پخش زنده
امروز: -
وسعت کلاهخود ثور حدود ۳۰ سال نوری است و در فاصله ۱۵۰۰۰ سال نوری از ما قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ناسا به طور روزانه تصاویری با موضوع فضا و ستاره شناسی را برای علاقهمندان به این حوزه منتشر میکند. تصویر امروز با عنوان « سحابی کلاهخود ثور » منتشر شده است
ثور نه تنها روزی به نام خود دارد (ثور یکی از خدایان نورس که روز پنجشنبه به نام او نامگذاری شده است)، بلکه کلاهی نیز در آسمان دارد. NGC ۲۳۵۹ که کلاهخود ثور نامیده میشود، یک ابر کیهانی بهشکل کلاه با اجزایی بالمانند است. وسعت کلاهخود ثور حدود ۳۰ سال نوری است. درواقع این کلاه کیهانی بیشتر شبیه به یک حباب بینستارهای است که توسط باد پرسرعت ستاره درخشان و عظیم نزدیک مرکز حباب دمیده شده.
ستاره مرکزی که یک ستاره ولف-رایه (Wolf-Rayet stars، ستارگانی بسیار پرجرم، با جرم بالای ۲۰ جرم خورشید)، یک غول بسیار داغ است که تصور میشود در مرحلهای از تکامل، پیش از ابرنواختر قرار دارد. NGC ۲۳۵۹ در فاصله ۱۵۰۰۰ سال نوری از ما، در صورت فلکی سگ بزرگ (کلب اکبر) قرار دارد.
این تصویر فوقالعاده ترکیبی از فیلترهای باند باریک است که نهتنها ستارههایی با ظاهر طبیعی، بلکه جزئیات ساختارهای رشتهای سحابی را نیز ثبت میکند. انتظار میرود ستارهای که در مرکز کلاهخود ثور قرار دارد، در چند هزار سال آینده در یک ابرنواختر باشکوه منفجر شود.