پخش زنده
امروز: -
خان بابایی معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد: تشکیل بنیاد بین المللی فعالیتهای قرآنی بانوان و ارتقاء جایگاه نشر و ترویج آموزههای قرآنی در جامعه بانوان
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ سرکار خانم خان بابا -- مشاور امور بانوان معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد و رئیس بنیاد بین المللی فعالیتهای قرآنی بانوان میهمان امروز شبکه قرآن، درباره ضرورت ارتقاء جایگاه نشر و ترویج آموزههای حیات بخش کلام نورانی وحی در جامعه بانوان با تشکیل بنیاد بین المللی فعالیتهای قرآنی بانوان این ضرورت دنبال میشود بنیادی که علاوه بر ترویج فرهنگ قرآن در کشور برای بین المللی شدن فعالیتهای قرآنی هم گامهای ارزشمندی را برداشته است. در این خصوص گفتگو میکنیم با سرکار خانم خان بابا مشاور امور بانوان معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد و رئیس بنیاد بین المللی فعالیتهای قرآنی بانوان گفتگو کردند. مشروح گفتگو رادر ذیل بخوانید:
سوال: در خصوص تشکیل این بنیاد بین المللی برای ما بفرمایید که فعالیت هایش به چه صورتی هست؟
خان بابا: موضوع این بنیاد به طور مشخص همانطور که از اسمش مشخص است زنان و فعالیتهای قرآنی بانوان هستند. وقتی ما راجع به زنان صحبت میکنیم اینجا این تبیین را میکنیم که منظور آن جامعهی قرآنی که زنان صرفا درگیر تدریس قرآئت و امر قرائت قرآن یا حفظ قرآن یا در مسابقات هستند و قرآن را تعلیم میدهند صرفا نیست، منظور کسی هست که به نوعی مصداقی از آیهی قرآن است یعنی در زندگی روزانه اش عمل میکند، وجهی از وجوه قرآن و مصداقی از مصادیق قرآن را در زندگی روزانه اش میبینیم و اینها همه مخاطبان ما هستند؛ لذا تمام جامعه زنان و همه زنان کشور ما مخاطب ما هستند، حتی آن دختران عزیزی که من الان میبینمشان که کنار کودکان کار در کنار خیابان مینشینند و اینها به آن مصداق " فاما الیتیم فلا تقهر" عمل میکنند و این بچهها را آموزش میدهند آموزش نقاشی و آموزش سواد و با اینها ساعتها مینشینند و درگیر هستند اینها مصادیق و مخاطبان ما هستند؛ لذا وقتی ما راجع به جامعه قرآنی بانوان صحبت میکنیم مخاطبمان در واقع نیمی از مردم کشور ایران هست؛ که زنان کشور ما هستند. علت این که بر این شدیم تا بنیاد بین المللی فعالیتی قرآنی بانوان را شکل دهیم این بوده است که حضور پررنگ بانوان در عرصههای مختلف قرآنی بوده است. من آماری از نهادهای مختلف قرآنی کشور گرفتم در عین این که نشان از توان بسیار و ظرفیت بالای بانوان ما دارد و انگیزه و مطالبه بانوان ما و پررنگ بودن فعالیتهای قرآنی بانوان هست و بسیار جالب و امیدبخش و بسیار تکان دهنده است. من آماری را از مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف گرفتم، همکاران ما آنجا آماری را در مورد این مرکز امور قرآنی متصدی امر داوری و متسابقان هست و صدور مدرک تربیت مربی؛ آماری که در سال ۹۹ و ۱۴۰۰ به ما دادند، ۱۴۸۸ مدرک تربیت مربی توسط آقایان برای آقایان صادر شده است، ولی در مورد بانوان ۱۲ هزار و ۳۲۴ مدرک صادر شده، یعنی نزدیک به ۹ برابر بیشتر از اقایان. در امر داوری با وجود این که ما در مسابقات بین المللی آقایان سی و هشتمین دوره را امسال داریم و بانوان بسیار کم؛ یعنی دوران فطرت مسابقات بین المللی بانوان نسبت به آقایان بسیار بیشتر بوده، آقایان شاید یکی دو سالی این وسط دوران فطرت داشتند، ولی بانوان خیلی بیشتر، سرجمع شاید مثلا هفت هشت دوره بانوان مسابقات بین المللی داشتند، اما میبینیم که در طرح سنجش داوری پایاپای آقایان، بانوان داور داریم و یا مدرک داوری داریم بین بانوان یعنی ۲۳۸ بانو داریم که الان مدارک درجه یک تا سه داوری قرآن را دارند و آقایان ۲۶۰ هست یعنی یک رقابت پایاپای و نزدیک. در مورد اتحادیه تشکلهای قرآنی آماری که ما از این اتحادیه گرفتیم، سال مبنا در مورد مدیران موسسات در سال ۱۳۸۹ بوده تا سال ۱۴۰۰، ۷۳ درصد زنان مدیران موسسات بودند ۲۷ درصد مردان بودند.
د رمورد مدیر خانههای قرآنی سال مبنا ۱۳۹۰ هست، ۹۸ درصد زنان بودند و دو درصد آقایان بودند یعنی ببینید بانوان چه حضور پررنگی در عرصههای مختلف و فعالیتهای مختلف قرآنی دارند. دانش آموختگان حفظ عمومی سال مبنا ۱۳۹۰ هست تا کنون ۷۰ درصد بانوان بودند ۳۰ درصد آقایان بودند. حفظ کل سال مبنا ۱۳۸۵ هست تا کنون ۷۵ درصد بانوان و ۲۵ درصد آقایان بودند و تعداد دانش آموختگان دورههای تربیت معلم قرآن کریم سال مبنا ۸۸، ۸۰ درصد بانوان و ۲۰ درصد آقایان بودند. در نهایت معلمین و مروجین قرآن سال مبنا ۱۳۷۹، ۷۵ درصد بانوان و ۲۵ درصد آقایان. حالا با یک همچنین شور و انگیزه و آمار بالایی واقعا ایجاب میکند که ساختاری تعریف کنیم و تشکیلاتی را داشته باشیم و حتی جای مشخصی برای مراجعات بانوان داشته باشیم تا بتوانیم آنها را کنار هم گرد بیاوریم و بتوانیم بهترین استفاده را از این ظرفیت عظیم داشته باشیم.
سوال: با توجه به اهداف منشور توسعه فرهنگ قرآنی، که هر هفته در اینجا گفتگو برگزار میکنیم یک نیم نگاهی به این هدف داریم برای توسعه فرهنگ قرآنی در کشور. شما چه راهکارها و سیاستهای اجرایی را در نظر گرفتید برای این که این هدف زودتر منتج به نتیجه برسد؟
خان بابا: سیاست ما نگاه به عموم جامعه است و درآوردن فعالیتهای قرآنی، نه به طور کامل از دست یک قشر خاص، بلکه در عین این که از این ظرفیت استفاده میکنیم. آنقدر فعالیتهای قرآنی را تخصصی کردیم که عموم مردم تصور میکنند که از دسترس آنها خارج است، ما باید این ابهام را از بین ببریم. سیاست ما رفع این ابهام است، شما مستحضر هستید که در طرح بشری که از طرحهای وزارت ارشاد هست، سیاست در آموزش تجوید همین است که به دیگران این فهم را منتقل کنند که تجوید قابل دسترسی برای همه شما هست. ما هم در ساحات مختلف بنا بر سنت پیامبر که در سنت پیامبر این طور است که تسهیل امر آموزش باشد برای هم مخاطبین اولیه قرآن و هم باید این سنت حال حاضر در جامعه ما حفظ شود که مردم فکر نکنند که یک عده خاصی فقط باید به قرآن دسترسی داشته باشند و فهم قرآن مربوط به یک عده خاص است و فقط باید از این طریق منتقل شود. خطابات قرآن عام است وقتی قرآن میفرماید افلا یتدبرون و وقتی میگوید افلا تتفکرون، این خطاب عام است یعنی همه مردم میتوانند به آن لایههای مختلف قرآن فهم دسترسی داشته باشند لذا ما یک چنین سیاستی و با تعبیر تسهیل امر آموزش، سیاست تسهیل امر آموزش را از سیره ائمه معصومین و سیره پیامبر اکرم (ص) گرفتیم. ما در روایات داریم که فرض کنید که سه نفر به پیامبر اکرم ص رجوع کردند با سه قرآئت مختلف از یک آیه مشترک و پیامبر به یکی گفته "اسد" یعنی زدی به هدف به یکی گفته هکذا انزل یعنی همین طور نازل شده و به یکی گفته احسنت، یعنی هر سه نفر را تشویق کرده است و یا فرض کنید که ما قائده تصریف را داریم در امر آموزش قرآن، قائده تصریف کمک میکند به این که در ابتدا آن خطاهای کلامی و قرآئتی که در تلاوت افراد وجود دارد یعنی فرمهای مختلف تلفظ را با تیب خاطر پشت سر بگذارند. یا به فرض در سیره اصحاب پیامبر عبداله بن مسعود که فردی به ایشان مراجعه میکند و نمیتواند کالعهن المنفوش را بگوید پس میفرمایند بگو کالسوف المنفوش یعنی اینها چیزهایی هست که دارد به ما میگوید بنابراین امر آموزش باید تسهیل شود. یکی از سیاستهای ما این است که این تفکر را بوجود بیاوریم در عموم مردم که قرآن در دسترس همه هست و لزوما قرآن حالتی که الان دارد در فرم نظری اش را ندارد بلکه باید آمد در جامعه نشست و مردم را با آموزههای قرآن به طور طبیعی خو بگیرند. یکی از اشکالاتی که ما در جامعه قرآنی داریم جامعه قرآنی منفک از عموم مردم است یعنی جامعه قرآنی ما باید الان در بین مردم زندگی کنند و مردم باید بتوانند بعنوان افرادی که نمونههای بارز قرآنی هستند به ایشان رجوع کنند، اینها را ببینند و لمس کنند آموزهای قرآن را در رفتار و کردار و عملکردجامعه قرآنی دید که این را باید حتما پررنگ کنیم.
یکی از کارهایی که فکر کنم بسیار خوب است انجام دهیم این که مناسبتها و کمپینهایی را در سطح کشور راه اندازی کنیم، به جامعه قرآنی اعلام کنیم که بین مردم بروند و مطابق با آن کمپین، مثلا هفته پیش رو روز ولادت حضرت زهرا را داریم، ۸ مارس ما روز جهانی زن را داریم در روز جهانی زن ما در پی این هستیم که یک همایش بین المللی را اگر بتوانیم انشاالله موافقت آقای دکتر اسماعیلی را جلب کنیم، بتوانیم همایش بین المللی را داشته باشیم، یکی از سیاستهایی که دنبالش هستیم این است که الان تعاملاتی که با کشورهای دیگر داریم بسیار در حوزه زنان کمرنگ است و این واقعا جای تاسف دارد.
سوال: البته در طی این چند سال کارهایی شده است، ولی نتیجه مطلوبی که خواستیم هنوز نرسیدیم.
خان بابا: بله کمرنگ است. تعاملات در قالب مسابقات است، در حوزه قرآن اعزام متسابق حافظان به مسابقات قرآن است. شما مستحضر هستید فردی که در قالب مسابقه و پشت میکروفن میخواند نمیتواند ارتباط نزدیک با دیگران داشته باشد، یعنی باید در یک قالب دیگر تعریف شود؛ لذا ما در صدد این هستیم که این تعاملات را برقرار کنیم و پررنگ کنیم، اصلا به همین دلیل هم ما عنوان این بنیاد را بین المللی گذاشتیم که بتوانیم یک ارتباط نزدیکی با خواهران خودمان در سایه کشورها داشته باشیم و در بستر قرآن و در بستر فعالیتهای قرآنی بتوانیم به یک همدلی و همبستگی برسیم.
سوال: این جلسه که قرار است روز دوشنبه ۵ دی برگزار شود، در راستای چه اهدافی هست و ظاهرا قرار است که محفل بین المللی انس با قرآن هم داشته باشید به آن هم اشاره کنید که آیا همه افراد عموم جامعه میتوانند درآن شرکت کنند و به چه صورتی هست؟
خان بابا: روز دوشنبه صبح جلسهای با حضور آقای دکتر اسماعیلی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی داریم، من همین جا از ایشان تقدیر کنم و آقای دکتر معاف معاون محترم قرآن و عترت که الحق و الانصاف که اهتمام بسیار زیادی به فعالیتهای قرآنی بانوان دارند و زمینه را مساعد و حمایت میکنند، این امیدبخش است امیدوارم که سایر نهادها و ارگانهایی هم که دست اندرکار هستند همچنان پای کار آمده همکاری کنند این بستر برای فعالیتهای قرآنی آماده شود. صبح این جلسه را داریم و فعالیتهایی که تا الان انجام و اقداماتی که تاکنون انجام و بناست انجام دهیم که باید گزارش را به اقای دکتر اسماعیلی بدهیم البته این جلسه دو بخش است در بخش اول ما چارتی را آماده کردیم، ساختار آن که چه چارت سازمانی و چه کسانی را، چه کمیتههایی را احتیاج داریم، حتما به رویت ایشان خواهیم رساند و امیدوار هستیم که ایشان تصویب کنند این ساختار را، که بتوانیم ما فعالیت مان را آغاز کنیم با این ساختاری که تعریف کردیم، اقداماتی که در آینده دنبال آن هستیم حتما به ایشان اعلام خواهیم کرد که انشاالله توافق را بگیریم. در بخش دوم جلسه ناظر به مسائل روز از نگاه فعالان قرآنی و اساتید قرآنی ما راهکارهایی را مسائل و آسیبها و چالشها را راجع به آن صحبت خواهیم کرد و راهکارها را با یک نگاه قرآنی انشاالله ارائه خواهیم داد و امیدواریم به این راهکارها، فکر کنم این اولین نشستی هست که بانوان قرآنی با ناظر بر مسائل روز با مقام عالی وزارت خواهند داشت. در بعدازظهر هم که محفل انس با قرآن است از ساعت ۲ تا شش و نیم این محفل با حضور نمایندگانی از کشورهای مالزی، اندونزی، فیلیپین، سریلانکا، پاکستان، افغانستان، مراکش، انگلستان، آمریکا، لبنان و دو نماینده از خود ایران یعنی نفر اول مسابقات اوقاف پارسال و نفر اول مسابقات بین المللی دانش آموزی برگزار میشود، همین جا تقدیر میکنم از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی جهت همکاری صمیمانه و نزدیک شان؛ رایزنهای فرهنگی ما بسیار تعامل خوبی داشتند تا الان همراه ما بودند برای دعوت نمایندگان و الحمدالله استقبال بسیار خوبی از کشورهای دیگر نسبت به این محفل شده است.
این محفل به صورت مجازی قاریان تلاوت میکنند، اما ظرفیت سالنی که قریب به ۴۵ نفر هست، در حال حاضر پر شده یعنی ثبت نام انجام شده، تفاوت این محفل انس با سایر محفلها این است که ما هفت نفر از برجستهترین کارشناسان قرآنی کشورمان را دعوت کردیم که پس از این که تلاوتها انجام میشود آنها را تحلیل کنند و توضیحاتی پیرامون آن تلاوت بدهند که این فهم را بین قاری و مخاطب برقرار کنند.
سوال: این محفل انس با قرآن که قرار است عصر برگزار شود به صورت مجازی در دسترس است؟
خان بابا: بله ما لینک را برای کسانی که ثبت نام کردند فرستادیم، صد نفر آنلاین میتوانند به غیر از قاریان ما که از کشورهای دیگر هستند از قاریان خواستیم که هر کدام ۵ نفر سهمیه میهمان دعوت کنند و دعوت کردند. به غیر از این آماری که ما داریم ۱۸ قاری از کشورهای مختلف شرکت میکنند، هر کدام هم ۵ میهمان دارند، به غیر از آن باقی سهمیه را اختصاص دادیم به اساتید خودمان در سطح کشور. بله در سطح کشور آنلاین حضور دارند و هم حضوری هم هستند در این جلسه؛
سوال: در مورد نحوه ثبت نام و اطلاعات به ما بدهید در مورد این بنیاد که به چه صورت است؟
خان بابا: یک سامانهای را تعریف کردیم در خود سامانه حمد یعنی Qia.ir در داخل این سامانه یک فیلدی تعریف شده ثبت نام و تکمیل اطلاعات بنیاد بین المللی فعالیتهای قرآنی بانوان که من همین جا خواهش میکنم که تمام زنان جامعه ما نه فقط فعالان قرآنی، هر کس حتی آن افرادی که آیت الکرسی را روزانه میخوانند، هر کس که حتی نمیخواند، ولی یک مصداقی از عمل به قرآن هست همه بانوان را دعوت میکنم که بپیوندند به این بنیاد در این بنیاد کمیتههای مختلف را تعریف کردیم و قصد داریم که توسط این کمیتهها که با این ثبت نامی که انجام شود ما میتوانیم که تقسیم بندی انجام بدهیم یعنی اطلاعاتی که وارد کنند ما متوجه میشویم که هر کس تخصصش چیست و یا هر کس علاقه و انگیزه اش در چه موضوعی است و اینها را تقسیم میکنیم یا نواقص سامانه خودمان را متوجه میشویم شاید ما یک فیلدی تعریف نکردیم و نیاز بوده که تعریف کنیم اینها را ما متوجه میشویم و کارگروه هایمان را تشکیل میدهیم و انشاالله پروژهای را برای هر کارگروه تعریف میکنیم و فعالیت را نظارت میکنیم تا به انجام برسد.
سوال: در مورد صندوق اعتباری هنر هم یک اشارهای داشته باشید، امکان ثبت درخواست در این صندوق و توضیحاتی که مدنظرتان هست بفرمایید.
خان بابا: صندوق اعتباری هنر، صندوقی است که کمک میکند به جهت معیشتی به فعالان قرآنی کشور، این صندوق از اواخر دی ماه مجددا باز میشود به طور کامل باز میشود و آماده ثبت نام جدید هست در حال حاضر عضو هستند فعالان قرآنی کشور در این صندوق عضو هستند، ولی باز دوباره از اواخر دی ماه پذیرش دارد این صندوق. این صندوق در بحث بیمه تامین اجتماعی و بیمه تکمیلی حمایتگر بانوان است و فعالان قرآنی فرق نمیکند ما، چون موضوعمان زنان هستند من بانوان را میگویم. وام ضروری دارد سه نوع وام ضروری دارد. وام کسب و کار دارد، وام فرزند آوری دارد و وام ازدواج دارد که تعلق میگیرد به فعالان قرآنی
سوال: فعالان قرآنی که میتوانند این وامها را دریافت کنند باید در چه سطحی از فعالیت قرآنی باشند؟
خان بابا: آنجا تعریف میشود، یعنی هر کدام از اینها خودشان که اطلاعات پر میکنند تعریف میشود که اینها مثلا مشمول یک چنین مواردی میشوند یا نمیشوند. غالبا هم مشمول میشوند و یک کمک مستمری دارد که این کمک مستمری فرق دارد با توجه به این که فرد آیا مدرک تخصصی دارد یا ندارد، میزان این کمک مستمری تفاوت دارد.
سوال: پس تفاوت شان کمک مستمری است و به تخصص فرد بر میگردد.
خان بابا: بله، پس از ثبت نام دو ماه بعد یک هنرکارتی برای فرد صادر میشود که تمام این وجوهی که من خدمت شما عرض میکنم به این هنرکارت ریخته میشود و از این طریق انشاالله فعالان قرآنی کشور حمایت میشوند.
سوال: بهرحال شما، چون در این راستا فعالیت میکنید حتما برای شما مهم است که یک ارتباط موثری داشته باشید با نخبگان و صاحبنظران حوزه قرآنی در این خصوص آیا تمهیداتی در نظر گرفتید؟
خان بابا: بله موضوعی که در مورد نخبگان قرآنی کشور در نظر گرفتیم دو سطح مدنظرمان هست یکی عموم مردم هستند که عرض کردم یکی نخبگان قرآنی ما هستند. ما ضعفهایی در بخش نخبگان قرآنی کشور داریم که در حال حاضر تمهیداتی برای اینها کردیم یعنی مقدماتی را فراهم کردیم و کار را هم شروع کردیم مثلا یکی از این اشکالات در فعالیتهای قرآنی بانوان ما این است که مراجعه به منابع دست اول، یا کمرنگ بوده و یا نبوده است. الان دورهای تعریف کردیم، دوره المقدمه الجزریه که با تدریس اقای دکتر مستفید در ۲۰ جلسه تدریس میشود نخبگان قرآنی، اساتید تراز اول کشور در این دوره به صورت آنلاین و هم حضوری شرکت کردند بعد از اتمام این دوره آزمونی از افراد گرفته و گواهینامه صادر میکنیم از طریق اداره کل آموزش جناب آقای مهندس کرمانی نژاد؛ گواهی نامه صادر میکنند، با توجه به این که سالها این کرسیها دست آقایان بوده شروع کار را به عهده استاد آقا میگذاریم که باصطلاح خانمها راه بیافتند و بعد کرسی را دست بانوان میدهیم یعنی خروجی دوره اول ما آنهایی که بالاترین نمرات را دارند از این اساتید استفاده میکنند و در هر استانی از آن استاد میخواهیم که این دوره را برای خانمهای ان استان برگزار کند و بعد به ما معرفی کند ما آزمون میگیریم این طوری یک شبکه سازی صورت میگیرد در هر امری ما این کار را انجام خواهیم داد. یکی از کارهای دیگر که ما کردیم و من بسیار تاکید دارم که این امر انشاالله انجام بگیرد بحث پژوهش بانوان است. بانوان ما به دلیل این که حمایت نشدند تا الان، توسط انتشارات مختلف حمایت نشدند و به ایشان پیشنهاد تالیف کتاب داده نشده است، تالیفات پراکندهای که البته ارزشمند هم هست انجام دادند، خودجوش این کار را انجام دادند، یکی از کارهایی که کردیم و الحمدالله دکتر معاف هم این را تصویب کردند که این طرح نوشته شود، در حوزههای مختلف ما میخواهیم به منابع دست اول توسط بانوان دست پیدا کنیم، الان ما دو تا کارگروه تشکیل دادیم فعلا با این دو تا کارگروه ما پیش رفتیم، یکی کارگروه وقف و ابتدا هست و یکی کارگروه تجوید است یک ماه و نیم است که این کارگروه ۴ نفره تجوید و کارگروه ۴ نفره وقف و ابتدا که باز در راس اینها استاد راهنما را اقا گذاشتیم برای این که پژوهشها به طور برجسته، چون توسط آقایان انجام گرفته فعلا ما این کار را انجام میدهیم و بعد میسپریم دست آقایان ما تمام کارهایمان را این طور شروع میکنیم، اگر هم ظرفیت خیلی خوبی در بانوان باشد به خود بانوان متکی هستیم. اینها الان یک ماه و نیم است که فیش برداریها را انجام دادند پیشینه تحقیق را در آوردند پروپوزال هر دو گروه آماده است و انشالله این را دوشنبه ما به آقای دکتر اسماعیلی نشان خواهیم داد. پس از تصویب انشاالله میرویم برای این که وارد بدنه تحقیق بشویم و زمان را تعیین کنیم که ظرف چه مدتی انشاالله ما به این منابع دست اول دست پیدا کنیم اگر موفقیت آمیز شد، وارد حوزههای دیگر و علوم دیگر هم خواهیم شد و همین طور ما در همه موارد این کار را خواهیم کرد. یکی از اشکالاتی که در جامعه قرآنی ما جاری و ساری است این که فعالان قرآنی ما تک بعدی هستند، یعنی صرفا مشغول امر آموزش قرآن هستند؛ ما باید تلفیقی از قرآن و سایر رشتهها را داشته باشیم، یکی از مواردی که ما مدنظرمان است این که با توجه به مسائل جاری کشور ما امر مشاوره قرآنی را فعال کنیم یعنی از بین نخبگان قرآنی کشورمان که دارای مدرک روانشناسی هستند، انشاالله پس از این دورهای را تعریف خواهیم کرد که اینها بیایند آموزش ببینند و آن تخصص قرآنی را در کنار مشاوره خودشان داشته باشند؛ ما موسساتی داریم که خیلی خوب در این زمینه کار کردند و میتوانند این دورههای آموزشی را برای ما برگزار کنند و از جامعه قرآنی مان بخواهیم که بحث مشاوره را فعال کنند از همین نخبگان قرآنی استفاده کنیم و اینها مشاوره را انجام بدهند. در سایر علوم هم به همین ترتیب علوم اجتماعی، علوم مدیریتی، تلفیقی از بین .. و همین طور علوم کامپیوتر. مثلا یکی از مواردی که در ذهن ما است و قصد داریم که طرح آن را برسانیم انیمیشن سازی است که امیدواریم که بتوانیم این حوزهها را. یعنی یک تلفیقی از قرآن و سایر علوم را ما داشته باشیم.
سوال: میتوانید برای ما یک جمع بندی داشته باشید؟
خان بابا: آنچه که مدنظر بنیاد هست، آغوش این بنیاد به روی همه باز است، لذا اصلا ما مخاطبمان جامعه قرآنی نیست همه بانوان انشاالله حضور پیدا کنند و به ما بپیوندند تمام آن تشکلهای قرآنی که در قالب بانوان و غیربانوان فعالیت داشتند و فعالیت هایشان واقعا ارزنده بوده، اینها را دعوت میکنیم که زیر چتر این بنیاد بیایند قرار گیرند و با همبستگی بتوانیم جامعه قرآنی وطرحها و پروژههایی را برایش تعریف کنیم و با این ظرفیت عظیمی که بانوان دارند بتوانیم خصوصا در امر بین الملل بهره برداری کنیم من تقاضایم این است کسانی که دست اندرکار امور بین الملل و روابط بانوان ما با سایر کشورها هستند این امر و دیپلماسی برقرار شود تا بتوانیم پیوند عمیق و خوبی برقرار کنیم و انشالله بتوانیم ابهاماتی را که در حوزههای مختلف وجود دارد اینها را رفع کنیم.
پایان