پخش زنده
امروز: -
معاون سازمان انرژی اتمی و رییس پژوهشگاه علوم و فنون هستهای در نشست خبری هفته پژوهش از سیاست گذاری این پژوهشگاه در استفاده از پژوهش در راستای اهداف صنعت هستهای خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر فقهی با اشاره به طراحی و ساخت اولین شتاب دهنده صنعتی داینامیترون گفت: این دستاورد برگرفته از پایان نامهها، رسالههای دکترا و نمونه بارز تبدیل پژوهش هایدانشگاهی به دستاوردهای صنعتی است.
دکتر فقهی افزود: در پژوهشگاه علوم و فنون هستهای در زمینه کاربرد پرتوها در صنعت هستهای، پزشکی، کشاورزی، فیزیک، شتابگرها و ... پژوهشهای مختلفی انجام شد که بسیاری از آنها به نتیجه رسیده و وارد مرحله تولید و صنعتیسازی شده است.
وی با اشاره به دیگر سیاست این پژوهشگاه در استقرار نظام جامع اثربخشی گفت: در یکسال اخیر توانستهایم ۱۲۰ پروژه درون پژوهشگاهی و ۸۰ پروژه برون پژوهشگاهی را به سرانجام برسانیم که نسبت به ۳ سال اخیر جهش در این زمینه داشته ایم.
معاون سازمان انرژی اتمی گفت: توافقهایی با وزارت علوم صورت گرفته که رسالههای دکترا را به سمت ارتقای صنعت و فناوری هستهای پیش ببریم تا در نهایت بتوانیم توان رفع نیازهای داخلی را افزایش دهیم.
دکتر فقهی در ادامه این نشست خبری گفت: امسال نیز رادیوداروهای مختلفی را تولید کردیم و در دست تولید داریم؛ یکی از پیشرفتهترین نوع رادیوداروها رادیو داروهای گالیوم است.
وی اظهار کرد: برای نخستینبار در تاریخ علوم و فنون هستهای ماموریت ساخت راکتور تحقیقاتی کشور را دریافت کردهایم و این کار شروع شده است.
رئیس پژوهشگاه علوم و فنون صنعت هستهای گفت: ما ناچار هستیم برای تامین و رفع نیاز کشور و نیز عمل به تعهد خود در سبد انرژی کشور نیروگاههای هستهای با هدف تولید برق بسازیم.
دکتر فقهی تاکید کرد: اگر دیگران در ۶۰ سال گذشته نیروگاه برق ساختند پس ما هم میتوانیم آن را بسازیم؛ فقط کافی است که الزامات آن را فراهم کنیم. ما از راکتور تحقیقاتی آغاز کردیم و ممکن است این انتقاد مطرح باشد که ساخت نیروگاه در مرحله اول اقتصادی نباشد، اما اصلاَ مهم نیست و باید در این حوزه پایداری داشته باشیم و به کمک سایر صنایع ما هم نیروگاه بسازیم.