پخش زنده
امروز: -
مدیر واحد سنجش و نگهداری شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفت: ناوگان فرسوده عامل ۴۰ درصد انتشار آلایندهها است که برای کاهش آلاینده ها، خودرو ساز، وزارت صمت و وزارت کشور مسئولیت دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، احمد طاهری گفت: در شهرداری تهران اختیاری برای پایش سوخت توزیعی نداریم و نمیتوانیم بگوییم چه اتفاقی در این زمینه افتاده است که مقدار دی اکسید گوگرد به این میزان رسیده است، اما بر اساس مسئولیت اجتماعی این موضوع را اطلاعرسانی کردیم و از این جا به بعد مسئولیت پیگیری این موضوع با سازمان محیطزیست است.
مدیر واحد سنجش و نگهداری شرکت کنترل کیفیت هوای تهران افزود: یکی از اقدامات خوبی که در چند سال گذشته در کشور انجام شد، افزایش کیفیت سوخت توزیعی در کلانشهر بود که این کیفیت به یورو ۴ ارتقا پیدا کرد و موجب شد دی اکسید گوگرد در شهر تهران بسیار کاهش پیدا کند اما در روزهای اخیر شاهد افرایش غلطت دی اکسید گوگرد تا ۳۰۰ ppb هستیم که میتوان گفت ۱۵ برابر روزهای عادی است.
احمد طاهری با بیان این مطلب که میزان دی اکسید گوگرد تهران به حدی افزایش پیدا کرد که ناسالمترین روز در هفت سال گذشته در پایش این آلاینده به ثبت رسید، افزود: زمانی که دی اکسید گوگرد در جو قرار بگیرد میتواند ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون ایجاد کند و اهمیت این موضوع به این دلیل است که دی اکسید گوگرد میتواند به ذرات معلق دیگری نیز تبدیل شود و درصد آلایندههای دیگر را نیز بالا ببرد.
مدیر واحد سنجش و نگهداری شرکت کنترل کیفیت هوای تهران افزود: در حوزه آلودگی هوا برای بخشهای مختلف مسئولیتهایی دیده شده است که در بخش نوسازی ناوگان شهرداری تهران باید ۵۰ درصد هزینه و وزارت کشور از سوی دولت نیز باید ۵۰ درصد دیگر را پرداخت کند که متاسفانه در سالهای گذشته سهم دولت پرداخت نشده و شهرداری در این بخش تنها مانده است.
احمد طاهری همچنین گفت: آمارها حاکی از آن است که سالانه ۶ هزار نفر در تهران و بیش از ۲۰ هزار نفر در کشور به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند و متاسفانه آلودگی هوا مرز زمینی نمیشناسند؛ آلودگی هوا ایجاد شده در البرز به تهران نیز سرایت میکند و مردم تهران از آن متاثر میشوند.
مدیر واحد سنجش و نگهداری شرکت کنترل کیفیت هوای تهران افزود: ما در قانون چرخهای برای تولید و از رده خارج کردن ناوگان عمومی داریم که باید در کنار تولید، ناوگان فرسوده نیز از چرخه خارج شوند که متاسفانه ناوگان فرسوده ما به ازای تولیدات کارخانههای خودروساز از رده خارج نشدند و ۴۰ درصد انتشار آلایندهها از سوی ناوگان فرسوده است که در این زمینه با اقدامات بهینه میتوان آلاینده را کاهش داد که این دست اقدامها وظیفه شهرداری نیست و خودرو ساز، وزارت صمت و وزارت کشور در این زمینه مسئولیت دارند.
احمد طاهری در پاسخ به نحوه عملکرد دقیق ایستگاههای پایش کیفیت هوا گفت: در شهر تهران ۳۶ دستگاه سنجش آلودگی هوا قرار دارد که ۲۲ دستگاه آن زیر نظر شهرداری تهران است و بررسیهای کارشناسی نشان میدهد در این دستگاهها قطعی بلند مدت مشاهده نمیشود و اطلاعات آنها به شکل بر خط در اختیار مردم قرار میگیرد.