پخش زنده
امروز: -
دانشمندان درمان جدیدی برای سرطان مغز استخوان توسعه دادهاند که در کارآزماییهای بالینی خود، در ۷۳ درصد بیماران عملکرد موفقی داشته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما: گزارشهایی درباره یک درمان امیدوارکننده جدید منتشر شده که باعث میشود دستگاه ایمنی بدن، سلولهای سرطان مغز استخوان را از بین ببرد. طبق گزارشی که محققان مؤسسه سرطان Tisch در مدرسه پزشکی آیکان در مانت ساینای منتشر کرده اند تاکنون این روش در ۷۳ درصد از بیماران دو آزمایش بالینی موفق بوده است.
درمان جدید که تالکاتاماب (talquetamab) نام دارد به سلولهای T و مولتیپل میلوما متصل شده و باعث میشود سلولهای T، سلولهای مولتیپل میلوما را از بین ببرند. Talquetamab تاکنون در فاز ۱ و فاز ۲ آزمایش شده است و همه شرکتکنندگان این مطالعه، قبلاً با حداقل سه روش درمانی مختلف بدون اینکه به بهبودی پایداری برسند، درمان شده بودند.
«دکتر آجای چاری»، مدیر تحقیقات بالینی در برنامه مولتیپل میلوما در موسسه سرطان Tisch و نویسنده اصلی هر دو مطالعه گفت:Talquetamab پاسخ قابل توجهی را در بین بیماران مبتلا به میلوم مولتیپل (دومین سرطان شایع خون) پیش درمان شده، عودکننده یا مقاوم به درمان ایجاد کرد. این اولین عامل دو میزبانه است که پروتئین GPRC ۵ d را در بیماران میلوم مولتیپل هدف قرار میدهد.
سرطان میلوم مولتیپل بهطور مداوم عود میکند و اغلب پیش آگهی بسیار بدی دارد. به همین دلیل درمانهای اضافی آن هرچه سریعتر مورد نیاز است. هرچند این آزمایش جدید هنوز در مراحل اولیه خود قرار دارد، گام مهمی در برآوردن این تقاضا است.
کارآزمایی بالینی فاز ۱ درمان جدید شامل ۲۳۲ بیمار بود در حالی که کارآزمایی فاز ۲ آن با ۱۴۳ بیمار تحت درمان با دوز هفنگی و ۱۴۵ بیمار تحت درمان با دوز بالاتر دوهفتهای انجام شده است. میزان پاسخ کلی این دو گروه حدود ۷۳ درصد بوده است.
علاوه بر این، بیش از ۳۰ درصد بیماران هر دو گروه پاسخ کامل (عدم شناسایی نشانگرهای اختصاصی میلوم) یا بهتر داشتند و تقریباً ۶۰ درصد «پاسخ نسبی بسیار خوب» یا بهتر داشتند که نشان میدهد سرطان به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
زمان دریافت پاسخ نیز به طور متوسط ۱.۲ ماه در هر دو گروه و متوسط مدت زمان پاسخ تا به امروز با دوز هفتگی ۹.۳ ماه بوده است.
البته باید اشاره کرد که این درمان عوارض جانبی خفیفی به همراه دارد. حدود سه چهارم بیماران سندرم آزادسازی سیتوکین را تجربه کردند، در حالی که ۶۰ درصد عوارض جانبی مرتبط با پوست را گزارش کردهاند. همچنین ۵ تا ۶ درصد از شرکتکنندگان مجبور شدهاند تا تالکاتاماب را به دلیل عوارض جانبی آن قطع کنند.