پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: انتقال دانش از پژوهشهای بنیادی و یا کاربردی به استانداردهای ملی موجب ارتقاء کیفیت محصولات شده و رقابت پذیری کالاها در بازارهای ملی و بین المللی را به دنبال دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از سازمان ملی استاندارد ایران؛ مهدی اسلام پناه در یازدهمین جشنواره پژوهش و تجلیل از پژوهشگران برتر پژوهش را جستجوی مستمر براساس مطالعات پیگیر در راستای کشف حقایق دانست.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب هدف پژوهش رسیدن به مرجعیّت علمی و حضور در جمع سرآمدان علم و فنّاوری و حل مسائل کنونی و آیندهی کشور است، زیرا به تعبیر حکیمانه ایشان «فضای علمی کشور باید فضای تولید و ترویج علم و پژوهش و پرورش محقق و عالم باشد که در این زمینه هم نخبگان و هم مسئولان وظایفی برعهده دارند.»
اسلام پناه با اشاره به استاندارد پژوهش محور، گفت: تدوین استانداردهای پژوهش محور، حفظ منافع تولیدکنندگان و حقوق مصرف کننده با افزایش رضایتمندی و ارائه خدمات بهتر به مردم و کاهش ریسکهای ایمنی و سلامت میشود و به تبع آن کاهش هزینههای مرتبط با سلامت جامعه را به همراه خواهد داشت.
دبیرشورای عالی استاندارد کشور، استانداردسازی محصولات دانش بنیان را برای افزایش سهم کالا و خدمات دانش بنیان از تولید ناخالص ملی، افزایش میزان اشتغال شرکتهای دانش بنیان و افزایش حجم صادرات کالا و خدمات دانش بنیان به منظور ارتقاء تاب آوری ملی و افزایش رقابت پذیری منطقهای و بین المللی ضروری دانست.
اسلام پناه با بیان اینکه در تولید محصولات دانش بنیان "شاخص های استانداردسازی" باید در اختیار ایده پردازان، طراحان و سازندگان کالاها و ارائه دهندگان خدمات قرار گیرد، افزود: در این صورت امکان تولید مستمر کالای با کیفیت و عرضه مداوم و بهینه خدمات استاندارد فراهم شده و در نتیجه شرایط بهره گیری از مزایای اقتصادی نیز برای آنها فراهم میشود.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران هزینه کرد در بخش پژوهش، تحقیق و توسعه، نوعی سرمایه گذاری دانست و اظهار داشت: سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه (R&D) نقش مهمی در رشد اقتصادی کشورها دارد.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران پژوهش را گام نخست برای حمایت از تولید ملی دانست و افزود: سال ۱۴۰۱ به عنوان سال «تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین» نامگذاری شد؛ عنوانی که در یک نگاه ژرف، میتواند موجبات شکوفایی هرچه بیشتر اقتصاد کشور را فراهم سازد. همچنین شعار هفته پژوهش سال ۱۴۰۱ نیز به عنوان "پژوهش و فناوری، پیشران تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین" تعیین شده است.
اسلام پناه اندیشیدن، پژوهش و نوآوری را اساسیترین نیاز برای دست یابی به پیشرفت و توسعه دانست و گفت: پژوهش و نوآوری، افزایش بهرهوری در بخشهای اقتصادی کشور را به دنبال دارد. برای پیشرفت علمی و آموزشی و رسیدن به حداقلهای توسعه یافتگی، پژوهش و تحقیق سنگ بنای اولیه به شمار میرود و به همین دلیل است که همواره می توان میان کم و کیف عملکرد پژوهشی در هر جامعه و میزان توسعه یافتگی آن جامعـه رابطه مستقیمی برقرار کرد.
وی به گزارش پایگاههای معتبر بین المللی ISI) و (Scopus رتبه علمی ایران در تولید علم قابل قبول و رو به رشد (رتبه پانزدهم دنیا) اشاره کرد و افزود: مطابق با نقشه جامع علمی کشور پیش بینی شده است که تا سال ۱۴۰۴، ایران با اختصاص سهم ۴ درصدی از تولید ناخالص داخلی به حوزه تحقیق و توسعه، جایگاه شایسته خود را در جهان بیابد، ولی تاکنون کمتر از نیم درصد از تولید ناخالص داخلی به این بخش اختصاص پیدا کرده است.
رییس سازمان استاندارد ایران، اساس نظامهای پژوهشی موفق را مشتمل بر افزایش کمیت، ارتقا سطح اثرگذاری و توسعه تعاملات علمی دانست و افزود: پژوهشها را میتوان بر اساس چگونگی به کار بستن نتایج آنها به دو دسته "بنیادی" و "کاربردی" تقسیم کرد.
اسلام پناه با بیان اینکه با انجام پژوهشهای تقاضامحور، چرخه علم تا ثروت تکمیل میشود تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی، تولید ملی و حمایت از کالای ایرانی و اقتصاد دانش بنیان راهکار نجات اقتصاد کشور است.
وی اقتصاد دانش بنیان را زاییده پژوهشهای ثروت آفرین دانست و بیان داشت: تولیدات پژوهش محور به دلیل ارزش افزوده بالایی که دارند میتوانند نقش بسیار مهمی در اقتصاد و از طرفی خودکفایی کشور در شرایط تحریمها داشته باشند. برای پیشبرد اقتصاد در دنیای امروز منطبق شدن تجارت با دانش روز اهمیت دارد.