پخش زنده
امروز: -
چهارمین اندیشکده حکمرانی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در دانشگاه علوم کشاورزی ساری راه اندازی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، معاون اجرایی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی گفت: این مرکز با هدف استفاده از ظرفیت اساتید و پژوهشگران کشور اقدام به راه اندازی اندیشکده قانونگذاری و حکمرانی در استانهای کشور کرده است.
فرهادی افزود: طرحها و لوایح مهم که فوریت ندارند در اختیار این اندیشکدهها قرار میگیرند تا نقطه نظرات اساتید و نخبگان علمی استانی به نمایندگان مجلس ارائه شود.
او ادامه داد: با توجه به قابلیتهای علمی مازندران تصمیم گرفته شد تا چهارمین اندیشکده حکمرانی استانی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ساری بهره برداری شود.
معاون اجرایی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی گفت: اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری مجلس تا پایان سال در دیگر استانهای کشور با محوریت دانشگاهها راه اندازی میشود.
استفاده حداکثری از ظرفیت نخبگان
نماینده ولی فقیه در مازندران نیز در این مراسم با بیان اینکه طرحهای توسعه باید هوشمندانه، کارآمد، شفاف و مردمی باشند، گفت: تجربه نشان داده است استفاده حداکثری از ظرفیت نخبگان، صاحبنظران و محققان کشور فرایند تصمیم گیری را تسریع و طرحها را با اولویتهای جامعه همسوتر میکند.
آیت الله محمدی لائینی افزود: نخبگان دانشگاهی به عنوان بازوی مشورتی دستگاههای قانون گذاری و اجرایی کشور میتوانند نقش آفرینی کنند.
نماینده ولی فقیه در مازندران ادامه داد: مهمترین هدف این اندیشکدهها باید ایجاد شبکه واحد نخبگان در کشور باشد.
جلوگیری از آزمون و خطا
رییس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با بیان اینکه مردمی سازی و مشارکت نخبگان یکی از ارکان نظام در همه عرصهها است، گفت: اندیشکدهها فرصت مشارکت نخبگان علمی را فراهم میکنند تا برخی موضوعات مورد نیاز جامعه با پشتوانه علمی بررسی و برای قانون گذاری به مرکز پژوهشها و کمیسیونهای تخصصی مجلس شورای اسلامی ارسال شود.
اسدالله تیموری افزود: طرحهای توسعهای کشور با این اقدام پشتوانه علمی و کارشناسی خواهند یافت و از آزمون و خطا جلوگیری میشود.
رییس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در خصوص علت انتخاب این دانشگاه برای افتتاح اندیشکده قانون گذاری و حکمرانی نیز گفت: ۹۰ درصد توسعه اقتصادی و زندگی مردم استان با کشاورزی گره خورده است به همین دلیل نیاز است طرحهای مورد نیاز استان با نگاه کارشناسانه به مبادی و مجاری قانونگذاری ارسال شود.
طرحها کارآمدتر می شوند
رییس دانشگاه آزاد اسلامی مازندران نیز در این مراسم به وجود ۱۳واحد دانشگاهی و سه هزار عضو هیات علمی و ۴۰هزار دانشجو در دانشگاههای آزاد اسلامی استان اشاره کرد و گفت: تشکیل اندیشکده حکمرانی باعث میشود شبکهای از نخبگان علمی در تصویب طرحها و لوایح شکل بگیرد.
حسین کرمانیان افزود: کم توجهی به ظرفیت دانشگاهها برای مشاوره و بهره گیری سبب بروز مشکلاتی در جامعه شده است که با راه اندازی این مرکز طرحها کارآمدتر خواهند شد.