برگزاری جشنواره ملی پژوهش و فناوری در بوشهر
یازدهمین جشنواره ملی پژوهش و فناوری با شعار "پژوهش و فناوری، پیشران تولید دانش بنیان و تربیت معلم آینده" به میزبانی بوشهر برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، رییس دانشگاه فرهنگیان کشور در این آیین گفت: کمبود شدید هیئت علمی یکی از مسائل مهم در دانشگاه فرهنگیان است و در حالی که اکنون کمتر از هزار نفر هیئت علمی داریم، به ۴ هزار و ۵۰۰ عضو هیئت علمی دیگر نیاز داریم.
رضا مراد صحرایی چند مسیر را برای جذب هیئت علمی مطرح کرد و افزود: یکی از این مسیرها جذب دکتر معلمان ممتاز وزارت آموزش و پرورش است که برنامهریزی برای جذب هزار نفر را در فاصله چندسال داریم.
وی ادامه داد: در همین راستا امسال ۵۰۰ نفر سهمیه داشتیم که ۳۰۰ نفر در فراخوان اول اعلام و فرایند جذب آنها شروع شد و ۲۰۰ نفر نیز در فراخوان جدید اعلام شده که جذب میکنیم.
به گفته رییس دانشگاه فرهنگیان کشور، روش دیگر جذب اساتید وابسته است که به همه دانشگاههای معتبر تقاضا داده شده است.
وی ادامه داد: شیوه دیگر جذب ماموران وزارت آموزش و پرورش است که شماری جذب میشوند و شماری دیگر که جذب نشدند، در زمان حاضر در دانشگاه فرهنگیان به کمک خواهد آمد تا در فرصت بعدی جذب شوند و همه تلاش خود را برای به حداقل رساندن نسبت ۱۱۰ دانشجو به یک عضو هیئت علمی را در فاصله چهارساله خواهیم کرد.
صحرایی با بیان اینکه هم اکنون ۹۵ هزار دانشجو در ۲۱ رشته تحصیلی در دانشگاه فرهنگیان در سراسر کشور تحصیل میکنند، گفت: همه رشتههای دانشگاه فرهنگیان بر اساس رشتههای تحصیلی آموزش و پرورش است و حتی یک نفر دانشجوی غیر معلم نداریم.
وی ادامه داد: در مقطع کارشناسی ارشد نیز با هدف کیفیت بخشی به معلمان، رشتههای تکنولوژی آموزشی، آینده پژوهی تعلیم و تربیت، مدریت آموزشی و آموزشگاهی، سنجش و اندازهگیری و آموزشهای علوم پایه را داریم.
رییس دانشگاه فرهنگیان کشور عنوان کرد: در حوزه پژوهش به دنبال گفتمان سازی تعلیم و تربیت هستیم و تاسیس هستههای پژوهشی، تولید منابع درسی تربیت معلم به صورت یکپارچه در سراسر کشور، راهاندازی مراکز رشد، نوآوری و فناوری و بهرهگیری از ظرفیت دانشگاههای دیگر از راهبردهای پیش رو است و امیدواریم از طریق سامانه "نظام ایدهها و نیازها" (نان) وزارت علوم نقش مهمی را در شناسایی ایدهها و تامین نیازها در تعلیم و تربیت ایفا کنیم.
وی با اشاره به اینکه استاندارد استفاده از خوابگاه ۸۰ درصد است، اما در زمان حاضر ۵۰ درصد دانشجوها از خوابگاه استفاده میکنند، بیان کرد: اولویت ما در زمینه دانشجویان کیفیت بخشی به خدمات رفاهی از جمله خوابگاه هاست که هم اکنون استاندارد پایینی دارند و برای استاندارد سازی آنها به زمان نیاز داریم.
صحرایی گفت: در حوزه فرهنگی اجرای نظام جامع تربیت از کارهای مهم است که مطابق با ۶ ساعته بودن سند تحول بنیادین، معلمان قوی و ماهر فارغ التحصیل میکند و هر معلم ۶ مهارت را بصورت یکپارچه باید فرابگیرد و یک مهارت از ۶ مهارت دیگر را به اختیار باید آموزش ببیند، به گونهای که فارغ التحصیلان پیش از رفتن به مدرسه گواهی نامه صلاحیت حرفهای را علاوه بر لیسانس خود از دانشگاه فرهنگیان کسب خواهند کرد.
رییس دانشگاه فرهنگیان استان بوشهر هم گفت: برای اولین بار است که دانشگاه فرهنگیان بوشهر میزبان جشنواره ملی پژوهش و فناوری است و استان بوشهر به عنوان استان چهارم در حوزه پژوهش انتخاب و معرفی شده است.
به گفته رضا درویشی یکی از اهداف دانشگاه فرهنگیان توسعه حوزه پژوهش است، زیرا دانشگاه فرهنگیان قله سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است.
وی گفت: کافه پژوهش یکی از محورهای پژوهشی در استان بود که در آن ۵ گروه دانشجویی دختر و پسر در ساحل بوشهر گرد هم جمع شدند و پژوهشگران مختلفی از سراسر کشور که پژوهشهای خاصی را انجام داده بودند تجربیات خود را در اختیار آنها قرار دادند.