پخش زنده
امروز: -
وزرات جهاد کشاورزی برای ارتقای بهره وری محصولات راهبردی کشاورزی با بسیج ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و برخی دیگر از دست اندرکاران کشاورزی همکاری می کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد رضا جهانسوز، رئیس سازمان بسیج جامعه کشاورزی در گفتگوی اختصاصی با برنامه میز اقتصاد شبکه خبر گفت: هزاران دانش آموخته و مهندس کشاورزی در شبکه بسیج برای ارتقای بهره وری محصولات راهبردی کشاورزی با وزارت کشاورزی همکاری میکنند.
او افزود: با توجه به حضور هزاران دانش آموخته و مهندس کشاورزی با توانمندیهای ویژه در شبکه بسیج و نبود بهره برداری درست در برخی از زمینهای کشاورزی، تصمیم گرفتیم از توان علمی دانش آموختگان و مهندسان کشاورزی در بخش کشاورزی برای ارتقاء سطح علمی و بهره وری استفاده کنیم.
او گفت: در طرح ارتقای بهره وری محصولات راهبردی کشاورزی بر اساس یافتههایی که از فرماندهان جنگ داریم نحوه برخورد ما با کشاورزان بیشتر به این صورت خواهد بود که فرماندهان دفاع مقدس به سراغ کشاورزان بروند و با حمایتهای ویژهای که دولت، قرارگاه امام حسن مجتبی، سازمان بسیج مستضعفین و سپاه پاسداران انجام میدهند انشاالله ما در زمینه لجستیک و ورود این حمل و نقل، جابجایی و حضور این عزیزان در عرصه بیش از پیش وارد خواهیم شد.
جهانسوز گفت: دراین طرح حدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر در عرصههای زراعت، دامپزشکی و دامپروری حضور دارند که این تعداد امسال به حدود ۲۰ هزار نفر افزایش خواهد یافت و پیش بینی میشود در پایان طرح به حدود ۳۰ هزار نفر برسد.
رئیس سازمان بسیج جامعه کشاورزی افزود: ما به دنبال مدیریت هوشمند ارتقاء بهره وری هستیم و نخستین ویژگی این است که عزیزانی که در این طرح شرکت میکنند از طرف بسیج، بسیجی هستند و در قالب حرکتهای جهادی حرکت میکنند و اگر هم هزینهای میگیرند این کمک هزینه است و بیشتر صرف پوشش مسائل جانبی حضور اینهاست این یک ویژگی است. دومین ویژگی این است که ما در این طرح زمین محور حرکت میکنیم، یعنی توان، تکنولوژی و علوم در استفاده گرفتیم و در برنامههای بعدی خواهیم دید که ما بر اساس سطوحی که جی پی اس زده شده، سطوحی که یا با مقایسه با کشاورزان نمونه یا با استفاده از مدلهای ویژه، توان و قوه اش را ندارند تشخیص میدهیم که واقعا عرصه چقدر باید محصول داشته باشد بعد بلافاصله بر اساس سامانهها و دفترچههایی که پر میشوند و یک سیستم هوشمند تشخیص داده میشود که چه محدودیتهایی وجود دارد بعد از این که محدودیتها تشخیص داده شد، در پایگاههای بسیج روستایی ما شاهد این میشویم که کشاورزان و پرسنلی که کشاورزان و مربیان ما به همراه دهیاران حضور دارند و بعنوان واحدها شاید کوچکترین واحد در کل کشور باشد.
او گفت: در حدود ۲۰ هزار پایگاه روستایی داریم و این قویترین شبکه حضوری برای روستاهای کشور است.
رئیس سازمان بسیج جامعه کشاورزی افزود: بسیج با تمام توان برای اجرای هر چه بهتر الگوی کشت با وزارت جهاد کشاورزی همکاری میکند
جهانسوز گفت: بسیج در قالب الگوی کشت با وزارت جهاد کشاورزی همکاری دارد و، چون این کار، کار مشترک است و قطعا هدف ما اجرای الگوی کشت است.
تدابیر وزارت جهاد کشاورزی برای خود کفایی در محصولات کشاورزی و دامی
علیرضا مهاجر، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در گفتگوی اختصاصی با برنامه میز اقتصاد شبکه خبر درباره خودکفایی برخی از محصولات گفت: امکان خود کفایی در گندم، جو، برنج، پنبه، شکر، محصولات علوفهای و گوشت در کشور و جود دارد به طوری که میتوانیم نیاز کشور به جو را که حدود ۵ میلیون تن است تامین کنیم، اما خودکفایی دانههای روغنی مشکل است که با برنامه ریزیها و هماهنگی با بسیج و دست اندرکاران کشاورزی و سایر نهادها سعی داریم وابستگی شدید به واردات آن را کاهش دهیم.
مهاجر بیان کرد: معمولا حدود یک میلیون تن نیاز به روغن داریم که حدود ۴ میلیون تن کنجاله دانههای روغنی نیاز داریم و متاسفانه ۸۶ درصد از آن را از خارج وارد میکنیم که با اجرای طرح بهره وری در محصولات راهبردی کشاورزی با کمک بسیج و وزرات جهاد کشاورزی میخواهیم این وابستگی به حداقل برسد.
او افزود: الگوی کشت، کشت قراردادی، جهش تولید در دیمزارها طرحهایی هستند که در وزارت جهاد کشاورزی با کمک ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در حال اجرا است و با کمک بسیج میخواهیم تمام این طرحها را اجرا کنیم تا دستاوردهای آن شامل مردم شود.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: کمکهای بلاعوض، اختصاص کود و بذر یارانه ای، برنامههای آموزش و ترویجی، کمکهای تسهیلاتی و یارانهای در تهیه و تامین ادوات کشاورزی و بخشودگی آب بهای کشاورزی، امتیازهای است به کشاورزانی که در طرح بهره وری در محصولات راهبردی کشاورزی مشارکت کنند تعلق میگیرد.
او گفت: کشاورزان میتوانند با مراجعه به بسیج و مراکز خدمات روستایی از این خدمات بهرمند شود.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: برای اصلاح اجرای الگوی کشت در تمام استانهای کشور تقریبا ۱۵ محصولات اساسی را در دستور کار قرار دادیم و کل استانها برای اجرای هرچه بهتر آن برنامه ریزی کرده اند.