پخش زنده
امروز: -
بنا بر اعلام برنامه جهانی غذای سازمان ملل، ۳۴۹ میلیون نفر در جهان نمیدانند وعده غذایی بعدی شان را چگونه تهیه کنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، بنا بر اعلام برنامه جهانی غذای سازمان ملل، ۳۴۹ میلیون نفر در جهان نمیدانند وعده غذایی بعدی شان را چگونه تهیه کنند؛ و این رقم رو به افزایش است. این آژانس میگوید تا پایان امسال، به ۱۵۰ میلیون تن از آسیب پذیرترین افراد جهان غذا داده است.
کارشناسان میگویند مجموعهای از عوامل منجر به ناامنی غذایی شده است، از جمله کرونا، درگیری ها، رویدادهای غیرمنتظره آب و هوایی، همچون سیلها و خشکسالیهای بی سابقه، قیمت انرژی و حمله روسیه به اوکراین.
عارف حسین، کارشناس اقتصادی ارشد برنامه جهانی غذا گفت: حتی پیش از جنگ اوکراین، قیمت مواد غذایی در اوایل امسال، به بالاترین میزان در ده سال اخیر و قیمت سوخت به بالاترین میزان در هفت سال اخیر رسیده بود. بحث تورم هم در آن زمان وجود داشت. اما با آغاز جنگ اوکراین، همه چیز تشدید شد.
بخشی از علتش این است که روسیه و اوکراین سبد نان دهها کشور جهان هستند.
ویل مارتین، از مؤسسه بین المللی تحقیق درباره سیاست غذایی گفت: اوکراین و روسیه بازیگران مهم در تولید گندم هستند و سهمشان در بازار به ترتیب چهار و هشت درصد است و سهم بسیار بیشتری از صادرات را در جهان به خود اختصاص داده اند؛ بنابراین اگر جریان آزادانه غلات از دریای سیاه وجود نداشته باشد، مشکلات بسیار بزرگی در جهان به وجود خواهد آمد.
جنگ اوکراین به علت نگرانی از اختلال در عرضه انرژی و تحریمهای اعمال شده بر صادرات نفت و گاز روسیه موجب افزایش قیمت انرژی نیز شده است. بنا بر اعلام سازمان ملل، قیمت کود از سال ۲۰۱۹، ۲۵۰ برابر شده است. این در حالی است که تولید نیمی از مواد غذایی در جهان وابسته به کود است و کشاورزان خرده پایی که توان خرید کود کافی ندارند، محصولشان کاهش یافته است.
عارف حسین، کارشناس اقتصادی ارشد برنامه جهانی غذا گفت: در حال حاضر با توجه به همه تحولات موجود شاهد کاهش تولید حدود ۶۶ میلیون تن قوت غالب (مردم) به علت کمبود یا گرانی کود هستیم. منظورم محصولاتی مثل گندم، ذرت و برنج است. ۶۶ میلیون تن مواد غذایی برای سیر کردن سه میلیارد و ۶۰۰ میلیون نفر در ماه کافی است.
کارشناسان امنیت غذایی در آستانه سال ۲۰۲۳ میزان دسترسی به کود و شرایط آب و هوایی را زیر نظر دارند.
مایکسیمو تورِرو، کارشناس اقتصادی ارشد سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل گفت: (میزان دسترسی به) گندم و ذرت تا حد زیادی به شرایط جهان بستگی دارد. برای مثال آرژانتین در حال حاضر مشکلاتی آب و هوایی دارد که ممکن است برداشت محصولات را تحت تاثیر قرار دهد و این چیزی است که ما به دقت زیر نظر داریم. همین اتفاق ممکن است در آمریکا نیز بیفتد.
جریان آزادنه غلات و کود از روسیه و اوکراین به موجب توافق غلات دریای سیاه همچنان از اهمیت حیاتی برای امنیت غذایی جهان برخوردار خواهد بود. برنج قوت غالب نیمی از مردم جهان است و کارشناسان تولید آن را به دقت زیر نظر دارند.
مایکسیمو تورِرو، کارشناس اقتصادی ارشد سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل گفت: ما همین حالا شاهد کاهش تولید برنج به خاطر کاشت کمتر این محصول هستیم. اما خوشبختانه به خاطر تولید خیلی بالا در سالهای گذشته هنوز ذخایر برنج زیادی داریم.
کارشناسان اقتصادی میگوید تقویت دلار آمریکا موجب افزایش فشار پولی بر دهها کشور فقیرتر میشودئ که وابسته به واردات هستند و نیاز به بخشش بخشی از بدهیهای خود دارند.
عارف حسین، کارشناس اقتصادی ارشد برنامه جهانی غذا گفت: وقتی کشور فقیری باشید، بدهی زیادی داشته باشید و اتفاقاً مواد غذایی، سوخت یا کود مورد نیاز خود را وارد میکنید، با مشکل رو به رو میشوید.
سازمان ملل در بحبوحه افزایش فقدان امنیت غذایی در جهان، به تازگی برای نخستین بار یک هماهنگ کننده پیشگیری و پاسخ به قحطی برای هدایت پاسخ در سطح گسترده تعیین کرد.