پخش زنده
امروز: -
دبیر انجمن صنعت سیمان ،تحویل سیمان طبق روال گذشته است وما سیمان مازاد بر نیاز مردم را بدون تغییر قیمت عرضه می کنیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، آقای الوندیان، دبیر محترم انجمن صنعت سیمان در برنامه صبح و گفتگوی شبکه رادیویی گفتگو به بررسی موضوع قطعی گاز در ۵۴ شرکت سیمانی پرداخته است .
سؤال: یک نکتهای مطرح شده بود که برای شرکتهای تولیدکننده سیمان محدودیت اعمال شده است وقطعی گاز از این منظر گفته میشود، گاز، واقعاً قطع است یامحدودیت است؟
جناب آقای الوندیان: صنعت سیمان، روزانه ۲۷ میلیون مترمکعب گاز مصرف میکند. این میزان مصرف الان به دلیل شرایط جوی و افزایش مصرف گاز شهری، به ۶ میلیون متر مکعب روزانه محدود شده است .این ۶ میلیون مترمکعب به کارخانجات سیمانی که نزدیک به شهرها هستند مربوط میشود مثل تهران که ما ممنوعیت مصرف مازوت داریم اینها به صورت محدود گاز مصرف میکنند، اما گاز ۵۴ خط تولید ما واقعاً قطع است و به ما اعلام کرده اند و ما نمیتوانیم مصرف کنیم. اما به این معنی نیست که این کارخانجات تعطیل شده اند و تولید نمیکنند، اینها با سوخت جایگزین دارند فعالیت میکنند، چون از این برداشت شده بود که این ۵۴ کارخانه متوقف شده اند. بعضی هایشان متوقف شده اند، ولی خیلیها هم کار میکنند. چالش ما در تحویل سوخت جایگزین است مازوت برای کارخانجات از این منظر به این موضوع پرداخته شد که ما با هزینههای بسیار بالایی داریم مازوت را در جایگاهها مصرف میکنیم و تولید سیمان ما را غیراقتصادی میکند.
سؤال: الان تولید کم شده است.
جناب آقای الوندیان: مردم نگران تولید سیمان نباشند، چون ما سال قبل هم پیش بینی کرده ایم و نزدیک به ۱۳ تا ۱۴ میلیون تن چلنگر ذخیره کرده ایم والان هم طبق روال سیمان را تحویل میدهیم و مازاد بر نیاز مردم عرضه میکنیم قیمتهای ما هم هیچ تغییری نکرده است.
سؤال: این شرایط روی قیمت سیمان تأثیری نداشته است؟
جناب آقای الوندیان: خیر تأثیری نداشته است. صنعت سیمان، چون سال گذشته هم این تجربه را داشته ایم، پیش بینی ذخیره کلینکر را داشته ایم و همکاران ما در نقاط مختلف کلینکر ذخیره کرده اند و داریم سیمان را تولید میکنیم. مشکل ما اینست که خود کارخانجات دارند متضرر میشوند بابت هزینههای بسیار بالایی که در تأمین سوخت دوم متحمل میشوند.
سؤال: تفاوت آن چقدر است؟
جناب آقای الوندیان: ما گاز را ۵۰۰ تا ۶۰۰ تومان به ازای هر متر مکعب مصرف میکردیم جایگزین آن مازوت را باید به همین قیمت ..
سؤال: بیشتر از هزار تومان باشد درست است؟
جناب آقای الوندیان: خودشان میگویند با این قیمت منتهی علی الحساب الان معادل گاز حساب میکنند، ولی مجدداً مابه التفاوت قیمت را حتی سال بعد اعمال میکنند، یک چالش اینست و چالش دوم اینست که از نقاط دوردست مازوت به ما تحویل میدهند بخاطر اینکه اولویت وزارت نفت تأمین مازوت برای نیروگاههاست در نتیجه ما بایداز جای دیگرتحویل بگیریم. مثلاً کارخانه باقران از اصفهان لیتری هزار تومان مازوت تحویل میگیردو از شیراز لیتری هزار و ۳۰۰ تومان. یعنی بیش از قیمت خود فرآورده سوخت ما داریم قیمت حمل میدهیم این هزینههای ما را افزایش میدهد. برای همین بابت این موضوع شاخص تعریف میکنیم میگوییم یک مقداری باید مصرف کنیم یا از این بیشتر تولید کنیم که با شما به قیمت خود خلیج فارس حساب کنیم .برای شرکت سیمانی جرائم بسیار سنگینی اعمال میکنیم بحث ما چالشهای مرتبط با تأمین سوخت دوم است وگرنه برای سیمان، مردم عزیزمان هیچ نگران سیمان نباشند طبق روال دارد عرضه میشود و محدودیت تولید برای سیمان هم نداریم ما با همان عرضه قبلی که وزارت صمت اعلام کرده اند داریم سیمان را عرضه میکنیم. قیمت هایمان هم قیمتهای نرمالی است که جاری میشود.
سؤال: در موضوع برق هم محدودیت دارید؟
جناب آقای الوندیان: بله. در سیمان حدود هزار و ۷۰۰ مگاوات برق مصرفمی کنیم و رشد هزار مگاواتی داشتیم ولی داریم کاهش پیدا میکنیم. صنعت سیمان در سه ماه از سال در تابستان درگیر مسائل برق میشود ،اخیرا هم در فصل سرما درگیر محدودیت گاز و برق میشویم. منتها همه اینها هزینههای تولید سیمان ما را بالا میبرد مردم در تحویل سیمان این موضوعات را لمس نمیکنند، چون ما سیمان را تأمین میکنیم.
سؤال: با توجه به این محدودیتها نکتهایست، که شما توضیح دادید و البته همتی که تولیدکنندگان سیمان داشته اند که در این شرایط هم تولیدشان را متوقف نکردند و هم با توجه به تجربیات سال گذشته شرایط به گونهای مدیریت شد که تولید متوقف نشود و به نوعی ذخیره سازی هم داشته باشیم و روی قیمت هم تأثیرگذار نباشد، اما همین امسال ما خبری را داشتیم تقریباً حدوداً یکماه قبل که دستیابی به محصولات دانش بنیان در حوزه سیمان، از منظر علمی و ورود شرکتهای دانش بنیان است میشود تغییرات اساسی در این حوزه ایجاد کرد که سالهای بعد با این مشکلات مواجه نباشیم؟گ
جناب آقای الوندیان: واقعیتش موضوع انرژی صنعت سیمان جزء صنایع سنگین و انرژی بر است و شرکتهای دانش بنیان شروع به فعالیت در حوزههای تأمین سیمان کرده اند . افزایش تولید سیمان با همین موضوع که مدتی که وقفه انرژی نداریم تولید میکنیم در دنیا دست پیدا کرده اند با همین سیمانی که ما تیپ ۲ و تیپ ۵ داریم تأمین میکنیم این سیمان را میروند تا حد ۳۰ تا ۵۰ درصد با افزودنیهای مختلف که اضافه میکنند یعنی قابلیت جبران این محصول انرژی در دنیا وجود دارد ما هم داریم کار میکنیم واقعاً باید هم در فرهنگ مصرف هم در تولیدکنندههای ما به این سمت بروند این قابلیت در دنیا وجود دارد دانشش را داریم و میتوانیم سیمانی را که تولید میکنیم بدون صرف انرژیهای سوخت افزایش دهیم و باید خواهش کنم وزارت صمت هم در این حوزه همکاری کنند و ما هم تلاش میکنیم این اتفاق بیفتد.