همسفر با آب از کرج تا تهران
آب شرب تهران از منابع مختلفی تامین می شود که یکی از این گزینه ها آب سد ها است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، آب یک منبع حیاتی است که معمولاً از محدودیت خاصی برخوردار است آب شیرین شرب موجود در محدوده جغرافیایی طبیعت، تقریبا ثابت و جوابگوی جمعیت محدودی است. منابع آب شرب به سه دسته تقسیم می شود. آب سطحی، منابع زیر زمینی و آب شور هستند. آب های سطحی در قالب باران، آب رودخانه، آب دریاچه ، آب دریاچه طبیعی یا سدهای ذخیره ای و قنات در طبیعت موجود است و در صورت استحصال نگهداری و بهره برداری آن ها به عنوان منابع آب آشامیدنی انتخاب می شود.
امروزه ایجاد دریاچه مصنوعی پشت سدها یکی از بهترین روش های تامین آب مورد نیاز شهرها است.
آب شیرین موجود در سطح زمین برای اینکه جهت مصارف خانگی و نوشیدن مناسب باشد باید مراحل مختلف را پشت سر بگذارد و به اصطلاح تصفیه شود.
در سال 1334 آب مورد نیاز شهر تهران از محل آبگیر بلیقان واقع در 20 کیلومتری سد کرج، توسط 2 خط لوله به تصفیه خانه تهران وارد شد و برای اولین بار مردم تهران از آب تصفیه شده بهره مند شدند. آب رودخانه کرج مسیر 23 کیلومتری را طی می کند تا تصفیه فیزیکی شود و بعد از آن آب زلال از طریق شیارها سر ریز به سمت دو کانال هدایت و سپس وارد کانال های صافی می شوند تا آشغال های آن گرفته شود. بعد از گرفتن آشغال ها و تصفیه اولیه وارد به تصفیه خانه های تهران ارسال می شود. تصفیه خانه جلالیه یکی از 5 تصفیه خانه های تهران است که بعد از کلر نهایی برای مصرف شهر تهران به دیگر مخازن سطح شهر منتقل می شود در این تصفیه خانه 40 واحد صافی وجود دارد که وظیفه حذف نهایی را به عهده دارد.
اما نکته ی مهم اینجاست آب شربی که با این همه دشواری و هزینه تهیه می شود با قیمت بسیار ارزان به دست مصرف کننده می رسد.
با توجه به انجام فرایند های گران قیمت تبدیل آب های سطحی و آب شرب ، باید در حفظ آن تلاش کنیم تا بامصرف نادرست تبدیل به فاضلاب نشود.
گزارش از ناهید خدادادی خبرنگار خبرگزاری صداوسیما