۵ میلیارد ریال اعتبار برای مرمت ۲۷۰ اثر تاریخی مشهد
اعتباری که برای مرمت اضطراری ۲۷۰ اثر تاریخی مشهد در نظر گرفته شده تنها حدود ۵ میلیارد ریال است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: مشهد
۲۷۰ اثر تاریخی دارد اما اعتباری که برای مرمت اضطراری آنها در نظر گرفته شده تنها حدود ۵ میلیارد ریال است.
سید جواد موسوی امروز سهشنبه در جریان بازدید از سرای تاریخی عزیزالله اف افزود: این بودجه فقط برای مرمت و مقاوم سازی بناهای تاریخی مانند سرای عزیزالله اف است.
وی بیان کرد: با توجه به کمبود بودجه از دیگر نهادها مانند شهرداری ثامن برای مرمت و استحکام بخشی اضطراری بناها از جمله بنای عزیزالله اف کمک خواستیم و اکنون این فرآیند در حال اجراست.
موسوی اظهار داشت: فقط هزینه مرمت و مقاوم سازی این بنا به ازای هر مترمربع ۲۰ میلیون تومان اعلام شده است.
وی ادامه داد: برای آغاز زمان استحکام بخشی بنا منتظر جواب آزمایش خاک هستیم که پس از بررسی ها توسط مشاور به زودی عملیات مرمت و استحکام بخشی این بنا آغاز می شود.
نماینده مردم مشهد و کلات نیز در این بازدید گفت: شروع عملیات احیا و مقاوم سازی سرای عزیزالله اف با تاخیر صورت گرفته است و نیازمند اقدامات اساسی برای حفظ پایداری این بنا هستیم.
حجت الاسلام نصرالله پژمانفر به بروز مشکلاتی به دلیل تاخیر در عملیات مقاوم سازی عزیز اله اشاره کرد و افزود: اکنون کسبه فعال در این سرا و بازار دچار مشکل شده و با عملیات بهسازی فعالیتشان تحت تاثیر قرار گرفته بنابر این با شهرداری مشهد صحبت شد تا در بازه زمانی مشخص یک مکان موقت برای فعالیت اقتصادی آنها در نظر بگیرد.
وی اظهار داشت: همچنین مقرر شد میراث فرهنگی گزارشی کارشناسی از روند و زمان بندی اجرایی بهسازی بنای عزیزاله اف ارائه دهد و تعیین شود چه زمانی این طرح پایان خواهد یافت.
سرای عزیز الله اف، تجارتخانه ای است که در سال ۱۳۰۷ ساخته شد و در سال ۱۳۸۰ ثبت ملی شد و از آن زمان بازسازی و مرمت آن توسط میراث فرهنگی مورد توجه قرار گرفت و بازسازی و مرمت بخشهایی از آن آغاز شد.
کاروانسرای عزیزالله اف دارای معماری ایرانی اسلامی و متعلق به دوران پهلوی است. این اثر در محدوده کوچه عباسقلی خان مشهد قرار دارد و پر از حجره ها و مغازه های ریز و درشت با معماری درون گراست به این معنا که ۲ بخش اندرونی و بیرونی دارد. حجره ها نیز در بخش بیرونی و حیاط بزرگ قرار دارند و بخش اندرونی کاروانسرا در شرق اثر است و ۳ طبقه دارد، هرچند با نگاه اول و از نمای بیرون تنها ۲ طبقه به چشم می آید و دلیل آن عقب نشینی طبقات بالایی نسبت به همکف است. کف بنا نیز آجر فرش است و تعداد زیادی از پله ها هنوز چوبی اند.