عملکرد مالیاتی مبنای پرداخت تسهیلات بانکی باشد
یک استاد دانشگاه با بیان لزوم جایگزینی دادههای مالیاتی به جای رانت در اقتصاد کشور، خواستار لحاظ نمودن عملکرد مالیاتی در پرداخت تسهیلات بانکی شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما به نقل از پایگاه خبری تحلیلی مالیاتی ایران (اینتا)، دکتر شاپور محمدی در جلسه هم اندیشی نخبگانی آسیب شناسی و بررسی راهکارهای ارتقاء توسعه عدالت و اثربخشی در نظام مالیاتی با تأکید بر اهمیت و ضرورت فرهنگ سازی مالیاتی، خواستار نهادینه شدن تقبیح فرار مالیاتی در کشور شد و گفت: باید با استفاده از تمام امکانات و ظرفیتهای جامعه، فلسفه مالیات مورد تدقیق قرار گیرد و با همکاری دستگاههای مختلف فرهنگ پرداخت مالیات در کشور را تبلیغ کنیم و فرهنگ عدم پرداخت و فرار مالیاتی را تقبیح کنیم.
دکتر محمدی تصریح کرد: وقتی نرخ موثر مالیاتی اقشار مختلف مودیان به مردم اعلام شود و به عنوان مثال مشخص شود نرخ موثر پرداخت مالیات تولید کنندهها و اقشار مردم افزایش نداشته است، و افزایش درآمدها از محل مقابله با فرار مالیاتی صورت گرفته است، اعتماد مردم به مالیات و عدالت مالیاتی بیشتر میشود.
وی افزود: مبارزه با فرار مالیاتی، عدالت مالیاتی را هم ایجاد میکند، چون فرار مالیاتی در ذهن جامعه و شهروندان عدم تحقق عدالت را القاء میکند.
این استاد دانشگاه با بیان اهمیت تعریف سازوکارهایی که بخشهای مختلف اقتصاد را به هم وابسته میکند، گفت: پرداخت مالیاتی باید به سایر امور اقتصادی فعالان اقتصادی مرتبط باشد. به عنوان مثال نظام تسهیلاتی باید به کمک نظام مالیاتی بیاید، سیستم بانکی باید با سازمان امور مالیاتی در ارتباط باشند و در هنگام پرداخت تسهیلات به خوش حسابی و بدحساب بودن آن مودی در نظام مالیاتی هم توجه شود.
دکتر محمدی با بیان اینکه افرادی که مالیات نمیدهند و با فرار مالیاتی حقوق جامعه و مردم را ضایع میکنند؛ باید از حقوق اجتماعی محروم شوند، گفت: در خیلی از کشورهای دنیا رویکرد به مالیات ستانی همینطور است و پلیس مالیات مقتدرترین پلیس است.
دکتر محمدی بر اهمیت روش آستانه گذاری در تشخیص مالیات اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال نظام مالیاتی باید حسابهای معمولی را که گردش بالا و غیر متعارفی دارند را بررسی کند.