پخش زنده
امروز: -
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: ظرفیتهای شهرستان ملایر در حوزه مبل، منبت و مرواربافی میتواند جاذبههای گردشگری بسیاری ایجاد کند و این شهرستان میتواند قطب بزرگ گردشگری کشور باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز همدان؛ سید عزت الله ضرغامی در شورای اداری شهرستان ملایر با بیان اینکه بخش زیادی از ۲۹۹ رشته صنایع دستی ضمن داشتن همه ارزشهای هنری، جنبه تزئینی دارند، افزود: برخی از این هنرها جنبه ویترینی دارند و تنها حفظ هنر ارزشمند یک هنرمند است، اما در زندگی و دنیای مصرف مردم حضور ندارد.
او با بیان اینکه ۲۰ رشته هنری به علت غیرکاربردی بودن به فراموشی سپرده شده بود، احیا شد، تاکیدکرد: مبلمان منبت ملایر کاربردی است و مردم به آن نیاز دارند و یک نیاز طبیعی مردم در همه جای کشور و دنیا است.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ادامه به ظرفیتهای مبل و منبت شهرستان ملایر اشاره کرد و گفت: حلقه تولید، فروش و مصرف به طور کامل در مبل و منبت ملایر مشاهده میشود.
ضرغامی مرواربافی را هنری بسیار ارزشمند و از زیباترین و کاربردیترین صنایع دستی دانست و تصریح کرد: در این حوزه زمینه کار بسیار خوب و این هنر جزء افتخارات ملایر است.
او با بیان اینکه در هیات دولت مصوب شد که هنرمندان رشتههای صنایع دستی از پیمانسپاری ارزی معاف شوند، افزود: اگر در مجلس رای بیاورد، در رونق صادرات و تولید موثر خواهد بود.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به برنامه وزارتخانه برای ایجاد بازارچههای دائمی و موقت اشاره کرد و گفت: این بازارچهها زمینه معرفی و فروش ملی و جهانی صنایع دستی و مبلمان منبت ملایر را در آینده فراهم خواهند کرد.
در پایان شورای اداری از «قالیچه جوزان» که از سازمان یونسکو مهر اصالت و نشان ملی دریافت کرده بود، رونمایی شد.
این قالیچه در کارگاه جوزان پیچ با پشم دست ریس و با رنگ کاملا گیاهی توسط «اشرف چگینیجوزانی» طی یک سال بافته شده است.
رنگرز این اثر هنری «اسماعیل حسینی» و طراح آن «محمد حسینینصب» است.