پخش زنده
امروز: -
سهم شهرداری اهواز از ۵۳ هزار میلیارد ریال عوارض آلایندگی خوزستان، به طور دقیق ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بوده است .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، رییس شورای اسلامی کلانشهر اهواز گفت : سهم شهرداری اهواز از ۵۳ هزار میلیارد ریال عوارض آلایندگی خوزستان، به طور دقیق ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بوده است و این در حالی است که اعداد متفاوتی در این زمینه در رسانهها و برخی اظهارنظرها مطرح شده است که هیچ کدام صحیح نیست.
سیاوش محمودی افزود: بودجه مصوب شهرداری اهواز در امسال ۶۵ هزار میلیارد ریال بوده است که در آن بودجه ۶ هزار میلیارد ریال عوارض آلایندگی دیده شده است.
رییس شورای اسلامی کلانشهر اهواز اظهار داشت: بر اساس قانون کارگروهی شامل سازمان محیط زیست و برنامه و بودجه باید تا پایان تیرماه تشکیل صنایع آلاینده و سهم آنها تعیین شود که با وجود گذشت پنج ماه از این تاریخ، همچنان این موضوع بلاتکلیف باقی مانده است.
وی با اشاره به سهم شهرداری اهواز از عوارض آلایندگی سال جاری افزود: پنج هزار میلیارد ریال مطالبه عوارض آلایندگی شهرداری اهواز در سال جاری است که تا کنون یک ریال از این عوارض پرداخت نشده است.
وی ادامه داد: اصل مطالبات عوارض آلایندگی ۱۲۰ هزار میلیارد ریال و ۱۸۰ هزار میلیارد ریال جرایم این عوارض است که بر اساس قانون این جرایم قابل بخشش نیست به همین دلیل کل مطالبات خوزستان از چهار شرکت نفتی کارون، مارون، آغاجاری و مسجد سلیمان بالغ بر ۳۰۰ هزار میلیارد ریال است.
رییس شورای اسلامی کلانشهر اهواز افزود: شرکتهای آلاینده در برخی استانها بر پرداخت عوارض آلاینده یک درصد از فروش خود به صورت علیالحساب به عنوان عوارض آلایندگی توافق شده است، ولی این موضوع تا کنون در خوزستان عملی نشده است.
محمودی گفت: شدت آلایندگی و میزان جمعیت به عنوان ۲ مولفه توزیع عوارض آلایندگی بوده است که شهرداری اهواز نسبت به این فرمول اعتراض کرده است و برای عوارض جدید امیدوار به تغییر این فرمول و افزایش سهم اهواز از این عوارض بوده است.
وی ادامه داد: به استناد تبصره ۳ ماده ۲۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوبه ۲ خرداد ۱۴۰۰ سازمان محیط زیست مکلف شده است حداکثر ظرف ۶ ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون، پایگاه داده واحدهای آلاینده را ایجاد و زمینه دسترسی برخط به این پایگاه داده را مشخص کند.
رییس شورای اسلامی کلانشهر اهواز اظهار داشت: نام واحدهای آلاینده و شدت آلایندگی این واحدها اطلاعاتی است که باید در پایگاه داده ثبت میشد که با گذشت ۱۸ ماه از این تاریخ، این پایگاه داده محقق نشده و به همین دلیل شرکتهای آلاینده محدوده اهواز از پرداخت عوارض اجتناب میکنند.
وی گفت: روند احداث تقاطع شهید چمران (جنب دانشگاه) که از سال ۹۹ با مبلغ اولیه ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال آغاز شده و هزینه نهایی اتمام این طرح چهار هزار میلیارد ریال برآورد شده که از محل آلایندگی تا امروز یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای این تقاطع هزینه شده است.
رییس شورای اسلامی کلانشهر اهواز با اشاره به بهره برداری از خط ال ۳۰۰ تقاطع غیرهمسطح شهید بندر گفت: بهره برداری از خط ال ۴۰۰ مبلغ اولیه یک هزار و ۹۶۰ میلیارد ریال است که میدان فرودگاه را به میدان تپه وصل میکند که این طرح ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که ۳۲۰ میلیارد ریال نیز در این طرح تا کنون هزینه شده است.
محمودی گفت: ۱۸ طرح از جمله تکمیل تقاطع دانشگاه، تکمیل تقاطع شهید بندر (لوپ ال ۴۰۰)، آسفالت معابر به عنوان اولویتهای شهری اهواز برای هزینه کرد عوارض آلایندگی تعیین شده است.
رییس شورای اسلامی کلانشهر اهواز با اشاره به سهم اعتبارات جاری و عمرانی در بودجه سال جاری شهرداری اهواز گفت: ۳۰ هزار و ۸۶۰ میلیارد ریال سهم بودجه عمرانی و ۲۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بودجه جاری بوده است.