پخش زنده
امروز: -
عضو هیات مدیره صندوق بیمه کشاورزی گفت : نشست بررسي وضع بيمه کشاورزي با سه محور ضریب افزایش نفوذ بیمه کشاورزی ، بررسی عملکرد بیمه در استان ها و پیش بینی خطرات احتمالی در محصولات کشاورزی برگزار مي شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ عضو هیات مدیره صندوق بیمه کشاورزی در گفتگوی تلفنی در برنامه سلام خبرنگار رسانه ملی با اشاره به اینکه: هر ساله نشستی مبنی بر تکالیف صندوق بیمه محصولات کشاورزی به حضور گروهی از کارشناسان، مسئولان و روئسای جهاد کشاورزی برگزار میشود گفت: امروز این جلسه به منظور بررسی وضع توسعه بیمه کشاورزی، در سطح استان با همکاران استانی و مسئولین خدمات بیمه کشاورزی و جهاد کشاورزی برگزار میشود.
آقای نیاز علی ابراهیمی پاک افزود: در این نشست سه موضوع درباره بیمه کشاورزی بررسی و گفتگو میشود. موضوع اول بحث ضریب افزایش نفوذ بیمه کشاورزی در سطح استانها است. موضوع دوم به بررسی عملکرد بیمه استانها میپردازد. پیش بینی خطرات احتمالی محصولات کشاورزی در جاری، که میتوان آن را تحت پوشش قرار داد و به کشاورز غرامت پراخت کرد، موضوع بحث سوم این نشست است.
عضو هیات مدیره صندوق بیمه کشاورزی در ادامه تصریح کرد: ایران به علت قرار گرفتن در موقعیت خاص اقلیمی، در معرض خطر عوامل طبیعی و قهری مثل کمبود بارش، خشکسالی و خسارت سرمازدگی قرار میگیرد. از این رو از کشاورزان درخواست میکنیم، محصولات خود را زیر پوشش بیمهای قرار دهند تا در صورت خسارت ناشی از حوادث قهری و طبیعی، غرامت دریافت کنند.
آقای نیاز علی ابراهیمی پاک درباره بیمه دیمزارها و جهش تولید در دیمزارها افزود: با توجه به روند خشکسالی در کشور، امسال عمده اراضی دیم کشاورزی کشور، شامل گندم دیم، جو دیم و حبوبات دیم بیمه میشود تا با پرداخت غرامت و تامین بیمه، کشاورزی متضرر نشود.
وی در ادامه اظهار داشت: در سطح کشور نمایندگیهای این صندق در بانک کشاورزی مستقر هستند و مراکز خدمات کشاورزی در سراسر کشور برای تسهیل بیمه کشاورزی کمک میکنند.
ابراهیمی پاک درباره برآورد میزان خسارات سرمازدگی و سیلاب در سال جاری گفت: سال زراعی گذشته یعنی از اول مهر ۱۴۰۰ تا اول مهر ۱۴۰۱ خسارت ناشی از خشکسالی و سرمازدگی حدود ۶ هزار میلیارد تومان بوده است؛ که ۳ هزار میلیارد تومان آن مربوط به خشکسالی، حدود ۲ هزار میلیارد تومان خسارات سرمازدگی باغبانی بوده و هزار میلیارد تومان هم ناشی از بیماری دام و طیور بوده است.
عضو هیات مدیره صندوق بیمه کشاورزی افزود: از این ۶ هزار میلیارد تومان حدود ۳ هزار میلیارد تومان آن پرداخت شده است و باقی تا حدود یک تا ۲ ماه اینده پرداخت میشود.
با قرار گرفتن محصولات زیر پوشش بیمهای، به میزان تعرفههای تعیین شده (از ۴۰ تا ۱۰۰ میلیون در هکتار) بیمه نامه صادر و در صورت ایجاد خسارت نیز غرامت پرداخت میشود.
بر اساس طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور که امسال وارد سومین سال اجرا شده، قرار است ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار (قابل گسترش تا ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار) از مزارع جو و گندم دیم کشور با هدف افزایش بهره وری و عملکرد، تحت حمایت و هدایت ستاد اجرایی فرمان امام قرار گیرد.
در بودجه سالانه نزدیک به ۷۰ درصد سهم دولت و به طور متوسط حدود ۳۰ درصد سهم کشاورزان برای پرداخت حق بیمه در نظر گرفته میشود و دولت برابر با بیمهنامههایی که صندوق بیمه کشاورزی صادر میکند، سهم خود را میپردازد و صندوق هم از مجموعه حق بیمههایی که از دولت و بیمهگذاران دریافت میکند، غرامتها را به بیمهگذاران خسارت دیده از عوامل قهری طبیعی زیر پوشش بیمه میپردازد.