پخش زنده
امروز: -
دانشیار گروه تغذیه دانشگاه شهید چمران اهواز: برای حفظ سلامت جسم و روح باید تغذیه سالم و اصولی و حاوی همه گروههای غذایی داشته باشیم.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، آقای دکتر حسینی گفت: تغذیه سالم و اساسی باید دارای ارکانی از جمل کفایت مندی باشد، به این معنا که مقدار مواد غذایی مورد استفاده باید کافی باشد و نیازمندیهای بدن اعم از؛ انرژی، توانمندی جسمی و روحی، پروتئین، کربوهیدراتها و چربی را تامین کند.
وی برخورداری از عامل تناسب را یکی دیگر از ارکان تغذیه برشمرد و افزود: باید متناسب با شرایط فیزیکی و فیزیولوژیکی بدن باشد، یعنی به تناسب وضعیت بدن، نوع الگویی غذایی نیز متفاوت است.
دکتر حسینی ادامه داد: تعادل رکن سوم تغذیه است، به این معنا که از همه اقلام و گروههای غذایی مصرف کنیم و از فواید موجود در آن بهرهمند شویم.
درخصوص تاثیر تغذیه در جسم و روح انسان گفت: مردم تصور میکنند که تغذیه فقط برای سلامت جسم مفید است، این درحالی است که نوع مواد غذایی مصرفی نقش مهمی در سلامت روح و روان ایفا میکند.
حسینی میگوید: بدون شک بهره مندی از همه گروههای غذایی به تناسب شرایط سنی و وضعیت فیزیولوژیکی بدن میتواند سلامت را در دورههای مختلف سنی برای افراد به ارمغان آورد.
وی گفت: باتوجه به تنوع زیاد مواد غذایی، گروه بندی آنها انجام شده و به گروه میوه ها، سبزی ها، مواد پروئینی و گوشتها، لبنیات و غلات تقسیم شده اند که براساس نیازمندی بدن و دورههای سنی باید مورد مصرف قرار گیرند.
حسینی به نقش هر گروه غذایی در روند تغذیهای ما اشاره کرد و ادامه داد: عمده انرژی مورد نیاز بدن ما از غلات و منابع ویتامین و املاح نیز از سبزیها و میوهها تامین میشود، این درحالی است غلات، حبوبات، مواد گوشتی و لبنیات نیز تامین کننده پروتئین بدن ما هستند، بنابراین استفاده از متعادل و متناسب از آنها به نوعی سلامتی ما را تامین میکنند.