پخش زنده
امروز: -
هنوز زمان درگذشت ملکه انگلیس به چهار ماه نرسیده است که چارلز فرزند ملکه انگلیس تصویر خود را جایگزین تصویرملکه بر روی اسکناسهای این کشور میکند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ هنوز زمان درگذشت ملکه انگلیس به چهار ماه نرسیده است که چارلز فرزند ملکه انگلیس تصویر خود را جایگزین تصویرملکه بر روی اسکناسهای این کشور میکند.
بانک مرکزی انگلیس با رونمایی از ظاهر جدید اسکناسهای رایج این کشور اعلام کرد: پرتره شاه چارلز در اسکناسهای ۵، ۱۰، ۲۰ و ۵۰ پوندی نقش میشود و این اسکناسها از اواسط سال ۲۰۲۴ وارد چرخه پولی این کشور میشود.
بنا بر اعلام بانک مرکزی انگلیس ملکه الیزابت دوم نخستین وتنها پادشاهی بود که عکسش از سال ۱۹۶۰ بر روی اسکناسهای در گردش این کشور نقش بست.
گفته شده مقامات اسکاتلند و ایرلند شمالی که به اتفاق انگلیس و ولز انگلستان یا بریتانیا را تشکیل میدهند هنوز حاضر نشدند تصویر شاه چارلز را بر روی اسکناسهای رایج این مناطق چاپ کنند.
بر اساس گزارش بانک مرکزی انگلیس هم اکنون حدود ۴.۵ میلیارد قطعه انواع اسکناس به ارزش ۸۰ میلیارد پوند در این کشور در گردش است.
سکههای پنجاه پنسی یا نیم پوندی با پرتره شاه چارلز سوم ضرب و وارد گردش پولی این کشور میشود. هم اکنون ۲۷ میلیارد سکه در انگلیس در جریان است که به تدریج از دور خارج خواهند شد.
بانک مرکزی انگلیس اعلام کرد اسکناسها و سکههایی که تصویر ملکه دارند همچنان در این کشور معتبر است و به تدریج از چرخه پولی خارج میشود.
ملکه الیزابت دوم پنچ شنبه ۱۷ شهریور امسال در سن ۹۶ سالگی و پس از هفتاد سال سلطنت درگذشت و فرزند ارشدش چارلز بلافاصله و بدون رای و نظر مردم وارث تاج و تخت و جانشین ملکه انگلیس شد.
پس از مرگ ملکه با اینکه تبلیغات گسترده رسانهها و نهادهای دولتی در انگلیس، به منظور نمایش فضایی از اندوه در سراسر کشور، به شدت و به صورت شبانه روی ادامه داشت، مخالفان از پا ننشستتذ و با اشکال گوناگون، پایان سلطنت را خواستار شده اند.
یکی از افرادی که پلیس فقط به اتهام در دست داشتن یک پلاکارد سفید بازداشت کرد، یک شهروند انگلیسی است که افسر پلیس با نیت خوانی مدعی شد وی ممکن است بعدا بر روی پلاکارد بنویسد که چارلز، شاه من نیست.
پس از دستگیری مخالفان سلطنت در مراسم درگذشت ملکه انگلیس انان ترجیح میدهند پارچه یا کاغذهای سفید در دست بگیرند که اکنون به نماد مخالفت با نظام سلطنتی مبدل شده است.
جیم برن تحلیل گر مسائل انگلیس در این باره میگوید: بدیهی است که نظام سلطنتی دموکراتیک نیست. زمانی که مردم میگویند سلطنت را ما انتخاب نکرده ایم، پلیس آنان را دستگیر میکند. مردی که میگفت من به شاه رای نداده ام، که البته حقیقتی آشکار است، تنها جرمش، مانند دیگر منتقدان، مخالفت با شاه این کشور بود.
بررسیها نشان میدهد هم اکنون، ۴۳ کشور در جهان با نظام سلطنتی اداره میشوند که از این تعداد ۱۳ کشور در آسیا، ۱۲ کشور در اروپا، ۹ کشور در آمریکا، ۶ کشور در اقیانوسیه و ۳ کشور در آفریقا قرار دارد.