آئین نامه صدور پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاری
رییس کل سازمان نظام پرستاری از آغاز بررسی نهایی آئین نامه صدور پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خبر داد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، محمد میرزابیگی در نشستی با خبرنگاران افزود: با تفاهم با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، این آئین نامه را تهیه و به وزیر بهداشت ارائه کرده ایم و با تصویب نهایی و ابلاغ این آیین نامه، سازمان نظام پرستاری مسئول صدور پروانه صلاحیت حرفه ای برای پرستاران خواهد بود.
وی گفت: با صدور این پروانه، به سمتی پیش می رویم که مراقبت های سلامت در کشور متناسب با خدمات پزشکی ارائه شود.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری افزود: چنین پروانه هایی در دنیا برای پرستاران صادر و در بازه زمانی دو تا پنج سال تجدید می شود و زمان پیشنهادی ما برای اعتبار پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران چهار سال است.
میرزابیگی با بیان اینکه در بیشتر کشورها پرستاران برای تمدید اعتبار پروانه صلاحیت حرفه ای خود یا باید در مدت زمان اعتبار این پروانه با شرکت در دوره های بازآموزی امتیاز کسب و یا در پایان این زمان در آزمون علمی جامعی شرکت و نمره لازم را کسب کنند.
وی گفت: با توجه به اینکه پیش از آغاز فعالیت سازمان نظام پرستاری دوره بازآموزی برای پرستاران برگزار نمی شود و اکنون نیز این دوره ها سامان یافته نیست، با صدور پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران برای حل این مشکل نیز اقدام خواهد شد.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری افزود: این دو مشکل موجب شده است تاکنون میان خدمات مراقبتی که بیشتر پرستاران ارائه می کنند و خدمات پزشکی درکشور تناسب خوبی وجود نداشته باشد .
میرزابیگی گفت: این درحالی است که درکشور خدمات پزشکی تخصصی سامان یافته است.
اعزام 48 پرستار به بیت الله الحرام
رئیس کل سازمان نظام پرستاری از آغاز اعزام پرستاران برای خدمت به حجاج خبرداد و گفت: پرستاران در انجام دادن اعمال حجاجی که در سرزمین وحی بیمار و بستری می شوند به آنها کمک می کنند.
محمد میرزابیگی افزود: متناسب با اعلام نیاز مرکز پزشکی حج 48 نفر از نیروهای پرستاری برای ایجاد بیمارستان ها در مکه و مدینه اعزام می شوند و این نیروها حداکثر تا هشتم مهرماه در مکه و مدینه مستقر خواهند شد.
وی گفت: حجاج بیماری که در سرزمین وحی وارد بیمارستان می شوند به خاطر اعمال حج خود بسیار نگرانند، ولی باید بدانند در هر شرایطی تیم پزشکی برای به جای آوردن اعمال به آنها کمک میکنند و از هیچ عمل مربوط به مناسک حج خود عقب نمی مانند و بستری شدن به این معنی نیست که اعمال خود را انجام ندهند.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری افزود: این اقدام و اقداماتی نظیر وقوف اضطراری، توجیه هنگام بستری، آموزش هنگام ترخیص و پیگیری سه ، پنج و 10 روزه بعد از مرخصی بیماران از جمله برنامه هایی است که برای ارائه مراقبتهای معنوی به زائران خانه خدا داریم.
میرزابیگی گفت: نمونه بسیار بارز سلامت معنوی بعد از زمان جنگ تحمیلی، در ایام حج دیده و به شدت برجسته می شود و این طرح در دو سه سال گذشته هم اجرا شده است.
وی افزود: پرستاران در این ایام حجاج بیمار را با هر شرایطی که داشته باشند با همراهی یک روحانی به مشاعر مقدس می برند و درصورت نیاز اعمال آنها را به نیابت انجام می دهند و به معنای واقعی خدمات پرستاری در حج ارائه می شود.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه پرستارانی که در این ایام درگیرند در دریای معنویت غوطه ورند و به خاطر مسائل مادی به این مأموریت اعزام نمی شوند گفت: پرستاران معتقدند که مسجد النبی و مسجد الحرام آنها در درجه اول تخت بیمار است و به همین دلیل می روند و خیلی از آنها فقط عمره به جا می آورند و فرصتی برای به جا آوردن حج واجب پیدا نمی کنند.
میرزابیگی همچنین از همکاری پرستاران در واکسیناسیون حجاج و عوامل اجرایی حج در کنار مراکز پزشکی هلال احمر، پزشکان کاروان ها وتیم های پزشکی در سراسر کشور خبر داد.
پیگیری مسائل پرستاران از هفتههای آینده
رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: پیگیری اجرای قانون ارتقای بهرهوری و نیز تعرفه گذاری خدمات پرستاری پس از حل بحران دارو در کشور خواهد بود.
محمد میرزابیگی افزود: نزدیک به یک ماه قبل در جلسه ای با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیگیر این موضوع بودیم و وزیر گفت هم اکنون کشور در بحران دارو قرار دارد و اجازه دهید این بحران را پشت سر بگذاریم و بعد مسائل پرستاری را شروع کنیم.
وی گفت: ما نیز معتقدیم نمی توان اولویت های کشور را نادیده گرفت و امیدواریم از هفته های آینده رسیدگی به مسائل پرستاری کشور آغاز شود و امیدواریم بخصوص در برنامه ریزی برای لحاظ شدن این مسائل در لایحه بودجه شاهد تغییراتی باشیم.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری از اختصاص نیافتن اعتبار مورد نیاز برای اجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاری در سال گذشته گله کرد و گفت: وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا جلوی این کار را گرفتند و یا رقمی معادل یک سوم اعتبار مورد نیاز را پیشنهاد کردند که در عمل این کار ممکن نبود و به درخواست ما این موضوع تا امروز مسکوت ماند.
میرزابیگی در بخش دیگری از سخنانش از پایبندی وزیر بهداشت کنونی به مصوبات قبلی این وزارت خانه درباره پرستاران نیز سخن گفت.
طراحی بسته ساماندهی مراقبتهای معنوی در بیمارستانها
رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: بسته ای برای ساماندهی مراقبت های معنوی و توجه به سلامت معنوی در بیمارستان ها و مراکز درمانی تهیه و به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارائه کردیم.
محمد میرزابیگی افزود: براساس برنامه ریزی صورت گرفته این کار در کمال رعایت اخلاق حرفه ای انجام می شود تا بتوانیم در کشوری که مرکز توجه جهان اسلام است و بخصوص در بیمارستانها اگر بیماری نیاز به استفاده از سلامت معنوی داشت از حداقلها بهرهمند شود.
وی با اشاره به اینکه در بیشتر کشورهای دنیا با توجه به دین و آئین بیمار کتاب و حتی روحانی دینی برای بیمار فراهم می شود و تأثیر این امر در درمان وی ثابت شده است گفت: هم اکنون در بخش های بیمارستان های کشور بیماران برای وضو گرفتن، نماز خواندن، دسترسی به کتب مذهبی و حتی داشتن مکانی برای نیایش با خدا مشکل دارند و این موضوع بسیار بد است.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری افزود: باید این امکان را فراهم کنیم تا کسانی که می خواهند از آن استفاده کنند و نباید بیمارستان ها به علت حضور پزشک، دارو و پرستار جایی باشد که ارتباط فرد را با خدا قطع کند.
میرزابیگی همچنین از اجرای طرح مطالعاتی در این زمینه در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد با موضوع تأثیر شنیدن صوت قرآن در کاهش میزان نیاز بیمار به داروهای مسکن بعد از اعمال جراحی و نتیجه مثبت این موضوع خبر داد.