سرطانها، دیابت و بیماریهای مزمن ریوی است
مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی دزفول در خصوص موثرترین راهکار در مواجهه با بیماریهای غیر واگیر به مواردی از جمله بسیاری از بیماریهای غیرواگیر مولتی فاکتوریال بوده و چندین عامل خطر در بروز انها نقش دارند از جمله تغذیه ناسالم، فعالیت بدنی ناکافی، مصرف دخانیات و مصرف الکل، که باید در نظر داشت اشاره کرد و افزود: سبک زندگی و کنترل این عوامل خطر میتواند یکی از موثرترین راهکارها برای کاهش بار بیماریهای غیرواگیر باشد.
ژولا با توجه به هزینههای که بیماریهای غیر واگیر بر جامعه تحمیل میکند گفت: ضرورت توجه همه جانبه به بیماریهای غیرواگیر مسئولان امر را بر آن داشت تا با تشکیل کمیتهای ملی با عنوان "کمیته ملی پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر جمهوری اسلامی ایران" با تمرکز بر بحث بیماریهای غیرواگیر در جهت پیشگیری و کنترل هرچه بیشتر این دسته از بیماریها و عوامل خطر مرتبط با آنها تلاش کرده و فعالیتهای موجود در این زمینه را به نحو مقتضی جهت دهند.
بر همین اساس، در سال ۱۳۹۴ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کمیته پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر ایران را به منظور سیاستگذاری در سطح ملی، برنامه ریزی، جلب مشارکت ذی نفعان و همکاریهای درون بخشی و بین بخشی و هدایت مداخلات مبتنی بر اولویت به منظور کاهش بار این بیماریها تشکیل داد. این کمیته با تدوین "سند ملی بیماریها غیرواگیر" مشتمل بر ۱۳ هدف راهبردی است بر کاهش شیوع، بروز، مرگ ومیر و ناتوانی ناشی از بیمار یهای غیرواگیر تمرکز دارد.
اما با توجه به طیف وسیع بیماریهای غیرواگیر، بار این بیماریها و اثرات اقتصادی آن و هزینههای تحمیلی ناشی از آن جهت عملیاتی نمودن این سند نیاز به همکاریهای همه جانبه درون بخشی و برون بخشی در سطح کشور میباشد که این مهم اهمیت توجه تمامی سیاستگذارن و تصمیم سازان را به این دسته از بیماریها شفافتر میسازد.