تلاش ایران برای کنترل سوانح ناشی از تغییرات اقلیمیبا ضعف قانونگذاری مواجه است
مشاور دیپلماسی دفتر منطقهای فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا گفت: عدم وجود نقشه راه ملی یا به عبارت دقیقتر نبودن قانون دقیق، جامع و مصوب برای مبارزه با اثرات نامطلوب تغییرات اقلیمی، منجر به عدم تقسیم وظیفه مشخص بین دستگاهها و ادارات مسئول در این زمینه شده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، پنجمین نشست شورای تغییرات اقلیمی جمعیت هلال احمر با حضور نمایندگان معاونتهای ستادی و سازمانهای تابعه این جمعیت در ساختمان صلح برگزار شد.
حسن اسفندیار با ارتباط آنلاین از دفتر منطقهای فدراسیون جمعیتهای ملی صلیب سرخ و هلال احمر در خاورمیانه و شمال آفریقا، مستقر در بیروت به این نشست پیوست و در سخنان کوتاهی گفت: برای پاسخ سریع و مناسب به سوانح طبیعی، قانون مدیریت بحران کشور تدوین، تصویب و ابلاغ شده است. در این قانون وظایف همه دستگاههای عضو مدیریت بحران، شفاف و مشخص بیان شدهاست و هر ساله در نقاط مختلف کشور مانورهایی به ابتکار جمعیت هلال احمر و یا سازمان مدیریت بحران برگزار میشود و همه این دستگاهها در اقدامی مشترک وظایف خود را پس از وقوع یک سانحهی فرضی بازآموزی و تمرین میکنند. اما چنین قانون مصوبی برای مواجهه و کنترل اثرات تغییرات اقلیم در ایران وجود ندارد.
وی افزود: دولت و مجلس میتوانند با ارائه و تصویب قانون کنترل اثرات تغییرات اقلیمی، بسیج امکانات را ایجاد و وظیفه همه ارگانهای مسئول را مشخص کنند.
اسفندیار گفت: موضوع تغییرات اقلیمی و گرم شدن زمین از وظایف سازمان محیط زیست است و پاسخ به سوانح ناشی از تغییرات اقلیمی همچون امدادرسانی به آسیبدیدگان ناشی از سیلهای خارج از فصل همزمان با خشکسالی، بر عهده هلال احمر است. برای پیشگیری و کنترل تبعات رو به افزایش تغییر اقلیم در ایران، همکاری دستگاههای مختلف دولتی، خصوصی و مردمی ضروری است و این همکاری در بخش دولتی میتواند با تدوین و تصویب قانون لازم به انسجام برسد.
مشاور دیپلماسی دفتر منطقهای فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا تاکید کرد: بدیهیاست که این مسیر تقنینی از تجمیع و انباشت مطالعات و پژوهشهای ملی و بینالمللی میگذرد و توجه به ویژگیهای اقلیمی، فرهنگی و اجتماعی مناطق مختلف ایران با الگوبرداری از تجارب موفق خارجی نقش موثری در این راه دارد.
گفتنیاست، یک نمونه از تبعات گرمایش زمین، افزایش حوادث جوی است. براساس اعلام سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در بهار و تابستان امسال حوادث جوی ایران نسبت به سال گذشته ۵۱ درصد افزایش داشته است.