پخش زنده
امروز: -
در پی مشارکت بسیار پایین مردم در انتخابات پارلمانی در تونس، احزاب مخالف، خواستار استعفای رئيس جمهور اين كشور شدند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما بهنقل از شبکه تلویزیونی المیادین، مردم تونس از صندوقهای انتخابات پارلمانی در این کشور استقبال نکردند و فقط ۹ درصد از آنها در این انتخابات شرکت کردند.
بر اساس گزارش هیئتهای نظارت بر انتخابات، میزان مشارکت حدود نه درصد بود؛ یعنی از مجموع بیش از نه میلیون حائز شرایط رای، فقط حدود هشتصد هزار نفر بر سر صندوقهای رای حاضر شدند.
خبرنگار المیادین در تونس در گزارش خود گفت: انتخابات پارلمانی تونس در مقایسه با گذشته در ساختار و هدف متفاوت بود، مخالفان این انتخابات را تحریم کردند در مقابل «قیس سعید» رئیس جمهور تونس از اولین حاضران بر سر صندوق رای بود، چون مشارکت مقبول در این انتخابات انگیزهای برای ادامه تلاشهای قیس سعید است.
احزاب و طیفهای مختلف تونس، در دو گروه تحریم کنندگان انتخابات و شرکت کنندگان در آن تقسیم شده اند، تحریم کنندگان، این انتخابات را بر خلاف قانون اساسی و شخص محورانه خوانده اند، اما شرکت کنندگان در آن منتظرند تا پارلمانی که شکل میگیرد بتواند سبب ثبات سیاسی و اقتصادی در کشور شود.
روند برگزاری انتخابات در تونس آرام بود و چندان تحت تاثیر شکاف سیاسی موجود در اين کشور نبود؛ حتی تخلفاتی که نهادهای مرتبط درباره آن سخن گفته اند در سطحی نبود که بتوان آن را بر نتیجه انتخابات اثر گذار دانست.
احزاب مخالف خواستار استعفای رئیس جمهور شدند
در پی مشارکت بسیار پایین مردم در انتخابات پارلمانی در تونس، احزاب مخالف در این کشور، تداوم ریاست قیس سعید بر تونس را غیر قانونی خوانده و استعفای او را خواستار شدند.
«نجیب الشابی» رئیس «جبهه ملی الخلاص»، یکی از احزاب مخالف در تونس، در بیانیهای تاکید کرد، با مشارکت ضعیف مردم در انتخابات، قیس سعید مشروعیتش را از دست داد و دیگر رئیس جمهور کشور نیست و باید استعفا دهد.
همچنین حزب کارگران تونس تاکید کرد، آمار بسیار پایین مشارکت در انتخابات از کودتای ۲۵ ژوئیه مشروعیت زدایی میکند. این حزب از مردم خواست نظام قیس سعید را در کشور نظامی غیر قانونی بدانند.
حزب جمهوری نیز در واکنش به مشارکت پایین مردم در انتخابات اعلام كرد مردم نقاب از چهره کودتا کنار زده اند و قیس سعید باید از منصب خود کناره گیری کند.