پخش زنده
امروز: -
در این مقاله به بررسی خواص مختلف شیر گاو و شتر میپردازیم
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، شیر شتر سرشار از مواد مغذی است و خاصیت سیر کنندگی بالایی دارد و به حفظ سلامت عمومی بدن و تقویت استخوان ها و دندان ها کمک میکند. چون این حیوان در مناطق خشک و بیابانی زندگی میکند، بدن مقاومی دارد و با کمترین علوفه، شیر بسیار مغذی و مفیدی را تولید میکند که در برابر بسیاری از باکتریها مقاومتر است. شیر شتر سرشار از مواد مغذی و آنتیاکسیدان است که به درمان بسیاری از بیماریها کمک میکند. خواص شیر شتر برای کودکان و بزرگسالان برای سلامتی بسیار زیاد است.
بیشتر بخوانید؛ شیر شتر و عقل کودکان !
نوشیدن شیر شتر از کبد محافظت میکند، به درمان دیابت و سرطان کمک میکند، سلامت کلیهها را تضمین میکند و علائم اوتیسم را بهبود میبخشد. اما از مضرات شیر شتر آن است که کودکان زیر 8 ماه نباید آن را به دلیل سطح پروتئیناش بنوشند. میتوانید از آن در اسموتی، قهوه و اوتمیل استفاده کنید.
شیر شتر فقط غذا نیست بلکه درمانی مکمل برای کاهش بیماریها و تقویت سلامت است. مصرف شیر شتر برای کنترل علایم دیابت و اوتیسم اهمیت بسزایی دارد. طبع شیر شتر از نظر طب سنتی گرم و متامیل به معتدل است . از نظر طب سنتی شیر شتر اشتها آور و محرک نیروی جنسی است.
از آنجا که شیر شتر حاوی مواد مغذی ضروری برای بدن از جمله پروتئین ، کلسیم ، قند طبیعی ، آهن ، منیزیم روی ، آلفا هیدروکسی اسید و ویتامین های فراوان است میتواند در بهبود بسیاری از بیماری های پیچیده و سلامت بدن و زیبایی پوست موثر باشد.
قرن ها است که از شیر شتر برای درمان اسهال ناشی از روتا ویروس استفاده می شود. این شیر حاوی آنتی بادی هایی است که به معالجه این بیماری که بیشتر در کودکان شایع است کمک میکند.
مقایسه شیر شتر و شیر گاو
یک لیوان شیر شتر ۱۱۰ کالری و ۴.۵ گرم چربی دارد در حالی شیر گاو دارای ۱۵۰ کالری ۸ گرم چربی است. مقدار چربی اشباع شیر شتر کمتر از شیر گاو است و مقدار ویتامین ث ، ویتامین های گروه ب ، کلسیم ، آهن و پتاسیم آن بیشتر است. مقدار ویتامین ب ۱ ، ویتامین ب ۲ ، اسید فولیک و اسید پانتوتنیک در شیر شتر کم است. مقدار ویتامین ب ۶ و ویتامین ب ۱۲ در شیر شتر به اندازه شیر گاو است. مقدار نیاسین موجود در شیر شتر بیشتر از شیر گاو است.
ویتامین ث موجود در شیر شتر تقریبا ۳ برابر بیشتر از دیگر شیرها است. مقدار لاکتوز شیر شتر کمتر از شیر گاو است و بسیاری از افرادی که دچار عوارض عدم تحمل لاکتوز می شوند میتوانند از این شیر استفاده کنند.
هضم شیر شتر نسبت به شیر گاو و شیر گوسفند راحت تر است. شیر شتر منبع خوبی از اسیدهای چرب با زنجیره بلند از جمله اسید لینوئیک و اسیدهای چرب اشباع نشده ، امگا ۳ است که به بهبود سلامت مغز و قلب کمک میکند. پروتئین های موجود در شیر شتر ، اسیدآمینه های ضروری برای انسان را بیشتر از میزان مورد نیاز روزانه تامین میکند. مقدار مورد نیاز روزانه بدن انسان به فسفات کلسیم ، حداقل ۸۰۰ میلی گرم در روز است که به ترتیب میزان با نوشیدن ۴ – ۵.۲ فنجان شیر شتر تامین می شود.
منبع:بیتوته