پخش زنده
امروز: -
پس از چهار سال روابط سرد میان پکن و کانبرا، وزیر امور خارجه استرالیا روز سه شنبه به چین سفر میکند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از خبرگزاري فرانسه، پس از چهار سال روابط سرد میان پکن و کانبرا، وزیر امور خارجه استرالیا روز سه شنبه به چین سفر میکند.
ماريس پين، وزیر امور خارجه استرالیا روز سهشنبه، در نخستین دیدار یک مقام بلندپایه پس از چهار سال تنش در روابط، وارد پکن میشود که نشانهای از گرم شدن روابط دو کشور به شمار میآید.
کانبرا روز دوشنبه اعلام کرد پنی وانگ، وزیر امور خارجه این کشور به مناسبت پنجاهمین سال آغازروابط دیپلماتیک بین دو کشور به پکن سفر و با وانگ یی، مشاور دولتی و وزیر امور خارجه چین دیدار خواهد کرد.
آنتونی آلبانیز، نخست وزیر استرالیا با اعلام این سفر، اظهار داشت: "استرالیا به دنبال برقراری رابطهای پایدار با چین است. ما هر زمان که بتوانیم همکاری خواهیم کرد، در صورت لزوم مخالفت و در راستای منافع ملی خود اقدام خواهیم کرد. "
آخرین سفر رسمی یک وزیر امور خارجه استرالیایی به پکن در سال ۲۰۱۸ صورت گرفت. پس از آن، روابط دو کشور که زمانی عالی بود با مشکل مواجه شد. موارد مورد مناقشه شامل اقدامات چین برای افزایش نفوذ در منطقه و همچنین سرکوب پکن در سین کیانگ و تبت و هنگ کنگ است.
این اختلافات در سال ۲۰۲۰ به اوج خود رسید، زمانی که کانبرا خواستار تحقیق در مورد منشاء پیدایش کرونا شد، ویروسی که نخستین بار در چین مشاهده شد. پکن به ویژه با موجی از تحریمهای تنبیهی بر چندین محصول وارداتی از استرالیا به رویکرد سیاسی کانبرا واکنش نشان داد. اینک، پس از دیدار ماه نوامبر نخست وزیر استرالیا با رئیس جمهور چین در جزیره بالی، از تنشها بین دو کشور کاسته شد. اما تحریمهای اقتصادی همچنان پابرجاست. هر چند استرالیا آشکارا خواستار رفع تحریمهای چین شده است، اما ناظران تردید دارند که روابط پکن-کانبرا به زودی بهبود یابد.
از سوی دیگر، کانبرا دست به اصلاحات گستردهای در بخش نظامی خود زده است تا با تهدیدات خارجی مقابله کند. خریداری زیردریاییهای هستهای از جمله تصمیمات استرالیا در این زمینه است. هرچند به ندرت به این موضوع اشاره میشود، اما دلیل اصلی اصلاحات نظامی استرالیا پیشرفتهای سریع چین در زمینههای نظامی در زمان ریاست جمهوری شی جینپینگ است.