پخش زنده
امروز: -
در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی شمال خوزستان از ۲ محصول فناورانه دانشجویان دانشگاه آزاد دزفول رونمایی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، معاون علمی دانشگاه آزاد دزفول گفت : ۲ اختراع و محصول فناورانه دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی شمال خوزستان رونمایی شد.
علی حیدری مقدم افزود : مقاوم سازی و تعمیر نواحی خورده شده توسط کامپوزیتهای پلیمری بدون نیاز به قطع جریان گاز یکی از محصولاتی است که در این نمایشگاه به نمایش درآمده است.
وی با تشریح نحوه کار این محصول ادامه داد : خطوط انتقال گاز گاهی دچار خوردگی میشوند و ضخامت خود را از دست میدهند و دچار نشتی میشوند لذا به جای تعمیر و قطع لوله و یا جایگزینی آن که علاوه بر هزینه زیاد منجر به قطع جریان گاز منطقه میشود با استفاده از کامپوزیتهای زمینه پلیمری، آنها را تعمیر میکنیم.
معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول با بیان اینکه تولید این محصول از سال ۹۵ آغاز و براساس دانش کامپوزیتهای پلیمری سبک ضد شعله و ضد خوردگی تولید شده است، بیان کرد: این محصول، مقاومت، استحکام و مقاومت در برابر خوردگی را افزایش میدهد.
وی افزود: توانستیم نخستین طرح را در استان گیلان و شرکت گاز این استان به صورت موفق اجرا کنیم و امیدواریم محصول تولید شده در سایر طرحها نیز استفاده شود.
حیدری مقدم اظهارکرد: محققان فعال در ارایه محصول اینجانب، علی شهروزیانفر و مجید جراح هستند که شهروزیان فر در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشجوی دانشکاه آزاد دزفول بوده و در مقطع کارشناسی موفق به چاپ پنج مقاله آی اس آی شده ضمن اینکه در مقطع کارشناسی ارشد سه ماه به مالزی رفته و پس از آن تلاش خود را برای تهیه چنین محصولاتی بیشتر کرده است.
وی با بیان اینکه این محصول ثبت اختراع شده و در سال گذشته یک و نیم میلیارد تومان از این محصول فروش رفته است، افزود: قیمت این محصول که نمونه داخلی ندارد یک سوم نمونههای خارجی است و دوز مصرفی آن نیز یک دوم است.
معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول بازاریابی این محصول را به اندازه تولید و تکنولوژی آن باارزش دانست و گفت: هزینهای که برای تولید شده باید برای بازاریابی نیز صرف شود.
به گفته وی، هزینه قطع جریان گاز برای ورودی یک شهر و شهرک صنعتی به قدری بالا است که قابل اندازه گیری نیست ضمن اینکه مقدار زیادی گاز نیز در این حالت هدر میرود که با تولید این لولهها چنین اتفاقی نمیافتد.
وی افزود: با استفاده از لولههای مختلف ۲ تا هشت اینچ، کار کامپوزیتی این لولهها انجام شده است.
معاون علمی دانشگاه آزاد دزفول با بیان اینکه محصولات دیگری نیز توسط محققان این دانشگاه در حال تولید هستند که به زودی رونمایی میشوند، گفت: محصول دیگر ریلیز یا روان ساز است که به عنوان یک محصول پیشرفته شناخته شده و سطح نقرهای تی آر ال (یکی از شاخصهای فناوربودن) را گرفته است.
وی با بیان اینکه این محصول در صنایع تیشوسازی کاربرد دارد، افزود: تقریبا از ۴۰ سال پیش که این صنعت در کشور شروع به فعالیت کرده این ماده وارداتی بوده که از حدود ۲ سال پیش توانستیم فرآیند بومی سازی وبازمهندسی آن را در کشور انجام دهیم و آن را به بازار عرضه کنیم.
به گفته حیدری مقدم، در حال حاضر هشت کارخانه مطرح کشور در این زمینه فعال هستند که توانستیم با سه کارخانه شامل شرکت حریر خوزستان، شرکت ماریناسان قزوین و شرکت لیافناور قرارداد ببندیم و محصول خود را به فروش برسانیم.
وی ادامه داد: این محصول توسط شرکت فناورپژوهان مدرن فرتاک شامل علی شهروزیانفر دانشجوی فارغ التحصیل، موسی رسمی دانشجوی دکترای دانشگاه آزاد دزفول و اعضای هیات علمی شامل رضا فرشیدی، علی حیدری مقدم و بهرام پورحسن تولید شده است.
معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول اظهار کرد: واردات این محصول در طول سال موجب ارزبری سه ونیم میلیون دلار از کشور میشود که با هماهنگی صورت گرفته با وزیر صمت، قرار است این وزارتخانه را برای استفاده از این محصول داخلی مکلف کند.
نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی شمال خوزستان تا ۳۰ آذرماه در دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول دایر شده است .