پخش زنده
امروز: -
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل از طالبان افغانستان خواست محدودیتهای غیرقابل تصوری را که به زنان افغان تحمیل شده است، لغو کنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از فرانس پرس از ژنو، وولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، روز سهشنبه از طالبان افغانستان خواست «محدودیتهای غیرقابل تصوری» را که به زنان افغان تحمیل شده است، لغو کنند چرا که این محدودیتها میتواند عواقب وحشتناکی برای همه مردم افغانستان داشته باشد.
وولکر تورک در بیانیهای نوشت: «محدودیتهای غیرقابل تصور اعمال شده علیه زنان و دختران افغان نه تنها رنج همه افغانها را افزایش میدهد، بلکه ممکن است خطراتی فراتر از مرزهای افغانستان ایجاد کند.»
این مسئول بین المللی به طالبان هشدار داد: «هیچ کشوری اگر نیمی از جمعیت آن حذف شوند، نه از نظر اجتماعی و نه از لحاظ اقتصادی زنده نخواهد ماند.»
طالبان اواسط اوت سال ۲۰۲۱ قدرت را در افغانستان دوباره به دست گرفتند با این حال اکثر اعضای جامعه جهانی آن را به رسمیت نمیشناسند. طالبان به رغم وعدههایی که برای رعایت حقوق زنان داده بود، زنان و دختران را از ادامه تحصیل در دانشگاه منع کرده و از ۲۴ دسامبر نیز فعالیت آنها را در سازمانهای غیردولتی ملی یا بین المللی ممنوع کرده است.
کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در بیانیه خود افزود: «این اقدام طالبان علیه زنان و دختران افغان، عواقب ناگواری برای زنان و برای همه مردم افغانستان به همراه خواهد داشت. ممنوعیت زنان برای کار در سازمانهای غیردولتی، آنها و خانواده هایشان را از درآمد و حق مشارکت مثبت در توسعه کشور و رفاه جامعه افغانستان محروم خواهد کرد.»
بسیاری از سازمانهای غیردولتی فعال در افغانستان برای ادامه فعالیت به کارکنان زن خود وابسته هستند و بدون آنها نمیتوانند به حیات خود در این کشور ادامه دهند.
روز دوشنبه شش سازمانهای غیردولتی حاضر در افغانستان در اعتراض به این تصمیم طالبان، فعالیت خود را در این کشور به حالت تعلیق درآوردند، طالبان تهدید کرده است مجوز سازمانهایی را که به این فرمان احترام نگذارند، لغو خواهد کرد.
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در بیانیه خود افزود: «محدودیتها و ممنوعیتهای اعمال شده علیه زنان افغان، به طور قابل توجهی توانایی این سازمانهای غیردولتی را برای ارائه خدمات ضروری که بسیاری از افغانهای آسیب پذیر برای ادامه حیات به آن وابسته هستند، به خطر میاندازد. بیش از نیمی از جمعیت افغانستان یعنی حدود ۲۴ میلیون نفر به کمکهای بشردوستانه وابسته هستند.»
طالبان علیرغم وعدههای خود برای انعطافپذیری در اجرای سیاستهای خود، تفسیر بسیار سختگیرانهای از اسلام را به اجرا گذاشته اند. در دوره اول حکمرانی این گروه نیز که از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ ادامه داشت، شرایط مشابهی در افغانستان حاکم بود.
از زمان بازگشت طالبان به قدرت در اوت سال ۲۰۲۱، اقدامات سختگیرانه علیه زنان و دختران به ویژه علیه زنانی که به تدریج از زندگی عمومی کنار گذاشته شده و از کالجها و دبیرستانها اخراج شده اند، چند برابر شده است.