۲۵ درصد کل شرکتهای دانش بنیان در حوزه سلامت است
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: در ایران حدود ۸ هزار شرکت دانش بنیان داریم که حدود ۲۵ درصد آنها در حوزه سلامت است.
قای یونس پناهی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: از مجموع فعالیت شرکتهای دانش بنیان ۲۷ درصد فروش و ۳۳ درصد اشتغال مربوط به شرکتهای دانش بنیان فعال در حوزه سلامت است که عدد خوبی است.
از استانداردهای حوزه سلامت به هیچ عنوان کوتاه نخواهیم آمد
وی در پاسخ به این سؤال که چگونه بر کیفیت تولید محصولات شرکتهای دانش بنیان نظارت میشود؟ گفت: ما بر روی کیفیت فرآوردههای دارویی و تجهیزاتی که از شرکتهای دانش بنیان بیرون میآید بیشتر از همه تأکید داریم و این خواسته جدی وزیر بهداشت است که در حوزه سلامت کیفیت فرآوردهها باید ارتقا پیدا کند و ما از استانداردها به هیچ عنوان کوتاه نخواهیم آمد.
میانگین رشد شرکتهای دانش بنیان حدود ۱۶ درصد است
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در حوزه دانش بنیانها میانگین رشد حدود ۱۶ درصد است گفت: در حوزه پارک علم و فناوری، مراکز رشد، تولید محصولات مجوز دار، محصولات نمونه دار به طور میانگین بیش از ۱۵ درصد است، اما کافی نیست، ولی درصد قابل توجهی از محصولات که باید از سازمان غذا و دارو مجوز بگیرند در حال پیگیری است و امیدواریم که تا پایان سال وضعیت در حوزه فناوری بیش از این ارتقا پیدا کند.
ایران رتبه اول تولید علم در منطقه و رتبه ۱۵ جهان را دارد
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: ایران در حوزه تولید علم مقام اول منطقه است در جهان هم پارسال رتبه ۱۶ را داشتیم و امسال به رتبه ۱۵ رسیده ایم که البته طبق بر برنامه ریزیهای صورت گرفته توسط معاونان تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی کشور در سالهای آینده وضعیت بهتر خواهد بود.
سرعت تولید علم ایران در حوزه پزشکی ۸/۳۱ و بالاتر از کشورهای اروپایی است
دکتر پناهی با بیان اینکه میانگین سرعت تولید علم در حوزه پزشکی کشورمان ۸/۳۱ است و تأکید بر این است که باید شتاب بیشتری بگیرد گفت: سرعت تولید علم در کشورهای مختلف متفاوت است، درکشورهای منطقه و به ویژه در آسیای شرقی رشد خوبی دارد، اما در کشورهای اروپا و آمریکا از میانگین کشورهای آسیایی پایینتر است.
ارتقا رتبه فناوری ایران از ۶۷ به ۶۰ و اکنون ۵۳ نشانه ارتقاء فناوری است
دکتر پناهی گفت: اکنون در حوزه فناوری جایگاه ایران در بین ۱۳۲ کشور رتبه ۵۳ است پارسال ۶۰ بود و سال قبلش ۶۷ بود و نشان میدهد که ارتقا یافته ایم و با توجه به شعار سال دانش بنیان و اشتغال آفرین و بر اساس برنامههای صورت گرفته ارتقا بهتری هم خواهیم داشت.
جایگاه تولید علم و فناوری ایران مستند به شاخصهای جهانی است
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: آمار تولید علم مبتنی بر شاخصهای جهانی اسکوپوس است و افراد میتوانند به راحتی بررسی کنند، نوآوری هم یک شاخص جهانی و قابل بررسی است، از نظر شرکتهای دانش بنیان هم معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری سامانهای دارد که به راحتی میتوان آمار و فعالیت تمام شرکتهای دانش بنیان را مشاهده کرد.