پخش زنده
امروز: -
مجری طرح سد و نیروگاه چمشیر گفت:اگر به هر دلیلی در زمستان امسال آبگیری سد چمشیر انجام نشود، به ناچار، یک سال باید به تاخیر بیفتد که عدم النفع قابل توجهی را به دنبال خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، آقای محمود محضرنیا در نشست خبری طرح سد و نیروگاه چمشیر گفت: چمشیر، بزرگترین طرح برق آبی کشور است که روی رودخانه زهره، در ۲۵ کیلومتری شهرستان گچساران واقع شده؛ یک سد از نوع بتن غلتکی با ارتفاع ۵۱ متر و حجم بدنه ۱.۳ میلیون مترمکعب است که بزرگترین سد RCC در کشور و حتی خاورمیانه محسوب میشود. همچنین، این طرح دارای سه واحد نیروگاهی با ظرفیت منصوبه ۱۷۶ مگاوات و تولید ۴۸۲ گیگاوات ساعت برق در سال است.
وی با تاکید بر این که علاوه بر تولید انرژی پاک، شاخصه اصلی این طرح، ظرفیت بالای مخزن آن است، افزود: این مخزن میتواند حدود ۲.۳ میلیارد مترمکعب آب را در یک منطقه نسبتا خشک، در خود جای دهد که با آبگیری و مدیریت آن، در طول سال میتواند مورد استفاده مردم و مسئولان منطقه قرار گیرد.
مجری طرح سد و نیروگاه چمشیر درباره تاریخچه احداث سد چمشیر گفت:مطالعات مرحله اول طرح توسط کارفرمای آن یعنی آب منطقهای فارس از سال ۷۳ آغاز و در سال ۸۶ با انجام مناقصه، قرارداد اصلی طرح همراه با تامین مالی به مشارکت پیمانکار واگذار شد. در سال ۸۸ کارفرمایی طرح به شرکت توسعه منابع آب و نیرو منتقل شد و، چون قرارداد همراه با تامین مالی بود، به علت محدودیتهای مالی و وجود داشتن تنها یک خط اعتباری که مربوط به چین میشد، از یک پیمانکار چینی در این قرارداد استفاده کردیم تا همراه با تامین مالی، این طرح به اجرا در آید.
وی در ادامه گفت: گشایش اعتبار در سال ۹۱ انجام شد، اما لازم به ذکر است که قبل از شروع طرح، تمامی مجوزهای لازم برای شروع و تامین مالی اخذ شده است. از اهداف مهم این طرح میتوان به مدیریت و بهبود کیفیت آب برداشتی از رودخانه زهره، ایجاد زیرساخت مناسب جهت تامین آب کشاورزی اراضی پایین دست و بالادست و همچنین تولید انرژی برق آبی به میزان ۴۸۲ گیگاوات در سال و موارد دیگر را اشاره کرد.
آقای محضرنیا بیان کرد: طرح چمشیر اکنون حدود ۹۴ درصد پیشرفت دارد و این آمادگی نیز وجود دارد که در دی امسال، آبگیری انجام شود؛ در این صورت، امکان آن وجود دارد که اواخر امسال، یک نیروگاه را وارد مدار کنیم و مابقی را در اوج مصرف تابستان به مدار بیاوریم.
وی تاکید کرد: اگر به هر دلیلی در زمستان امسال آبگیری انجام نشود، به ناچار، یک سال باید به تاخیر بیفتد که عدم النفع قابل توجهی را به دنبال خواهد داشت.
این مقام مسئول گفت: کشور ما در یک منطقه خشک و نیمه خشک قرار دارد و تامین آب و توزیع مناسب آن، از مشکلات اصلی کشور است؛ بنابراین، به جای استفاده از روشهای با هزینه بالا که هم راستا به محیط زیست نیستند، بایدنسبت به جمع آوری و توزیع آب، اقدام کنیم. تولید انرژیهای پاک از طریق احداث نیروگاههای برق آبی، هم به محیط زیست و هم به رفع مشکلات کمبود انرژی، کمک میکند.
وی خطاب به دغدغهمندان حوزه محیط زیست اظهار کرد: در احداث طرحهای توسعهای و عمرانی، نباید دچار یکجانبه نگری شوند؛ ضمن این که برخی افراد، تهمتهایی نیز وارد کردند. باید توجه شود که ایجاد هرگونه طرح توسعه ای، خواه یا ناخواه، اثراتی روی محیط زیست دارد و نمیتوان به دنبال توسعه نبود؛ بلکه باید به دنبال بهینه کردن این موضوع زیر نظر دستگاههای مختلفی است که مجوز احداث میدهند. سازمان محیط زیست نیز، سختگیریهای زیادی در مجوز سد چمشیر از ابتدا تاکنون داشته است.