پخش زنده
امروز: -
مدیر حوزه علمیه تهران: حوزه و دانشگاه باید چارچوب های اصیل اسلام و انقلاب را برای مردم تبیین کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای محمدهادی رحیمی صادق، مدیر محترم حوزه علمیه تهران، در شبکه رادیویی تهران، برنامه شهر آفتاب درباره روز وحدت حوزه و دانشگاه به گفتگو پرداختند که مشروح گفتگو به این شرح است؛
سؤال: روز وحدت حوزه و دانشگاه را بفرمایید.
آقای محمدهادی رحیمی صادق: ایده ای را که حضرت امام پایه گذاری کردند در واقع صلاح و رستگاری جامعه و نظام و انقلاب و مصلحت مردم را در گروی آن دیدند و به این مطلب گره زدند ایده بسیار بلند و ارزشمندی است به نام وحدت حوزه و دانشگاه ها. آنچه که مهم است اینکه این وحدت باید به خوبی درک شود. مراد از این وحدت حذف یکی و ادغام در دیگری نیست. حوزه و دانشگاه هر کدامشان هویت مستقل خودشان را دارند گرچه هویت حوزه بسیار باسابقه تر و بیش از هزار سال قدمت دارد حتی به تعبیر رهبر معظم انقلاب، معنای وحدت این نیست که ما همه تخصص های حوزوی را به دانشگاه ببریم یا همه آنچه که در دانشگاه تحقیق و تحصیل می شود را به حوزه بیاوریم اصلاً چنین چیزی ممکن نیست. مثل اینکه بگوییم همه تخصص های یک دانشگاه را به دانشگاه دیگری ببریم، هر کسی در حوزه تخصصی خودش کار می کند. آنچه که مهم است این است که وحدت یعنی وحدت در هدف و همکاری نزدیک و متقابل برای رسیدن به آن هدف، آن هدف چه است تعالی و سوق جامعه به سمت دانایی و تعهد برای حل مشکلات دنیوی و اخروی مردم و در یک کلام به تعبیر امام عزیز که مؤسس این ایده مترتی بودند، حوزه و دانشگاه باید چارچوب های اصیل اسلام و انقلاب را برای مردم تبیین کنند. این هدف به جز با وحدت و همکاری محقق نخواهد شد.
سؤال: در حال حاضر این وحدت را چگونه می بینید؟
آقای محمدهادی رحیمی صادق: طبیعتاً از زمانی که ایده وحدت مطرح شده است تلاش های زیادی صورت گرفته است هم در دانشگاه و هم در حوزه و در همکاری های متقابل خودشان ولی باید این را آسیب شناسی کنیم آنچه که مدنظر حضرت امام و مقام معظم رهبری بوده است و جامعه ما به آن نیاز دارد هنوز این وحدت تحقق پیدا نکرده است به همین جهت ما در حوزه علمیه تهران از سال گذشته با همکاری مجموعه دانشگاه ها و نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه و مجموعه حوزه تهران دبیرخانه مشترک وحدت را تأسیس کرده ایم جلسات زیادی هم فکری هیئت های اندیشه ورز از حوزویان و اساتید محترم دانشگاه تشکیل شده است و راهکارهای بسیار خوبی برای رسیدن به این وحدت و تحقق هر چه بیشتر این وحدت دیده شده است. یکی از پیش بینی هایی که صورت گرفته است ما جایزه ای به نام جایزه شهید مفتح که درحال تصویب است و درحال طی مراحل مقدماتی است و هر ساله در روز 27 آذر، البته امسال نمی رسد درحال تصویب مقدمات است شورای عالی انقلاب فرهنگی باید تصویب کند، دستگاه ها و شخصیت های حقیقی و حقوقی که در زمینه تحقق این وحدت و لوازم اش تلاش کرده اند آنجا معرفی شوند که این گام بسیار بلندی به نظر بنده می تواند باشد. یک نکته عرض کنم، دو تا مطلب را باید به آن توجه داشت در بحث وحدت حوزه و دانشگاه، نکته اول وحدت حوزه و دانشگاه با روحیه ای که در حوزه و دانشگاه بعنوان حوزه و دانشگاه انقلابی و مردمی و همیشه در صحنه و آماده خدمت به مردم باید به وجود بیاید حاصل می شود. حوزه و دانشگاه باید همیشه خودشان را در خدمت مردم و در راه تعالی جامعه تلاش کنند و نکته دوم بعضی از حرکت های کور و جاهلانه و غیرمؤدبانه و دور از شأن دانشگاه یا احیاناً نگاه های متعصبانه و جاهلانه در حوزه وجهه این دو نهاد مقدس را تخریب خواهد کرد و ما را از وحدت دور خواهد کرد لذا هم دانشگاهیان و هم حوزویان باید خودشان خواستار این هویت اصیل و ارزشمند باشند.
- من از صحبت های شما این را درک کردم که معنای جدیدی می شود از وحدت در هدف دریافت کرد و آن هم همکاری نزدیک و متقابل است و هدف به زعم شما تعالی و سوق جامعه به سمت دانایی و تعهد برای حل مشکلات دنیوی و اخروی مردم است که این نکته اش خیلی می تواند در حال حاضر پررنگ باشد.