به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ حفظ تعادل در خوردن وعدههای غذایی یکی از رموز سلامتی و به ویژه سلامت قلب و عروق است. محققان با مطالعه روی صدها بیمار مبتلا به حمله قلبی دریافتند که مصرف وعده غذایی سنگین و حجیم شانس بروز حملات قلبی را تا چند برابر افزایش میدهد.
خوردن غذای حجیم و سنگین با ایجاد فشار روی قلب خطر حمله قلبی را تشدید میکند. از آنجایی که افراد معمولا در روزهای عید و تعطیلات حجم غذای زیادی را مصرف میکنند، احتمال بروز حملات قلبی در این روزها نسبتا بالاتر است.
همچنین هوای سرد را میتوان یکی از دلایل اصلی بروز این مشکل دانست.
در روزهای سرد معمولا ورزش و فعالیت بدنی در افراد کاهش مییابد و استرسهای عاطفی بالا میرود که هر دوی آنها جزء عوامل خطرساز ابتلا به حملات قلبی به شمار میروند. اما متخصصان بیان کرده اند که پرخوری از جمله فاکتورهای مهم حملات قلبی است.
بنا بر اعلام وبگاه اکسپرس (express)، محققان با بررسی روی ۱۹۸۶ نفر دریافتند که از این تعداد، ۱۵۸ نفر ۲۶ ساعت پیش از حمله قلبی غذای حجیم و سنگین مصرف کرده بودند و ۲۵ نفر هم دو ساعت پیش از حمله قلبی غذای سنگین خورده بودند.
حمله قلبی زمانی رخ میدهد که جریان خون به قلب به طور ناگهانی مسدود میشود و این معمولا به دنبال تشکیل رسوبات چربی در دیواره عروق رخ میدهد. اما مصرف وعده غذایی سنگین و حجیم این مشکل را تشدید میکند. غذاهای چرب فشار زیادی را به قلب وارد میکند که منجر به بالا رفتن سطح کلسترول شده و به دنبال ایجاد تغییر در جریان خون و بالا رفتن ضربان قلب و فشار خون بعد از صرف غذا، خطر بروز حملات قلبی را افزایش میدهد.
پژوهشگران توصیه میکنند: اگر مبتلا به بیماری قلبی هستید، مصرف غذاهای سرشار از چربی و کربوهیدرات، به ویژه غذاهای زیادی را که معمولا در مراسم و جشنها خورده میشود، محدود کنید. نفخ معده باعث میشود ضربان قلب سریعتر و نامنظمتر شود و این بی نظمی میتواند موجب نارسایی و حملات قلبی شود.
متخصصان معتقدند: هنگام صرف غذا، بدن جریان خود را از قلب به سمت سیستم گوارشی هدایت میکند. در افرادی که معمولا مبتلا به انسداد عروق قلبی هستند، هرگونه فاصله گرفتن خون از قلب میتواند منجر به آنژین یا درد قفسه سینه شود.