پخش زنده
امروز: -
وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاههای ما از لحاظ سلامت اداری و شفافیت، پیشتاز و الگوی دستگاههای اجرایی و سازمانها هستند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی، با حضور دکتر زلفی گل وزیر علوم، دکتر صالحی معاون پژوهشی این وزارت و سردار رحیم صفوی مشاور عالی رهبر معظم انقلاب اسلامی، مراسم معارفه دکتر سید محمودرضا آقامیری به عنوان سرپرست دانشگاه شهید بهشتی و قدردانی از خدمات دکتر سعدالله نصیری قیداری رئیس پیشین این دانشگاه برگزار شد.
دکتر زلفی گل در این مراسم گفت:علم و دانش از جنس نور است و مدیران دانشگاهی که با علم و دانش سروکار دارند روحیه پاکی دارند و از تخلف و مسائل غیر قانونی مالی دور هستند.
وزیر علوم، سلامت اداری بیشتر مدیران دانشگاه را ناشی از پاکی و تقدس علم از سویی و نظارت مستمر و همگانی جامعه علمی کشور اعم از اساتید، کارکنان و دانشجویان به عملکرد مدیران دانشگاه دانست.
وی مدیریت در محیط دانشگاه را متفاوت از سایر مدیریتها دانست و گفت:دانشگاه محیط پیچیدهای است و بخشهای مختلف دانشگاه از لحاظ کارکردی و ساختاری با یکدیگر تفاوت دارند؛ برای مثال رفتار سختگیرانه و بدون تسامح در بحث آموزش و مقررات آموزشی در بحث پژوهش و امور فناورانه قابل تکرار نیست و برای ساماندهی پژوهش نیازمند سیاستهای تشویقی و ترغیبی هستیم.
وزیر علوم گفت: رئیس دانشگاه باید از قدرت تعامل و روابط عمومی بالایی برخوردار باشد و بتواند با مسئولین اجرایی کشور نمایندگان مجلس، مدیران دانشگاه، اعضای هیئت علمی، دانشجویان، کارکنان، تشکلهای اسلامی و رسانهها ارتباط خوبی برقرار کند.
وزیر علوم با قدردانی از روسای پیشین دانشگاهها و مسئولین آموزش عالی گفت:آنچه که امروز ما از لحاظ جایگاه ایران در نظام علم و فناوری به آن افتخار میکنیم و آثار و نتایج آن را در جامعه میبینیم مرهون تلاش و زحمات مدیران ادوار مختلف است و منحصر به یکی دو سال اخیر نیست.
وزیر علوم با اعلام اینکه علم و دانش برای جامعه آرامش و رفاه به همراه میآورد گفت: آنچه که توانست جامعه بشری را از گرفتاری کرونا نجات بخشد اختراع واکسن توسط دانشمندان و محققان بود که بار دیگر ارزش علم و دانش را اثبات کرد و نشان داد که سرمایه گذاری در علم و دانش چقدر میتواند به نفع بشریت باشد.
بخشی از اقدامات انجام شده در وزارت علوم
زلفی گل در ادامه صحبتهای خود به برخی از اقداماتی که در یک سال اخیر در وزارت علوم انجام شده است اشاره کرد و گفت: براساس تاکید رئیس جمهور محترم، تربیت دانش آموختگان کارآفرین و مهارت محور با هدف تولید ثروت از دانش از جمله اهداف در دستور کار مسئولان وزارت علوم در یک سال گذشته بوده است.
وزیر علوم تاسیس معاونت فناوری و نوآوری را اقدام مهمی دانست که در یک سال گذشته رخ داد و گفت: هدف از ایجاد این معاونت، ارائه خدمات بیشتر به پارکهای علم و فناوری بود.
وی افزود: با آسیب شناسی وضعیت موجود معلوم شد که در ضوابط وزارت علوم بیشتر بر تحقیقات بنیادی به عنوان خروجی پژوهشهای دانشگاهی تاکید میشد بنابراین برای رفع این نقیصه تلاش کردیم که پژوهشهای کاربردی و توسعه نیز مورد توجه قرار بگیرد و در همین راستا سامانه تحقیقات نیاز محور با عنوان نان راه اندازی شد و ضوابط تشویقی استفاده از این سامانه نیز تصویب و ابلاغ شد.
زلفی گل افزود: برای تشویق و ترغیب بیشتر اعضای هیئت علمی به پژوهش نیاز محور، پایههای تشویقی جدیدی تعریف شد و اعضای هیئت علمی میتوانند با عمل به آیین نامه ابلاغ شده، سالانه به جای یک پایه از پایه تشویقی برای ترفیع برخوردار شوند.
وزیر علوم با اشاره به اینکه مرجعیت علمی از اهداف ویژه وزارت علوم در یک سال گذشته بود؛ گفت: با تلاشهای صورت گرفته حدود ۲۰ مجله پژوهشی در نمایههای معتبر بینالمللی نمایش شد که این اقدام باعث خواهد شد که محققان و پژوهشگران سراسر دنیا بتوانند در مجلات علمی ما مقاله علمی منتشر کنند که این اقدام، به بالا رفتن رتبه مجلات پژوهشی ما و در نهایت ارتقای رتبه علمی ایران در دنیا منجر خواهد شد.
وزیر علوم گفت: یکی از مشکلات ما توسعه نامتوازن پذیرش دانشجو در کشور بود که در همین راستا طرح پذیرش هدفمند دانشجو به عنوان یک هدف مورد توجه قرار گرفت و در همین راستا اقدامات مختلفی تعریف شد که یکی از این اقدامات عملی شد و با امضای تفاهم نامه با بنیاد ملی نخبگان رتبههای زیر ۲۰۰ کنکور در علوم ریاضی و علوم پایه و مدال آوران المپیادهای علمی برای ادامه تحصیل در رشته خود بورس شدند و حقوق دریافت کردند.
وی گفت: ابلاغ سیاست تشویقی حمایت از علوم پایه باعث شد رتبههای برتر آزمون سراسری بیش از سال قبل، ادامه تحصیل در این رشتهها را انتخاب کنند.
دکتر زلفی گل در پایان سخنان خود با قدردانی از خدمات دکتر نصیری قیداری در زمان ریاست دانشگاه شهید بهشتی، برای دکتر آقامیری آرزوی توفیق نمود.
در این آیین که چند تن از روسای پیشین دانشگاه شهید بهشتی نیز حضور داشتند؛ دکتر نصیری قیداری گزارشی از اقدامات دوران مدیریت خود را ارائه کرد.
دکتر سید محمودرضا آقامیری نیز در سخنان کوتاهی محورهای برنامههای پیش رو خود را در دانشگاه شهید بهشتی اعلام نمود که افزایش دانشجویان بین المللی، ارتقای سطح دانشگاه از لحاظ پاسخگویی، توسعه بیشتر از نظر فناوری و کارآفرینی، توجه بیشتر به مباحث فرهنگی و رسیدن به جایگاه بالاتر از نظر رتبه بندیهای معتبر جهانی از جمله این اهداف به شمار میرود.