پخش زنده
امروز: -
رئیس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نکات مهم تغذیه بیماران دیابتی را تبیین کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، «فرشته فزونی» گفت: بیماران دیابتی باید مصرف غذاهای چرب و سرخ کرده را کاهش دهند و از مصرف غذاهای غنی از چربیهای اشباع و ترانس مانند فست فودها، روغنهای نباتی جامد و نیمه جامد، روغنهای حیوانی، غذاهای سرخ شده، لبنیات پرچرب اجتناب کنند.
وی افزود: این بیماران باید بیشتر از منابع غذایی حاوی امگا ۳ (مانند انواع ماهیها) و اسید چرب غیر اشباع (مثل روغن زیتون) یا سایر انواع روغنهای مایع (آفتابگردان، کنجد) به مقدار مناسب و طبق رژیم غذایی تنظیم شده استفاده کنند.
رئیس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: استفاده متعادل از امگا ۳ و اسیدهای چرب غیر اشباع موجب پاسخ دهی بهتر گیرندههای سلول به انسولین میشود.
فزونی افزود: دریافت پروتئینهای حاوی چربیهای اشباع مانند لبنیات پرچرب و گوشت قرمز باید در رژیم غذایی افراد دیابتی باید محدود شود.
وی تاکید کرد: بهتر است از کربوهیدراتهایی که شاخص گلایسمیک پایینتری دارند، استفاده شود.
رئیس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: حتماً غذا را در حجم کم و به دفعات بیشتر (۵ وعده در روز) میل کنند و در هیچ وعدهای بیش از حد غذا نخورند.
فزونی با تاکید بر ضرورت کاهش مصر نمک روزانه، گفت: باید از نمک یددار تصفیه شده به مقدار کم استفاده شود و بیماران دیابتی بعد از وعدههای غذایی باید کمی پیاده رویی کنند.
وی افزود: بیماران دیابتی باید به طور مرتب قند خون را کنترل کنند و برای داشتن وزن مناسب و سالم بودن به اندازه غذا بخورند و فعالیت بدنی روزانه (۴۵-۳۰ دقیقه پیاده روی) طبق نظر پزشک معالج داشته باشند.
فزونی گفت: ساعات صرف غذا بیماران دیابتی حتی المقدور منظم باشد تا از نوسان قند خون جلوگیری شود. همچنین، غذا را به آرامی و در محیطی با آرامش میل کنند.
رئیس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: هر روز ۲ تا ۴ واحد میوه و ۳ تا ۵ واحد از گروه سبزیها استفاده کنند.
فزونی تاکید کرد: مصرف منابع غذایی حاوی روی، ویتامین C (مرکبات و سبزیهای تازه) و ویتامین A (زردآلو، هلو، گوجه فرنگی، و هویج) در رژیم غذایی خود بگنجانند. به نشانگرهای رنگی تغذیهای محصولات غذایی توجه و محصولاتی که قند، نمک و روغن کمتری دارد انتخاب کنند.
رئیس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: مصرف نانهای سفید و برنج را کاهش دهند و نانهای سبوس دار، برنج قهوهای، ماکارونی سبوس دار، جو و گندم کامل (پوست نگرفته) مصرف کنند.
فزونی با تاکید بر ضرورت استفاده روزانه انواع حبوبات در وعدههای غذایی، تصریح کرد: دیابتیها باید ۲ تا ۳ واحد لبنیات کم چرب خصوصاً از نوع پرو بیوتیک مصرف کنند.
رئیس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: این بیماران چای یا دمنوش خود را با یک عدد توت یا کشمش یا یک عدد خرمای کوچک میل کنند و به اندازه کافی آب بنوشند.
فزونی گفت: در صورتی که دچار اضافه وزن یا چاقی هستند، برای کاهش وزن تحت نظر کارشناس تغذیه اقدام کنند.
رئیس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: ارائه خدمات مشاوره تغذیه از جمله تنظیم برنامه غذایی در مراکز خدمات جامع سلامت رایگان است و افراد میتوانند برای انجام مراقبتهای تغذیهای به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند.