پخش زنده
امروز: -
نخستین همایش بین المللی علوم دریایی در دانشگاه هرمزگان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس؛ رئیس این همایش گفت: این همایش در ۱۶ محور از جمله علوم و مهندسی محیط زیست با نگاه ویژه بر محیط زیست دریایی، تنوع زیستی و حفاظت از محیط زیست دریایی، گردشگری با رویکرد اکوتوریسم ساحلی -دریایی، توسعه پایدار در جوامع ساحلی دریایی و تکثیر و پرورش و تغذیه آبزیان است.
احمد نوحه گر افزود: ۱۵۰ مقاله به دبیرخانه این همایش فرستاده و ۱۰۰ مقاله پذیرش شد.
وی گفت: این مقالهها علاوه بر پژوهشگران دانشگاههای مختلف کشور از کشورهای ایالات متحده آمریکا، نروژ، لهستان و کشورهای همسایه به دبیرخانه ارسال شد.
رئیس این همایش افزود: رویکرد نوآوری در اکوسیستمهای آبی با تکیه بر اقتصاد دریاپایه از مهمترین اهداف برگزاری این همایش است.
نوحه گر گفت: کشور ما بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مرز آبی و ۵ هزار کیلومتر خط ساحلی دارد، اما تا کنون اقدامات خوبی در زمینه اقتصاد دریاپایه انجام نشده است.
رئیس پژوهشکده علوم دریایی دانشگاه تهران گفت: راه اندازی پارکهای علم و فن آوری در استانهای ساحلی کشور، توسعه اقتصاد دریا محور را به دنبال دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور نیز در این مراسم گفت: توسعه تجهیزات و لوازم هواشناسی در بخش دریا از مهمترین وظایف این سازمان است.
بیشتر بخوانید؛ برگزاری همایش بین المللی مادران فاطمی در بندرعباس
سحر تاج بخش افزود: هفت استان ساحلی در جنوب و شمال کشور داریم که توسعه تجهیزات هواشناسی میتواند کاهش مخاطرات دریایی و در نتیجه توسعه دریامحور را به دنبال داشته باشد.
رئیس مرکز مطالعات و همکاریهای علمی و بین المللی وزارت علوم تحقیقات و فناوری نیز گفت: جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهای منحصر به فرد در دسترسی به دریا و آبهای آزاد است.
مسعود صدری نسب افزود: البته تاکنون نتوانسته ایم از این موهبت الهی به درستی استفاده کنیم.
وی گفت: برگزاری این همایشها راه را برای استفاده از تحقیقات علمی پژوهشگران هموار میکند.
استفاده از فن آوریهای جدید، رونق گردشگری دریایی و آبزی پروری از مهمترین راهکارهای توسعه اقتصاد دریا پایه در این همایش مطرح شد.
محمد صادقی رئیس دانشگاه هرمزگان نیز گفت: این دانشگاه به عنوان قطب علمی اقتصاد دریاپایه است.
برگزاری نشستهای علمی و ارائه مقاله از دیگر برنامههای این همایش یک روزه است.
مقالههای فرستاده شده در این همایش در پایگاه اینترنتی پژوهشگاه علوم دریایی دانشگاه تهران به نشانی msriconf.ut.ac.ir بارگذاری شده است.