پخش زنده
امروز: -
رئیس پلیس راهور گفت: افزایش ۱۴ درصدی فوتیها بیسابقه است و ما درخواست داریم دولت سیزدهم ، پشتوانه مالی برای مواردی مانند رفع نقاط حادثه خیز و سایر موارد در نظر بگیرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سردار سید کمال هادیانفر در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه پلیس مسئول پیشگیری از تصادفات نیست، گفت: بر اساس قانون ما مسئول رسیدگی به تصادفات هستیم و امروزه ۵۱ درصد از تصادفات در دم فوتی دارند و باید نقش سازمانهای دخیل در این امر بررسی شود و البته ۴۳ درصد از فوتیهای تصادفات در بیمارستانها جان خود را از دست میدهند.
۳۴ درصد تصادفات در راههای اصلی رخ می دهد
وی افزود: آن چیزی که در برنامه ششم به آن تاکید شده این است که در حوزه حمل و نقل بحث توسعه انضباط ترافیکی را جدی بگیریم و به آن توجه کنیم و البته باید به کاهش تصادفات نیز توجه جدی شود.
رئیس پلیس راهور با بیان اینکه ۹ درصد از راههای کشور راههای اصلی است، گفت: ۳۴ درصد تصادفات در راههای اصلی رخ می دهد و ۷۵ درصد از تصادفات منجر به فوت در این راهها اتفاق می افتد.
هادیانفر افزود: ۵۱ میلیون و ۳۴۴ هزار راننده در کشور داریم و ۳۸ میلیون و ۵۳۵ هزار وسیله نقلیه شماره گذاری شده است.
افزایش ۲ درصدی صدور گواهینامه رانندگی
رئیس پلیس راهور با بیان اینکه در صدور گواهینامه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲ درصد و در شماره گذاری موتورسیکلت ۳ درصد رشد داشته ایم گفت: در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۳۰ درصد افزایش تردد در راهها را داشتهایم که ۳۲ درصد از این ترددها مربوط به خودروهای سواری است.
هادیانفر افزود: ۶ درصد از فوتیهای تصادفات در حین انتقال جان خود را از دست میدهند و این موضوع امکان دارد به دلیل نبود بالگرد و آمبولانس و یا دور بودن مراکز درمانی باشد.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی گفت: در هفت ماهه سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۰ هزار و ۲۵۶ نفر جان خود را از دست دادند و در هفت ماهه امسال ۱۱ هزار و ۷۳۴ نفر یعنی ۱۴ درصد افزایش فوتیها را داشته ایم. حتی مجروحین تصادفات هم ۲۱ درصد افزایش داشته ایم یعنی امسال ۲۲۸ هزار نفر در تصادفات رانندگی مجروح شدند.
۸۳ درصد از جان باختگان تصادفات عابران پیاده هستند
رئیس پلیس راهور با بیان اینکه ۸۳ درصد از جان باختگان تصادفات عابران پیاده هستند، گفت: اگر روند تصادفات تا همین حد پیش رود پیش بینی میشود تا آخر سال ۲۰ هزار جان باخته تصادفات داشته باشیم.
وی با بیان اینکه اصلاً وضعیت اسقاط خودرو مناسب نیست، تصریح کرد: ۷۰ درصد از خودروهایی که در شهرها تردد میکنند تک سرنشین هستند، باید اسقاط آزاد شود چراکه ۸۳ درصد آلودگی هوا مربوط به کامیونها و موتورسیکلتهایی هستند که آلودگی تولید میکنند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی با بیان اینکه ۱۲ میلیون ۵۰۰ هزار موتورسیکلت در کشور وجود دارد که ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از اینها گواهینامه ندارند، گفت: افرادی که دارنده موتورسیکلت هستند میتوانند با هزینه ۳۲۰ هزار تومن و یک روزه گواهینامه موتورسیکلت دریافت کنند.
۳ هزار و ۲۹۲ نقطه حادثه خیز در کشور وجود دارد
وی با بیان اینکه ۳ هزار و ۲۹۲ نقطه حادثه خیز در کشور وجود دارد که ۵۰۰ هزار نقطه رفع حادثه شده اند، گفت: همچنان ۲ هزار و ۸۵۲ نقطه حادثه خیز در کشور داریم؛ به عنوان مثال محور اهواز-خرمشهر یک لاین است و همیشه تصادفات رخ به رخ در آن محور گزارش میشود.
هادیانفر بیان کرد: در شهرها هم هزار و ۳۳۸ نقطه حادثه خیز داریم که کار جدی برای رفع حادثه آنها انجام نشده است.
رئیس پلیس راهور گفت: ۷۵ درصد از میزان جرایم رانندگی به خزانه دولت واریز شده است و پلیس راهنمایی و رانندگی از میزان جرایم هیچ دریافتی ندارد و صد در صد جرایم به خزانه دولت واریز میشود.
۴۷۵ هزار نفر به جرایم رانندگی اعتراض داشتند
وی ادامه داد: ۴۷۵ هزار نفر به جرایم رانندگی اعتراض داشتند که ۲۹ درصد از این اعتراضات به منظور بخشودگی جرایم بوده است. ۳۰ هزار گواهینامه افراد که نمره منفی آنها به حد نصاب رسیده است ضبط شده است و در واقع فاقد گواهینامه هستند.
هادیانفر افزود: ۱۳۴ هزار نفر مشمول جرایم بالای یک میلیون تومان داریم، اما به همکاران ابلاغ کردیم افرادی که بیش از ۳ میلیون تومان جریمه دارند و همراه با خانواده هستند خودروی آنها را توقیف نکنند، اما اگر تنها باشند حتی در شهر هم توقیف میشوند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی با بیان اینکه نمره منفیها پیامک میشوند، گفت: برای ۹۸ درصد افرادی که در جادهها جریمه شدند پیامک ارسال میکنیم در مرحله اول این پیامک شماره قبض ندارد و بعد از بررسی در پیامک دوم شماره قبض دارد، اگر پیامک دوم برای آنها ارسال نشد یعنی بررسی شده و تخلفی برای شما ثبت نشده است.
۸۶ هزار خودرو در پارکینگها هستند
وی گفت: یک میلیون و ۱۵ هزار نفر امسال برای اولین بار گواهینامه دریافت کردند و یک میلیون ۳۸۰ هزار و ۴۳۵ گواهینامه اعم از نوشماره، المثنی و تعویضی صادر شده است.
هادیانفر بیان کرد: اکنون ۸۶ هزار خودرو در پارکینگها هستند و امروز کسی به دلیل موضوعات راهور معطل ترخیص نیست، از این ۸۶ هزار خودرو ۳۶ درصد رسوبیها در پارکینگها مربوط به بدهیها است، ۱۴ درصد در تصادفات فوتی نقش دارند، ۱۱ درصد اینها تصادف بالای ۶۰ درصد دارند، ۸ درصد اسناد و مدارک هویتی خودرو را ندارند و ۵ درصد مشکلات بیمهای دارند.
رئیس پلیس راهور افزود: ۷۰ درصد از ۲۸۰ هزار موتورسیکلتهای رسوبی در پارکینگها هستند، ۱۷ درصد مشکلات تصادفات جرحی و فوتی دارند و ۶ درصد هم نقص اسناد مالکیتی دارند.
وی گفت: اکثر خدمات پلیس راهور در اپلیکیشن پلیس من قابل استفاده است و پلیس هیچ درآمدی از خدمات این اپلیکیشن ندارد و فقط دیتاها را در اختیار این اپلیکیشن قرار داده است.
واردات خودرو رقابت بین خودروی داخلی با خارجی ایجاد میکند
هادیانفر با بیان اینکه ۱۸ درصد خدمات پلیس راهوردر مقایسه با سال قبل افزایش داشته است، بیان کرد: چیپ و یا قطعه الکترونیکی را از پشت گواهینامهها حذف کردیم تا وابستگی ارزی را کم کنیم.
رئیس پلیس راهور خاطرنشان کرد: اگر واردات آزاد شود یک رقابتی بین خودروی داخلی با خارجی ایجاد میشود و خودروسازان داخلی به دنبال ارتقا کیفیت خودروها میروند.
آنهایی که خودروی چینی می خرند در آینده دچار مشکل میشوند
وی ادامه داد: افرادی که خودروهای چینی میخرند و آنهایی که خودروی چینی وارد میکنند در آینده دچار مشکل میشوند چرا که این شرکتها نمیتوانند قطعات این خودرو تولید کنند و افرادی که این خودروها را میخرند ماهها دنبال یک چراغ جلو هستند!
هادیانفر تصریح کرد: اگر آموزشگاه رانندگی شهریههای خود را کاهش دهد ما هم ۳۰ درصد ظرفیت پذیرش آنها را افزایش میدهیم.
اسقاط خودرو را جدی بگیریم
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی گفت: اگر به موضوع اسقاط خودرو و ساخت پارکینگها توجه نکنیم تهران هم مثل موسکو میشود که فاصله مرکز شهر تا فرودگاه ۱۲ ساعت طول بکشد.
هادیانفر تصریح کرد: باید مطالبه گری شود چرا ساختمانهای شهری تبدیل به مراکز تجاری شده اند و یک ساختمان مسکونی در پشت بامش فود کورت و دیگر موارد تجاری راه اندازی کرده است که این برهم زدن مبلمان شهری باعث ترافیک میشود.