پخش زنده
امروز: -
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول از معرفی ۲ رقم ماش و یک گیاه علوفهای جدید در این مرکز خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، سیدمحمود طبیب غفاری گفت: ۲ رقم جدید ماش به نامهای زربخش و سخاوت توسط مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد دزفول رونمایی شده که رقم ماش زربخش برای کشت در کلیه مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری کشور مناسب است و عملکرد آن تولید یکهزار و ۴۴۱ کیلوگرم ماش در هکتار است.
وی افزود: رقم ماش سخاوت نیز برای کشت در کلیه مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری مناسب بوده و عملکرد آن تولید یکهزار و ۳۱۱ کیلوگرم ماش در هر هکتار است.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول اظهارکرد: گیاه "سِزبانیا" از خانواده فاباسه یا لگومینوز و متعلق به جنس Sesbania نیز توسط این مرکز معرفی شده است.
وی افزود: سزبانیا بیشتر به عنوان کود سبز برای اصلاح حاصلخیزی خاکها بهره برداری میشود و دارای ویژگیهایی، چون رشد سریع، تولید بیوماس زیاد و توانایی در تبدیل مقادیر فراوانی از نیتروژن اتمسفر بفرم قابل استفاده توسط گیاهان یعنی تثبیت بیولوژیک ازت است.
طبیب غفاری بیان کرد: مواد آلی و نیتروژن حاصل از تثبیت در سزبانیا به اصلاح خاک کمک میکنند و رشد گیاهان زراعی را بهبود میبخشند.
وی افزود: پرورش کود سبز سزبانیا از منابع ارزان و تجدیدپذیر ازت در برخی شرایط اقلیمی بویژه در مواقع عدم کفایت ساختارهای زیربنایی و حمل و نقل سایر منابع عناصر غذایی (کودها) به سبب گرانی و دسترسی نداشتن به موقع بشمار میآید.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول گفت: سزبانیا دارای فواید دیگری، چون تولید علوفۀ باکیفیت برای دامها و چوب است و به عنوان یک منبع سوخت آلی محسوب میشود.
طبیب غفاری به کاربردهای گیاه سزبانیا اشاره کرد و گفت: سزبانیا به طور وسیع به عنوان کود سبز جهت اصلاح حاصلخیزی خاکها استفاده میشود و میتواند حدود ۱۰۰-۸۰ کیلوگرم در هکتار از نیتروژن اتمسفر را ضمن ۵۰ روز تثبیت کند.
وی افزود: از این گیاه علوفهای در سیستم کشت راهرویی استفاده میشود و به عنوان یک محصول تلهای از خسارت آفت بر گیاه سویا و صدمات بر محصول برنج جلوگیری میکند.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد با بیان اینکه از سزبانیا به عنوان گیاه علوفهای برای گوسفندان، بزها و گاه شترها استفاده میشود، گفت: برگهای سزبانیا در برخی کشورها توسط مردم مصرف و ساقههای آن به عنوان یک منبع تأمین سوخت در برخی کشورها نظیر ماداگاسکار استفاده میشود.