پخش زنده
امروز: -
داروهایی که در فضای مجازی به فروش می رسند از طریق قانونی وارد کشور نمیشوند و قابل رهگیری و تایید هم نیستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه فروش دارو از طریق فضای مجازی حتی توسط داروخانهها غیر قانونی است، گفت: به جز داروخانههایی که مجوز فروش اینترنتی فرآوردههای سلامت محور غیر دارویی مانند مکملها، برخی فرآوردههای گیاهی و آرایشی بهداشتی را دارند، فروش دارو فقط در داروخانهها مجاز است.
محمود اعتباری به تجارت داروهای قاچاق در فضای مجازی اشاره کرد و افزود: این نوع داروها از طریق قانونی وارد کشور نمیشوند و برچسب اصالت ندارند و در شرایط مناسب نگهداری نمیشوند و قابل رهگیری و تایید هم نیستند و بنابراین توصیه میشود مردم دارو را حتما از داروخانهها و داروساز تحویل بگیرند.
وی با اشاره به اینکه فروش دارو حتی در عطاریها هم غیر مجاز است، اضافه کرد: موضوع تجارت داروهای قاچاق در فضای مجازی، ملی است و سازمان غذا و دارو کشور از طریق مرجع قضایی پیگیر این مشکل است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به تاثیر کمبود دارو بر قاچاق اشاره کرد و افزود: کمبود هردارویی باعث افزایش تقاضا و فروشهای غیر مجاز با قیمتهای چند برابری میشود.
محمود اعتباری با بیان اینکه دلیل کمبود دارو عدم برنامه ریزی برای تامین مواد اولیه و محصولات دارویی و تخصیص ارز برای داروهای وارداتی است، افزود: راهکارهای اساسی برای رفع کمبود دارو نیاز سنجی مقدار و نوع دارو، برنامه ریزی بلند مدت برای تولید و واردات، حل مشکلات نقدینگی شرکتها برای تولید دارو و تسریع هماهنگی بین دستگاهها است.
وی اضافه کرد: در ۴۰ روز گذشته حدود ۵۰ درصد کمبودهای دارویی استان (مانند آنتی بیوتیکهای خوراکی، سرم، داروهای ضد تشنج و بیهوشی و ...) کاهش پیدا کرده و در تلاش هستیم تا بقیه کمبودها را هم مرتفع کنیم.
اعتباری در پاسخ به این پرسش که آیا قوانین موجود کشور در خصوص قاچاق دارو بازدارنده است یا نه، گفت: خلاء قانونی یا ایراد در سیستمهای نظارتی دلیل فروش فراوان داروهای قاچاق در فضای مجازی است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: معاونت غذا و دارو اگر تخلفی در خصوص فروش غیرقانونی دارو مشاهده کند به سرعت موضوع را به مرجع قضایی گزارش میدهد.