پخش زنده
امروز: -
علوفه مورد نیاز حیات وحش در مناطق حفاظت شده استان زنجان برای زمستان گذرانی آنها تامین شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز زنجان ؛ مدیرکل حفاظت محیطزیست استان زنجان با اشاره به ذخیره علوفه موردنیاز حیات وحش از آمادگی کامل این ادارهکل برای تامین تغذیه گونههای جانوری در دشتهای استان خبر داد.
یافتیان افزود: تدابیر لازم جهت توزیع علوفه برای حیات وحش بویژه آهوان در مناطق حفاظت شده فیله خاصه و سرخ آباد با توجه به پیش بینی هواشناسی استان و احتمال بارش برف اندیشیده شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان با اشاره به حضور شبانه روزی محیط بانان در مناطق تحت مدیریت، گفت: محیط بانان سخت کوش محیط زیست استان شبانه روزی زیستگاههای حیات وحش را پایش میکنند و در صورت نیاز به توزیع علوفه و سایر اقدامات مورد نیاز، اقدام لازم صورت میگیرد.
یافتیان با اشاره به ذخیره علوفه موردنیاز حیات وحش از آمادگی کامل این ادارهکل خبر داد و افزود: بر اساس سرشماری صورت گرفته گونههای شاخص جانوری در سال جاری تعداد ۹۳۲ رأس آهو در مناطق حفاظت شده سرخ آباد و فیله خاصه، تعداد ۱۱۷۹ رأس قوچ و میش در پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده انگوران و تعداد ۸۱۴ رأس کل و بز در منطقه شکار ممنوع خرمنه سر طارم و تعداد ۶۲ رأس کل و بز در منطقه حفاظت شده انگوران زیست میکنند و این اداره کل آمادگی لازم جهت توزیع علوفه توسط کارشناسان و محیط بانان در شرایط اضطراری را دارد.
وی افزود: با توجه به اینکه استان زنجان از مناطق سردسیر کشور بوده و احتمال بارشهای سنگین برف در طول فصل پاییز و زمستان وجود دارد پیش بینیهای لازم جهت تهیه علوفه صورت گرفته و در زمان بارش برف در بین حیات وحش توزیع خواهد شد.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان زنجان با بیان اینکه طی سالهای گذشته بیشترین توزیع علوفه در زمان بارش برف برای آهوان مناطق حفاظت شده سرخ آباد و فیله خاصه صورت گرفته است، ادامه داد: تنها بازماندگان آهوان شمال غرب کشور در دشت آهوان سهرین زندگی میکنند و این منطقه از مناطق سرد و برفگیر استان است.
یافتیان گفت: باتوجه به اینکه در فصل زمستان و زمان بارش برف شرایط زندگی آهوان سخت شده و احتمال نزدیک شدن آنها به مناطق مسکونی و راههای ارتباطی وجود دارد، گفت: انتظار داریم دوستداران محیطزیست در هنگام رانندگی در این مناطق مراقب حیات وحش باشند و از تهدید گونههای جانوری خودداری کنند و در صورت مشاهده چنین مواردی مراتب را به نزدیکترین واحد محیطزیست استان اطلاع داده و یا از طریق شماره تلفنهای ۳۳۵۴۱۰۰۲ و ۰۹۳۹۲۸۸۸۶۵۷ اطلاع دهند.