پخش زنده
امروز: -
بین ایرانی غیر ایرانی فرقی نمی کند همه در یک سرزمین زندگی می کنیم و ایمن بودن بدن همه مان اثر جمعی مثبت دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ،آقای دکتر فرشید رضایی، سرپرست محترم دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میهمان برنامه روزنه در شبکه رادیویی گفتگو بودند و موضوع آغاز کمپین واکسیناسیون تکمیلی اتباع بیگانه را بررسی کردند.
سؤال: اتباع عزیز که در کشور ما حضور دارند شرایط واکسیناسیون شان به چه صورت است؟
دکتر رضایی: اتباعی که در کشور ما هستن از هر کشوری که باشند پوشش واکسیناسیون شان به دلایل مختلف به میزان لازمی که بتواند جلوی طغیان را بگیرد، در بعضی از نقاط نیست. لذا لازم است که یک پوشش گسترده و صحیح برای به حد نصاب رساندن واکسیناسیون انجام شود البته همزمان با پوشش واکسیناسیون اتباع پوشش واکسیناسیون ایرانی هم در نقاطی که ممکن است کاهشی داشته باشیم انجام می شود و هر دو کار یعنی هم واکسیناسیون ایرانی و هم واکسیناسیون اتباع در نقاطی که تعیین شده است در سراسر کشور انجام می شود تا سطح واکسیناسیون به حد مطلوب برسد. همانطور که می دانید برای اینکه واکسن اثربخشی اجتماعی خودش را هم داشته باشد باید از پوشش کافی برخوردار باشد. وقتی که واکسن می زنیم یک بُعد آن فردی است و خود فرد سود می برد اما وقتی که همه افرادی که مشمول واکسیناسیون هستند واکسن خودشان را بزنند اثربخشی های اجتماعی و گروهی دیده می شود و از طغیان بیماری ها جلوگیری می شود. برای بیماری های مختلف هم فرق می کند بعضی از بیماری ها 70 درصد جمعیت هدف واکسن شان را بزنند کفایت می کند ولی بعضی از بیماری ها نیاز است 97 یا 95 درصد واکسن زده باشند و آنجاها نیاز است که یک کمپین هایی به این حالت انجام شود و پوشش واکسن به سرعت بالا برده شود.
سؤال: به هر حال همه اتباع هم لازم است که تمام آن دوزهای واکسیناسیون را انجام دهند؟
دکتر رضایی: بله فرقی نمی کند بین ایرانی غیر ایرانی فرقی نمی کند همه در یک سرزمین زندگی می کنیم و ایمن بودن بدن همه مان اثر جمعی مثبت دارد.
سؤال: صف اتباع در واکسیناسیون جدا است بخاطر ثبت جداگانه ای می خواهد برای اتباع؟ چرا این صف جدا است؟
دکتر رضایی: مراکز بهداشت یکسان است ولی مراکزی که ایرانی مراجعه می کند غیر ایرانی هم می رود یعنی از نظر پزشک واکسنی که زده می شود یکسان است ولی از نظر ثبت شان در ایران، ایرانی ها کد ملی دارند و اتباع دیگر ممکن است کد پاسپورت، یا کد اقامت، یا idهای مختلف است که باید آنها ثبت شود داز نظر فرآیند اجرایی و تکنیک کار یکسان است.
سؤال: ما الان پرونده سلامت واکسیناسیون مان را می توانیم بگیریم پیامک می آید یا روی وب سایت می توانیم ببینیم برای اتباع چطور می توانند متوجه شوند.
دکتر رضایی: برای ارتباط با اتباع از روش های مختلفی استفاده می شود در این کمپین از رابطین اتباع یعنی از افرادی که خودشان از همان جمعیت هستند انتخاب می کنیم آنهایی که داوطلب هستند آموزش می دهیم محتوایی که باید به بقیه اطلاع دهند اعم از مکان واکسیناسیون، علت واکسیناسیون، نوع واکسن و از طریق استفاده مشارکت اجتماعی خود اتباع این کار را پیش خواهند برد.
سؤال: می فرمایید چه کارهایی در مجموعه دفتر شما انجام می شود؟ کارهای فرهنگ سازی در حوزه سلامت؟
دکتر رضایی: اگر بخواهیم کارهای دفتر را تقسیم بندی کنیم در سه حیطه کلی انجام می شود؛ یک حیطه آموزش همگانی سبک زندگی سالم است، حیطه دوم فرهنگ سازی سلامت است و ابعاد اجتماعی فرهنگ سلامت به آن پرداخته می شود و حیطه سوم هم بحث مشارکت های اجتماعی در رفارهای سلامت محور است. در واقع مشارکت اجتماعی بستری است که بر اثربخشی برنامه های آموزشی تأثیر دارد و آن را به یک عادت و یک الگوی همانی تبدیل می کند.
سؤال: برای عموم هم است و فقط برای جامعه سلامت نیست؟
دکتر رضایی: بله هر کسی که در ایران زندگی می کند گروه هدف برنامه های آموزشی سبک زندگی سالم و رفتارهای سلامت محور است.