پخش زنده
امروز: -
تحلیلگر مسایل رژیم صهیونیستی تاکید کرد دودستگی در جامعه این رژیم، بر شرایط ارتش آن هم تاثیر گذاشته است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین، تحلیلگر مسایل رژیم صهیونیستی در بیروت، تاکید کرد دودستگی در جامعه این رژیم، بر شرایط ارتش آن هم تاثیر گذاشته است.
عباس اسماعیل در مصاحبه با این شبکه گفت: وجود طبقههای مختلف در ارتش اسرائیل، واقعیت است و نشانههای فعلی حاکی از آن است که دودستگی در داخل جامعه اسرائیل، بر اوضاع ارتش هم تاثیر خواهد گذاشت. فقط طبقه فقیر و جریان صهیونیسم دینی به فراخوان نیروهای ذخیره ارتش اسرائیل پاسخ میدهند.
عباس اسماعیل افزود: این موضوع در رفتن صهیونیستهای دینی به خدمت سربازی و خودداری یهودیان حریدی از رفتن به خدمت سربازی آشکار است. دادههای اخیر ارتش اسرائیل نشان داد فقط ۹ درصد از شاگردان مدارس یهودیان حریدی در ارتش خدمت میکنند. اما از جریان صهیونیسم دینی، ۸۳ درصد به سربازی میروند. یعنی یک قشر از جامعه اسرائیل، از خدمت سربازی اجتناب میکنند، در حالی که اکثریت یک قشر دیگر به خدمت سربازی میروند.
وی خاطر نشان کرد: ما با دو گروه از خاخامها در اسرائیل روبرو هستیم. موضوع تناقض آمیز آن است که یک جریان از خاخامها، شاگردان خودشان را به خودداری از خدمت در ارتش تشویق میکنند و در مقابل، یک جریان از خاخامها، شاگردان خودشان را به حضور پرقدرت در ارتش اسرائیل دعوت میکنند. جریان خاخامهای صهیونیستهای دینی که نماینده راستگرایان افراطی دینی در اسرائیل هستند، تلاش میکنند شاگردان مدارس دینی را به پیوستن به ارتش این رژیم تشویق کنند تا بیش از پیش، کنترل ارتش اسرائیل را در دست بگیرند. آنها میخواهند اصول و ارزشهای دینی خودشان را به ارتش اسرائیل تحمیل کنند که مهمترین آنها تفکیک جنسیتی زنان و مردان در ارتش اسرائیل است. این چالش برای ارتش اسرائیل در آینده تشدید خواهد شد. زیرا تعداد شاگردان مدارس صهیونیسمهای دینی به شدت افزایش یافته است.
وي افزود: جریان صهیونیسم دینی از سال ۱۹۶۵ با ارتش اسرائیل توافق کردند که یهودیان متدین یک سال در مدارس دینی تحصیل کنند و تورات، تلمود و احکام شریعت یهودی را بیاموزند و سپس برای دو یا سه سال خدمت به ارتش بروند و سپس تحصیل علمی خودشان را تکمیل کنند. در دهه هشتاد، این جریان، دو درصد از افسران ارتش را به خودش اختصاص میداد، اما امروز آمارها نشان میدهد ۳۰ تا ۴۰ درصد افسران ارتش اسرائیل از این جریان هستند و حتی در بعضی یگانها ۶۰ درصد افسران را تشکیل میدهند. در حالی که تعداد آنها از مجموع یهودیان در اسرائیل، کمتر از ۱۶ درصد است؛ بنابراین تعداد آنها در ارتش تقریبا سه برابر تعداد آنها در جامعه اسرائیل است.
عباس اسماعيل گفت: این شرایط به معنای آن است که ارتش اسرائیل در آینده بیش از پیش با مشکل پیروی از دستور ارتش یا خاخامها مواجه خواهد شد که این شرایط میتواند باعث درگیری بین خود یهودیان از جریانهای مختلف شود. فرمانده لشکر کرانه باختری در ارتش اسرائیل از جریان صهیونیسم دینی است. طرفداران جریان صهیونیسم دینی بیشتر در نیروی زمینی خدمت میکنند، در حالی که افراد ثروتمند و ساکنان شهرها در یگانهای فناوری و اطلاعاتی خدمت میکنند.