پخش زنده
امروز: -
همزمان با هفته ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی همایش زلزله و ساختمانهای نا ایمن در مشهد برگزار شد.
معاون وزیر کشور در این همایش گفت: با مقاومسازی سازههای ساختمانی در برابر زلزله هشت ریشتری، زمین لرزه دیگر یک بلای طبیعی نخواهد بود و این اقدام یک ضرورت برای مقابله با این رخداد طبیعی در کشور است.
محمد حسن نامنی افزود: در ۲۰۰ سال اخیر زلزله بیش از هفت و نیم ریشتر در کشور به ثبت نرسیده است، از این رو اگر بناهای ساختمانی جدید کشور بر اساس استانداردهای روز جهان در برابر زلزله هشت ریشتر مقاوم سازی شوند، این پدیده دیگر هراسی ندارد و میتوان برای بهره مندی از انرژی آزاد شده آن برنامه ریزی کرد.
وی با اشاره به تعداد بالای ساختمانهای ناایمن در کشور گفت: ۶۶ درصد از محیط کشور بر روی گسل قرار دارد و از این رو توجه به کیفیت مصالح ساختمانی، محیط ساخت و ساز و نظارت بر سازه جهت افزایش امنیت زندگی شهروندان اهمیت دارد.
رییس سازمان مدیریت بحران با بیان اینکه ۶۴ نوع بلای طبیعی و انسانی در کشور تعریف شده است افزود: مصالح بی کیفیت، تغییر نادرست کاربریها و تراکم بی مورد جمعیت جغرافیایی، مهمترین دلایل افزایش تلفات در حوادث و بلایای طبیعی است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
نامنی توزیع متناسب جمعیت را راهکار موثری برای مقابله با زلزله دانست و گفت: هم اکنون ۵۰ درصد اقتصاد کشور در هفت کلانشهر تولید میشود که این موضوع سبب تراکم جمعیت شده است. علاوه بر آن انتقال صنایع سنگین به حاشیه دریای آزاد در جنوب نیز در آمایش جمعیت کشور اهمیت دارد.
خراسان رضوی بر روی ۲۱ گسل زلزله بسیار فعال قرار دارد
مدیر کل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی نیز در این همایش گفت: این استان بر روی ۹۰ گسل زلزله قرار دارد که ۲۱ مورد آن از جمله گسل جنوب مشهد و گسل بینالود بسیار فعال است.
محسن نجات افزود: ۶۵ درصد از پهنه خراسان رضوی با خطر پذیری بالای زلزله روبروست و بنا بر آمار تاکنون ۲۵ زمین لرزه بالای ۶ ریشتر در این استان به ثبت رسیده است.
وی گفت: پیشگیری برگ زرینی در مدیریت بحران است تا با بهره مندی از آن بتوان در مسیر اعتلای فرهنگ ایمنی گام برداشت.