پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران می گوید: حرکت این سازمان از خریدهای تضمینی به سمت خریدهای توافقی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ نیکبخت در بازدید از ظرفیتهای اتحادیههای شرکتهای تعاونی روستایی شهرستان ساوه در جمع مدیران این تعاونیها افزود: در ساماندهی محصولات کشاورزی و خرید توافقی با انجام مذاکرات با سازمان برنامه و بودجه به دنبال تعیین سهمی از محل یارانهها به سازمان مرکزی تعاون روستایی هستیم.
او گفت: با اختصاص این منابع میتوان از طریق مشارکت بانکها و در نظر گرفتن تسهیلات ۴ تا ۱۲ درصد، متناسب با نوع محصول در کنار تسهیلات یارانهای جهاد کشاورزی که در اختیار تشکلهای تعاونی قرار میگیرد نسبت به ارتقا ظرفیتهای آنها توجه مضاعفی شود.
مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران از فعالیت بیش از ۶ میلیون عضو تعاونیهای بخش کشاورزی در کشور خبر داد و افزود: وظیفهی ما در تعادل بخشی به بازار، سیاست گذاری، حمایت، هدایت و نظارت بر عملکرد شرکتهای تعاونی بخش کشاورزی در زمینههای مختلف است تا به رفع مشکلات بخش کشاورزی در حوزه محصولات و تنظیم بازار، صادرات، صنایع تبدیلی و فراوری در کشور منجر شود.
نیکبخت گفت: باید به شبکه ملی قدرتمند و پیوسته در کشور برای رفع مشکلات، تعادل بخشی به بازار و توانمند کردن کشاورزان تبدیل شویم تا با چاره اندیشی مشکلات موجود تولید و عرضه را برطرف کنیم.
او در خصوص ظرفیتهای تولید انار در ساوه افزود: قطب تولید انار کشور در این شهر با تولید ۱۷۰ هزار تن محصول نیازمند برنامه ریزی برای ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی است تا هم نیاز بازار مصرف داخلی را تنطیم و هم با استفاده از فرآوری و صادرات آن، باغداران را حمایت کنیم.
مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: وجود سردخانهی ۱۰ هزار تنی شرکت تعاونی روستایی ساوه و برنامهی احداث زنجیرهی کاملی از محصول انار در کنار این مجموعه برای تولید کنستانتره میتواند، ارزش افزوده مضاعفی را ایجاد نماید.
کمک مالی به احداث صنایع تبدیلی و فرآوری انار در ساوه با وجود ظرفیت سردخانه، کمبود تسهیلات اعطایی به تعاونی ها، نبود ساختمان اداری تعاونی روستایی ساوه، کمبود نیرو، حمایت از طرحهای تعاونی محور در حوزهی کشاورزی از موضوعات مطرح شده در این نشست بود./