پخش زنده
امروز: -
فعال بین المللی در زمینه حقوق بردگان، عذرخواهی هلند از کارنامه برده داری اش را اقدامی توخالی و به دور از صداقت توصیف کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان، فودا آرنیدل، وزیر سابق آموزش، فرهنگ، ورزش و امور جوانان در کشور جزیرهای سن مارتین که در حال حاضر از فعالان بین المللی در زمینه احقاق حقوق خانوادههای بردگان سابق است، درباره اظهارات نخست وزیر هلند که به علت کارنامه کشورش در گذشته در زمینه برده داری عذرخواهی کرده است به این شبکه گفت: ما این اظهارات را عذرخواهی صادقانه تلقی نمیکنیم و آن را رد میکنیم. ما برای این حرفمان چند دلیل داریم. ما خواهان عذرخواهی رسمی و بدون قید و به شکل قانونی بوده ایم. گزارشی در این خصوص نیز تنظیم شده است که عذرخواهی اخیر نیز مبتنی بر همین بوده است.
وی افزود: ما در گزارش خود توصیههایی مطرح کردیم. یکی از توصیههای ما این بود که غرامت پرداخت کنند. ما خواهان عذرخواهی عملی و واقعی آنها بوده ایم. شاهد آن هستیم که اذعان میکنند برده داری جنایتی علیه بشریت بوده است. ما از شنیدن این حرف خوشحالیم. ما مدتهاست که این عذرخواهی را خواستار بوده ایم. تا همین سال پیش، همین نخست وزیر میگفت که عذرخواهی در کار نخواهد بود. با این اوصاف، خوشحالیم که او تصمیمش را تغییر داده و کوشیده است عذرخواهی کند.
آرنیدل گفت: در این عذرخواهی با آنکه به رفتار غیرانسانی با اجداد برده ما و رفتارهای نادعالانه نمایندگان دولت هلند با آنها اذعان شده است، اما اذعان نشده و توصیه نشده است که به علت این وضعیت، غرامتی پرداخت شود. این درحالی است که به مالکان برده ها، غرامتهایی پرداخت شد!
مجری شبکه گفت: تعجب آور است که به مالکان بردهها به علت از دست دادن زمینهایشان غرامت پرداخت شد. انگلیس نیز همین کار را انجام داد. حال بیایید درباره غرامت صحبت کنیم. شما میگویید که حرفهای توخالی فایدهای ندارد و باید اقدامات عملی صورت پذیرد. به نظر شما اقدامات مناسب در این زمینه عبارتست از پرداخت غرامت. به نظر شما، هلند باید به مردمان کشورهای مختلف از جمله کشورهای حوزه دریای کارائیب به علت نقش خودش در تجارت بردهها در دو سوی اقیانوس اطلس، چقدر غرامت بپردازد؟ چگونه میتوان در این زمینه به یک عدد و رقم دست یافت؟
فودا آرنیدل گفت: نه تنها مردم جزیره سن مارتین بلکه مردمان همه کشورهای حوزه کارائیب مدتهاست به این مسئله پرداخته اند که به فرزندان بردهها به علت رفتارهای نادرست گذشته، چقدر غرامت پرداخت شود و این غرامتها درباره نسل کنونی و آتی نیز باشد. ما دستورکاری ده مادهای نیز برای این منظور آماده کرده ایم. به نظر ما، پرداخت غرامت، صرفاً یکی از مولفههای مطرح در بسته اجرای عدالت برای جبران وضعیت گذشته است. ما خواهان آن هستیم که برای جبران و اجرای عدالت، چندین کار دیگر نیز انجام شود و نه اینکه صرفاً مسئله پرداخت غرامت مطرح باشد.