شبیه سازی حس لامسه در دنیای مجازی
محققان نوعی گجت پوشیدنی از هیدروژل لاستیک مانند و مجهز به الکترود ابداع کرده اند که حس لامسه را کف دست کاربر در واقعیت مجازی و واقعیت افزوده شبیه سازی میکند.
به گزارش
گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، محققان نوعی گجت پوشیدنی از هیدروژل لاستیک مانند و مجهز به الکترود ابداع کرده اند که حس لامسه را کف دست کاربر در واقعیت مجازی و واقعیت افزوده شبیه سازی میکند.
هم اکنون تعداد زیادی دستگاههای پوشیدنی طراحی شده اند که به کاربران اجازه میدهند اشیای مجازی را کنترل کنند و بازخورد لمسی از آنها دریافت کنند. اما بیشتر اوقات این دستگاهها حجیم و سنگین و نیازمند تنظیمات پیچیدهتر و انبوهی از سیمها هستند.
اما به نظر میرسد سیستم WeTec یکی از تمیزترین نسخههای ساخته شده براساس این ایده است. دستگاه مذکور از نوعی هیدروژل لاستیک مانند ساخته شده که روی کف دست و جلوی انگشتان میچسبد و به یک باتری کوچک متصل است. همچنین ابزار مجهز به سیستم بلوتوث است که در یک وصله ۵ سانتیمترمربعی روی ساعد قرار میگیرد. باتری دستگاه را میتوان به طور بی سیم شارژ کرد.
هیدروژل دستگاه دارای ۳۲ الکترود است که روی کف دست، شست و انگشتان قرار میگیرند. جریان الکتریکی از طریق این الکترودها ارسال میشود تا حس لامسه را ایجاد کند.
به گفته محققان سیستم WeTech با شبیه سازی ترکیبهایی از این الکترودها با قدرتهای مختلف، میتواند تجربیات متفاوتی را شبیه سازی کند. این تجربیات آزمایش شد و شامل گرفتن توپ تنیس با دست یا آن بود که کاربر حس کرد موشی روی دستش راه میرود. حساسیت حس لامسه را میتوان تا حد زیاد و دردناکی بالا برد تا بازخوردهای منفی مانند لمس کردن یک کاکتوس دیجیتال را ایجاد کند.
محققان معتقدند این سیستم را میتوان با واقعیت مجازی یا واقعیت افزوده یکپارچه کرد تا کاربردهای جالبی برای آن یافت.
این پژوهش در ژورنال «نیچر ماشین اینتلیجنس» منتشر شده است. محققان دانشگاه سیتی در هنگ کنگ آن را انجام داده اند.