پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت گفت: حداکثر افزایش شهریه مهدکودک ها و پیش دبستانیها تا سقف ۴۰ درصد به تشخیص نظارت برنامه ریزی کودک استان هاست که به کودکستانها اعلام میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت در مصاحبه با خبرنگار ما گفت: شهریه مصوب مهدهای کودک طبق قاعده ای که شهریور ابلاغ کردند که شوراهای برنامه ریزی و نظارت مهد کودک استانها چه مهدکودکها چه پیش دبستانیها تا سقف ۴۰ درصد می توانند افزایش دهند.
مجتبی همتی فر گفت: این افزایش به تشخیص نظارت برنامه ریزی کودک استان دارد که تک به تک تغییر میکند که پیشنهاد و بررسی میکند و افزایش مجموع هزینههای تورمی که پوشش دهند به کودکستانها اعلام میشود و آنان موظف هستند شهریه مصوب را نصب کنند و به اطلاع والدین برسانند و بیش از آن حق دریافت اضافه را ندارند.
وی گفت: هنوز مهدکودک ها و کودکستان ها طبقه بندی نشدند چون ما الان در مرحله تطبیق مجوزها هستیم پیش از این بخشی از مجوزها را سازمان بهزیستی ، کشور صادر می کرد بخشی نیز در آموزش و پرورش صادر می شد و برخی نهادها هم به صورت غیرموجه مجوز صادر کردند که ما در مرحله سامان بخشی به این مجوزها هستیم و همه مراکز مجوزها یشان باید با استاندارد جدید تطبیق داده شود که این توسط هیئت امنای سازمان ابلاغ شد.
رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت افزود: سامانه ای به صورت الکترونیک به صورت یک ماه است طراحی شد و استان به استان دارند ثبت نام می کنند و بعد از آن تطبیق مجوز و تاسیس و فعالیت اتفاق می افتد پس از آن اطلاعات موجود را در یک سامانه یکپارچه اطلاعات جمع آوری و ثبت می کنیم.
وی در ادامه گفت: هیچ مهدکودکی نمی تواند به نام اینکه جزو رتبه یک است شهریه بیشتری از آنچه مصوب شده دریافت کند زیرا افزایش شهریه ها بر اساس شهریه پایه است که در آن رتبه ، کیفیت و همه مولفه ها لحاظ شده بود که بنا بر مصوبه شورای برنامه ریزی و نظارت تعلیم و تربیت استان ها همه آن ها اعمال شد و دیگر نمی توانند به اسم رتبه یا فوق برنامه شهریه اضافه تر دریافت کنند.
مهدهایی که غیر از آموزش و پرورش مجوز دارند
همتی فر گفت: گام بعدی ما زیرساخت های قانونی است ، نظام نظارت کودکستان ها اعمال خواهد شد، در اساسنامه ماده پنج تعیین تکلیف شد مجموع همه مراکزی که به نحوی با موضوع مهدکودک یا پیش دبستانی مرتبط هستند بعد از ابلاغ آیین نامه های سازمان ، شش ماه وقت دارند خودشان را تطبیق دهند با ضوابط جدید.
وی افزود: درگام اول مراکزی را که زیرمجموعه سازمان بهزیستی و وزارت آموزش و پرورش هستند، ساماندهی می کنیم بعد نوبت به بقیه مراکز می رسد که وجاهت قانونی ندارند مجوزهایشان چون در چارچوب قانون سازمان بهزیستی و وزارت آموزش و پرورش نیستند که شمارشان به ۴۰ هزار مهد می رسد که از ۱۴ نهاد مجوز گرفتند و بخش عمده آن در دوران کرونا غیر فعال شدند که این هم راه پالایش است.
البته آمار دقیق که چقدر مجوز داده شده در کشور وجود ندارد که ابتدا آمایش و شناسایی می شوند و مجوز فعالیت می گیرند در غیر این صورت فعالیتشان متوقف می شود.
تعطیلی کودکستان ها و وضع شهریه ها
طبق پیش بینی در آیین نامه ، ما تعطیلی نداریم بلکه فعالیت هایشان غیرحضوری است بسته به جنس فعالیت مهدکودک ها مثل قصه گویی و فعالیت هایی که در بستر فضای مجازی می شود دنبال شود و فعالیت های تربیتی متوقف نشود .
بخش دیگر این فعالیت ها این است که در عین حالی که فعالیت مهدکودک ها کمک به والدینی است که شاغل هستند که دو وظیفه داریم اول اینکه دورکاری مادران شاغل تسهیل شود و دوم اینکه برای مادرانی که نیاز است در محل کارشان حضور داشته باشند کودکستان ها مجاز به فعالیت هستند برای خدمت رسانی به فرزندان این مادران شاغل و تاکید ما حمایت از این گروه است.