پخش زنده
امروز: -
ارتش چین از برگزاری تمرینهای نظامی و رزمایشهایی دریایی و هوایی در اطراف جزیره تایوان خبر داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ ارتش چین از برگزاری تمرینهای نظامی و رزمایشهایی دریایی و هوایی در اطراف جزیره تایوان خبر داد.
ارتش چین اعلام کرد: این رزمایشها در واکنش به تشدید بحران و اقدامات تحریک آمیز آمریکا و تایوان صورت گرفته است.
از سوی دیگر وزارت خارجه چین اعلام کرد: روابط با آمریکا به علت اصرار واشنگتن برای نشان دادن پکن به عنوان رقیب اصلی با چالشهای خطرناکی مواجه شده است.
چین در آستانه جنگ قرار دارد، ناظران نگران جنگ آمریکا و چین در خصوص تایوان هستند. منازعه امریکا و چین درباره تایوان در اقیانوس آرام که بیش از ۲۳ میلیون نفر جمعیت دارد از امروز آغاز نشده است بلکه قدمتی دیرینه دارد و مساحت تایوان تا خاک چین ۱۴۰ کیلومتر است.
امریکا اقدام به تشکیل جبههای از همپیمانان خود در تایوان کرده است، اما ادغام این کشور (تایوان) به خاک چین به معنای سلطه پکن بر گذرگاههای مهم کشتی هاست و برد هواپیماهای این کشور را ۱۵۰ مایل افزایش خواهد داد که در نتیجه این کشور قادر خواهد بود به اهدافی در جزیره ژاپن و جزیره گوام امریکا افزایش میدهد و تهدیدی برای پایگاههای آمریکا در منطقه خواهد بود.
این درحالیست که رزمایشهایی در اطراف جزیره تایوان برگزار میشود که اهدافی نظامی در دریا و هوا را هدف حملات خود قرار میدهد.
چین این فعالیتها را در واکنش به توطئهها و اقدامات تحریک آمیز واشنگتن و تایپه انجام میدهد، اما کاملا مشخص است که این اقدام در پی تصویب قانونی در امریکا صورت گرفته است که اجازه افزایش کمکهای نظامی به تایوان و فروش سلاحهایی به ارزش ده میلیارد دلار به تایوان را میدهد.
طبیعی است تایپه از این تصمیم استقبال در حالیکه چین به شدت از آن انتقاد کرد.
وزیر خارجه چین اعلام کرد: این اقدام تهدیدی برای صلح و آرامش در تنگه تایوان است و رابطه با واشنگتن را با چالش خطرناکی مواجه میکند.
امریکا روابط دیپلماتیک با تایوان ندارد، اما از مهمترین حامیان بین المللی و یکی از مهمترین کمک کننده سلاح به این کشور است.
حدود سه ماه پیش تازهترین قرارداد تسلیحاتی واشنگتن و تایوان به امضاء رسید که مهمترین قرارداد امضاء شده از زمان به قدرت رسیدن جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به ارزش یک میلیارد و صد میلیون دلار است.
این قرارداد شامل فروش ۶۰ فروند موشک ضد کشتی از نوع هاربون است که قادر به غرق کردن کشتیهای جنگی است. همچنین این قرارداد شامل موشکهای کوتاه برد است که قادر به رهگیری موشکها و هواپیماهای بدون خلبان است و حمایت امریکا از نظام راداری تایوان را نیز شامل میشود. چین این قرارداد را محکوم کرد و آن را به منزله نقض حاکمیت خود و از بین بردن آرامش در تنگه تایوان دانست و از امریکا خواست به مصالح مهم چین احترام گذارد. از سوی دیگر واشنگتن تاکید کرد به پکن اجازه تشکیل یک نظام بین المللی را نخواهد داد.