پخش زنده
امروز: -
مطالعات جدید مبتنی بر شواهد ژنتیکی، تأثیر نوشیدن شیر بر بیماریهای قلبی عروقی و دیابت نوع ۲ را نشان میدهد.
نتایج یک مطالعه بزرگ روی ۲ میلیون نفر نشان داد، مصرف زیاد شیر باعث افزایش سطح کلسترول نمیشود. در این پژوهش مشخص شد، کسانی که هر روز شیر مینوشیدند، سطح کلسترول بد یا LDL کمتری نسبت به افرادی که شیر نمینوشیدند، داشتند.
علاوه بر این، مشخص شد مصرف بیشتر شیر با کاهش ۱۴ درصدی خطر بیماری عروق کرونر قلب و ۱۱ درصدی کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ همراه بود. این موضوع در حالی است که بر اساس باورهای عامیانه، افزایش مصرف لبنیات پرچرب به دلیل داشتن چربی اشباع شده ممکن است اثرات منفی بر سلامت قلب و عروق داشته باشد. با این حال، نتایج چندین مطالعه نشان داده اند که مصرف شیر و محصولات لبنی کم چرب منجر به کاهش سطح کلسترول و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی میشود.
این مطالعه با استفاده از رویکرد ژنتیکی با نگاهی به نوع ژن لاکتاز، تأثیر مصرف شیر بر ریسک متابولیک قلبی (عوامل خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و دیابت) را بررسی کرد. لاکتاز یک آنزیم گوارشی است که لاکتوز، قند موجود در شیر و فرآورده های شیر را تجزیه میکند.
محققان طی مطالعات خود دریافتند: افرادی که مقادیر بیشتری شیر مینوشند دارای تنوع ژنتیکی هستند که لاکتوز را هضم میکند.
پروفسور "ویمال کارانی"، نویسنده ارشد این مطالعه، در رابطه با موضوع فوق گفت: ما متوجه شدیم که در میان شرکت کنندگان با تنوع ژنتیکی که شیر بیشتری مصرف میکردند، سطوح پایین تری از کلسترول خوب و بد داشتند. ما همچنین دریافتیم خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب در افرادی که دارای تنوع ژنتیکی هستند، به طور قابل توجهی کمتر است.
دریافت کلسیم از غذاهایی مانند شیر باعث افزایش دفع اسیدهای صفراوی شده و در نتیجه باعث تولید اسیدهای صفراوی توسط کلسترول کبدی میشود و در نتیجه این فرآیند منجر به کاهش سطح کلسترول میشود.
تخمیر میکروبی کربوهیدراتهای غیرقابل هضم مانند لاکتوز در روده میتواند بر تولید کلسترول تأثیر بگذارد و باعث کاهش سطح کلسترول شود.
منبع: سیناپرس