پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت : فعالیت کانون برپایه کتاب است و نزدیک به ۹ میلیون جلد کتاب در مراکز فرهنگی کانون وجود دارد.
به گزارش خبر گزاری صدا و سیما ، حامد علامتی در سومین جلسه مجمع کتابخانههای بزرگ کشور (مکتب) ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای این کانون گفت :ا در حال حاضر حدود ۱۰۰۰ مرکز فرهنگی و هنری در سراسر کشور با گستره همه استانها، روستاها و عشایر وجود دارد که در حقیقت گسترش دهنده فرهنگ کتاب و کتاب خوانی است.
وی افزود : مربیان در کانون ۶۰ نوع فعالیت فرهنگی، ادبی و هنری انجام میدهند و مراکزی که تعداد کتابها زیاد است کتابدار دارد و حدود ۵۷۸ نفر کتابدار و حدود ۳۵۰۰ مربی به صورت تمام وقت و پاره وقت در این مراکز انجام وظیفه میکنند.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بابیان اینکه اعضای کودک و نوجوان کانون ۴ سال تا ۱۸ سال هستند ادامه داد: خوانش کتاب تا تولید فیلم، انیمیشن، بحث قصه گویی امروز در کتابخانه و مراکز فرهنگی اتفاق میافتد و پرورش فکری و ذوقی کودکان و نوجوانان در دستور کار کانون قرار دارد.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملّی جمهوری اسلامی ایران هم در این نشست از کسانی که امسال در برنامههای هفته کتاب مشارکت بهتر و بیشتری را نسبت به سالهای مشابه داشتند، قدردانی کرد و گفت: معلوم است که یک تغییر و تحول رو به مثبتی در هفته کتاب صورت گرفته و میدانیدکه هفته کتاب عمدتا ترویجی است، ولی برای ماندگاری و استمرار و پایداری این فعالیت نیاز به هماهنگیهای دیگری دارد که در دستگاههای فرهنگی در حال انجام است.
علیرضا مختارپور ابراز امیدواری کرد : دردهه فجر در زمینه تبلیغات هم در دعوت مردم و هم در خدمات رسانی بهتر به مردم تمهیداتی اندیشیده شود .
وی گفت : امید است در بحث نمایشگاه کتاب هر کدام از دستگاههای فرهنگی که با کتاب و کتابخوانی سرو کار دارد و اعضای مکتب بتوانند فعالیت مشترک مانند نشست، نمایشگاه، برنامههای رادیویی و تلویزیونی به صورت جمعی و با حضور منسجم تری طراحی کنند.
معاون کتابخانه ملّی هم در سومین جلسه مجمع کتابخانههای بزرگ کشور بیان داشت: کارکردهای اصلی امور کتابخانه بر پایه فعالیتهای مشارکتی در کمیتهها و کارگروههای تخصصی است .
عصمت مومنی افزود :کارگروهها ذیل کمیتهها تعریف شده است و منطبق با اهداف کلی برای تقویت حضور کتابخانهها در جامعه، ارتقاء ساختارها ، فرایندها و توانمند سازی سرمایههای انسانی، کارکردهایی دارد که پس از بحث و بررسی تشکیل شش کمیته تخصصی تصویب شد و هر کدام از اعضای مکتب به منظور تعامل و مشارکت به تناسب کارکردهای کتابخانهای عضو این کمیتهها شدند.