پخش زنده
امروز: -
خودرو خورشیدی در استرالیا توانست در کمتر از ۱۲ ساعت، به طور میانگین، با سرعت ۸۵ کیلومتر در ساعت، هزار کیلومتر را بپیماید و رکورد جهانی گینس را ثبت کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ خودرو خورشیدی در استرالیا توانست در کمتر از ۱۲ ساعت، به طور میانگین، با سرعت ۸۵ کیلومتر در ساعت، هزار کیلومتر را بپیماید و رکورد جهانی گینس را ثبت کند.
این خودرو که توسط دانشجویان دانشگاه فنی مهندسی سیدنی طراحی و ساخته شده است، اکنون رکورد "سریعترین خودروی الکتریکی بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر با یک بار شارژ" را در اختیار دارد. این خودرو مسافت سیدنی تا ملبورن را طی کرد؛ و فقط برای تعویض راننده هر چند ساعت یکبار توقف میکرد، به علاوه یک تعویض لاستیک به علت پنچری و تعمیر باتری. افتخار رسمی و گواهی رکورد جهانی گینس، چند روز بعد پس از تجزیه و تحلیل و تایید اطلاعات زمان سنجی و دادههای تله متری خودرو توسط تیمی از کارشناسان، به آن اعطا شد. مدیر تیم آندریا هولدن، دانشجوی مهندسی مکانیک در دانشگاه فنی مهندسی سیدنی، گفت:
"دو سال پیش، زمانی که شروع به ساخت این خودرو کردیم، همه چیز (به علت کرونا) در حال تعطیل شدن بود و لحظات سخت زیادی وجود داشت. اما دیدن این که کل تیم دور هم جمع شدند، پیشرفت زیادی کردند و ما را به این نقطه شگفت انگیز رساندند، بسیار لذت بخش بود. "این رکورد جهانی اعتبار تمام تلاشی است که همه در این تیم انجام داده اند. "
وزن این خودرو تنها ۵۰۰ کیلوگرم است که تقریباً یک چهارم خودرو تسلا است و به لطف طراحی آیرودینامیک آن، بازدهی چشمگیر دارد. راندمان موتور در سرتاسر زنجیره قوای محرکه، فوق العاده است. تلاش برای ثبت رکورد بدون مشکل نبوده است که شامل نیاز به تعمیر باتری بود که باعث شد خودرو در یک نقطه به طور کامل متوقف شود. طبق قوانین این رویداد که خودرو نمیتواند بیش از ۱۵ دقیقه در یک زمان ثابت بماند و تیم ۱۴ دقیقه و ۵۲ ثانیه طول کشید تا مشکل را برطرف کرد و دوباره به مسیر برگشت. مدیر تیم، پروفسور ریچارد هاپکینز، میگوید که رکورد جهانی نشان میدهد که چه چیزی ممکن است و چه چیزی میتواند به دست آید، البته با مزیت وزنی قابل توجهی نسبت به خودروهای جادهای که به مجموعهای از ویژگیها مانند کیسه هوا و سامانههای تهویه نیاز دارند که شامل این خودرو نمیشود.