پخش زنده
امروز: -
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: استان مرکزی دارای رتبه هفتم تنوع و حجم مواد معدنی است و فعالیتهای اقتصادی در بخش معادن، سالهای اخیر شتاب بیشتری گرفته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ کریمی افزود: ۳۶ نوع ماده معدنی از ذخایر قطعی استان در حال استخراج است که بیشترین حجم آن مربوط به معادن تراورتن با ۱۰۰ فقره و سنگ لاشه ۹۸ فقره بوده که اغلب این معادن در شهرستانهای محلات و ساوه و زرندیه مستقر هستند.
او گفت: ایران رنگین کمانی از معادن به لحاظ تنوع و ذخایر مواد معدنی است و با توجه به این ظرفیتها باید تلاش شود ظرفیتهای بالقوه به بالفعل تبدیل شود چرا که این مهم میتواند تحول بسیاری در اقتصاد کشور ایجاد کند به گونهای که درآمدهای بخش معدن به ویژه صادرات آن را به درآمد حاصل از نفت تعمیم داد.
نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن در مجلس شورای اسلامی افزود: موضوع مهمی که در حوزه معادن وجود دارد اکتشاف است که متاسفانه هنوز در کشور به صورت کامل صورت نگرفته و بخش عظیمی از ظرفیتهای معدنی ناشناخته است که دولت باید در این زمینه اقدامات اساسی انجام دهد.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: موضوع دوم بهره برداری از معادن است که در این خصوص وضعیت معادن مناسب نیست و این قانون در مجلس شورای اسلامی در حال بازنگری است.
کریمی افزود: یکی دیگر از مسائلی که کشور در حوزه معادن با چالش جدی مواجه است موضوع مخالفتها و اعتراض مردم ساکن در اطراف، به فعالیت معادن است، چرا که فعالیت معادن آثاری برای محیط زیست و خساراتی به زیرساختهای منطقه مثل راهها، منابع آبی همچنین آلودگیهای زیست محیطی دارد.
او گفت: در این زمینه در قانون مصوب کردیم ۱۵ درصد از میزان حقوق مالکانهای که هر معدن سالانه پرداخت میکند در راستای جبران خسارات و تقویت زیرساختهای همان منطقه که معدن واقع شده اختصاص یابد./
استان مرکزی جزو استانهایی است که به لحاظ تنوع و حجم مواد معدنی رتبه هفتم را در کشور و از نظر حجم و تنوع معادن هم شرایط خوبی در بخش مس، سرب، روی، طلا، سنگ آهن و سنگهای تزیینی دارد./